начало

Административен съд-Варна е домакин на благотворителен коледен базар Административен съд-Варна е домакин на благотворителен коледен базар

Оплакване в Адвокадската Колегия

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Оплакване в Адвокадската Колегия

Мнениеот люлю » 27 Май 2004, 18:36

Къде и как да се оплача от адвоката си в Адвокадската Колегия?
люлю

Re: Оплакване в Адвокадската Колегия

Мнениеот 5656565 » 27 Май 2004, 18:44

Ето това е най идиотския въпрос и защо се оплаквате вземете ,че прочете Закона за адвокатурата. Най-лошото и подло когато някой юрист дава съвет как да се оплаквате от адвокат.
5656565

Мнениеот IVO ZI » 27 Май 2004, 18:58

НЕЩО КАТО НЕ СЕ ПОЛУЧИ И АДВОКАТИТЕ СА ВИ ВИНОВНИ?!? АКО РЕЗУЛТАТА БЕШЕ ДРУГ, ТОГАВА?!? ЗАЩО НЕ ПОТЪРСИХТЕ ПОМОЩТА НА ДРУГ КОЛЕГА?
IVO ZI

Мнениеот 5656565 » 27 Май 2004, 19:00

Те първо питат колко струва , после се чудят дали да плащат въобще и мислят ,че има адвокати със 100% успеваемост, а аз такъв не познавам. Трябва да разберат , че адвоката е необходимо зло.
5656565

Мнениеот Bravo! » 27 Май 2004, 21:13

От коя адвокатска колегия е адвоката Ви?
Bravo!

Мнениеот люлю » 27 Май 2004, 22:35

От Адвокатска колегия Монтана е.
5656565 не ми обяснявяй че един адвокат може да си прави каквото си иска, твърде примитивно е. Във всяко организирано общество и всяка професия има правила които трябва да се спазват. Ами то ако приемем твоита позиция, по-добре да махнем адвокатите изобщо. На мен за какво ми е адвокат, който ми взима пари и при наличието на проблем само се явява по-скоро допълнителна пречка. Ти ако си добър адвокат, по-добре осигури начин на хората да се оплакват от лошите адвокати, а не да плюят на професията ти, включително и твойто име.
люлю

Мнениеот 1212121 » 28 Май 2004, 10:15

Vseki e dlujen da spazva zakonite v tazi darjava i da opravdava poluchenite honorari za deinostta si! Advokatite ne sledva da sa izkljuchenie ot tova pravilo. V posledno vreme pravi vpechatlenie, che se naroiha tolkova mnogo "kadarni" advokati, che chak svyat da ti se zavie. I zashto zaradi nekompetentni ili celenasocheno praveshti se na takiva s cel da izvlekat dopalnitelna materialna oblaga advokati tryabva da spada doverieto v advokaturata kato cyalo?

V gorniya smisal, ako люлю razpolaga s nyakakvi konkretni dokazatelstva sreshtu svoya advokat, sledva da podadete oplakvane po saotvetniya red.

P.S. A osven tova ako люлю e pretarpyal i nyakakvi vredi, sledva da potarsi pravata si i po sadeben red, kato v tozi sluchai moje 5656565 da predstavlyava i zashtitava advokata na люлю v sadebnoto proizvodstvo :)
1212121

Мнениеот Jeanne » 28 Май 2004, 10:54

много елементарно изглежда да считаме, че от адвокатите хората не трябва да се оплакват. Но пък и клиентите в много случаи не са способни сами да оценят какво следва да се представи на съответния адвокат, за да доведат тезата си до успешно съдебно решение. Дори ми се е случвало неведнъж да бъда излъгана в очите относно съществени факти по спора. Естествено накрая - аз бях виновна за загубеното дело. Затова, човек не бива прибързано да смята, че спечелването на делото зависи само и единствено от адвоката. Е, има и такива случаи, за което законът си предоставя и ред за противодействие...
Jeanne

Мнениеот 1212121 » 28 Май 2004, 11:20

Estestveno, che e taka! Imenno poradi tova e ot znachenie koi s kakvi dokazatelstva razpolaga.

