начало

Бизнесмен призна, че е получил с измама близо 500 000 лева от Фонд „Земеделие“, но няма да ги връща Бизнесмен призна, че е получил с измама близо 500 000 лева от Фонд „Земеделие“, но няма да ги връща

живея в къща с двор за 2 млн евро и комисията "Кушлев"

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

живея в къща с двор за 2 млн евро и комисията "Кушлев"

Мнениеот pharmasist » 07 Фев 2013, 20:33

теоретично: ако живея в къща с двор за 2 млн евро и това е единственото ми жилище , могат ли да ми го вземат като длъжник или от комисията "кушлев" , т.к. по закон имам право да едно жилище
pharmasist
Младши потребител

Re: въпрос

Мнениеот TheOldMan » 07 Фев 2013, 21:35

pharmasist написа:...т.к. по закон имам право да едно жилище

По кой закон имате това право, че аз ... нещо не се сещам.
Още - ако не можете да докажете произхода на парите, то това жилище не е ваше. Следователно... ви го отнасят като куцо пиле домат. Щото по тая логика аз мога да обера банка, да си купя с парите къща и ... не могат да ми я вземат щото ми е единствена.
Ако сте длъжник - могат да ви оставят една стаичка, в която да съберете малкото несеквестирумени вещи които ви се полагат, а остатъка да го продадат или да го отдадат под наем докато сумите от наема погасят задължението ви.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител

Мнениеот pharmasist » 07 Фев 2013, 21:41

жилището на длъжника, ако той и никой от членовете на семейството му, с които живее заедно, нямат друго жилище, независимо от това, дали длъжникът живее в него; ако жилището надхвърля жилищните нужди на длъжника и членовете на семейството му, определени с наредба на Министерския съвет, надвишаващата част от него се продава, ако са налице условията по чл. 39, ал. 2 от Закона за собствеността;

за къща , явно може , но апартамент - не вярвам
pharmasist
Младши потребител

Мнениеот TheOldMan » 07 Фев 2013, 21:43

А проверете наредбата на Министерски съвет - да видите каква площ е несеквестируема... :) Във всички случаи къща за 2 млн лева не попада в тази графа....
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител

Назад към Взаимопомощ