Az sum protiv advokatite da podvejdat dobrosavestnite si klienti samo i samo da si poluchat honorara. A v sluchaite, kogato daden klient ne razkrie pred advokata vsichki obstoyatelstva, koito sa mu izvestni po sluchaya, to posledstviyata sa za smetka na klienta. Tolkova e elementarno....
1212121

Мнениеот Гери » 28 Май 2004, 11:35

А къде да се оплачат адвокатите? Идва и ти изглежда коректен и свесте, подписвате договор и плаща 1/2 от хонорара (за негово спокойствие другата 1/2 преди първото с.з). Вършиш си съвестно работата, защото си държиш на името и не си безизвестен. И се почва едно звънене в 6 сутринта, а е имало и случаи и в 1 след полунощ да търсят мъжа ми, защото делото е след 1 месец, а се е сетил нещо. Една вечер си изкарах акъла, светвам във входа (на нашият етаж) и виждам един клиент на мъжа ми, те днес се видя ли, но той искал да го пита пак нещо. Същият този, трябваше да си плати 1/2 хонорар преди с.з., каза няма проблем като свърши и плащам (делото между другото е във ВТ) и свърши с.з-то, но клиента каза "ти си адвокат, на теб сега пари не ти трябват, другият път ще ти платя!". Най-ужасни са обаче клиентите "про-боно" смятат, че си им длъжен, а въобще не отчитат, че го поемаш от добро сърце и от желание все пак да има справедливост. Звънят и ти затвярет, длъжен си да ги търсиш ти! Трябва да си на разположение 24 часа в денонощието... Та къде да се оплачем е въпросът?
Не може да се откажеш от делото ей така, защото клиента бил терорист, не може и да го зарежеш, защото си държиш на репутацията!
Гери

Мнениеот 1212121 » 28 Май 2004, 11:44

Ami prosto ne se zanimavaite s podobni "klienti". Kraino vreme e v Bulgaria horata da se nauchat, che za vsyaka usluga se plashta.

Ako Vi se povredi avtomobila, da ne bi sluchaino montyorat da ne Vi vzeme parite predvaritelno ili da Vi go varne otremontiran bez da ste si platili remonta?????
1212121

Мнениеот Гери » 28 Май 2004, 11:50

Не е толкова просто, как ще отсееш тези които стават от тези които не стават. При първите срещи примерно са много коректни, като подпишете обаче договор си въобразяват, че само те са ти приоритетни клиенти! Няма как да го "зарежеш", а не може и да увеличиш хонорара, просто си обяснил кое колко струва и как се плаща... нямаш друга алтернатива освен да си свършиш работата.
Гери

Мнениеот freedom » 28 Май 2004, 12:35

Точно така има правила, а във Вашия случай закони, които трябва да бъдат спазвани и правила които трябва да бъдат следвани. Желанието на клиентите не е достатъчно за да се пренебрегнат процедурите предвидени в БГ законодателство. Основно по тази и по др. причини аз се оттеглям от Вашата защита. Желая Ви успех. люлю написа:
>
>
freedom

Мнениеот gogo234 » 28 Май 2004, 15:40

В допълнение на Гери - много си права... Много от тези не са клиенти, а клиентуиди - т.е. същества от друг свят. Изобщо не са им ясни нещата. Не знаят какво искат, не знаят какво питат, не разбират какво им говориш и накрая ти теглят една за изпът, защото не си ги защитил според тях. Обаче, за да се откажеш от защитата, трябва да имаш основателни причини... Ха иди обясни, какво имаш предвид. Или като моята с развода - звъни ми на Коледа, не за да ми честити, а да ме пита дали си мисля за нея и дали някаква си публикация във в.Труд може да повлияе негативно на нейното дело. Абсурдни изпълнения...
gogo234

Мнениеот люлю » 28 Май 2004, 20:51

freedom, ако гледаме законите, "заплахата" че ще се оплачеш от работата на някого не е престъпление, докато заплахата че ще съдиш някого за клевета и му вземеш всичкото имущество е. Дори и с простата си правна култура го знам. А за такива взаимоотношения адвокат-клиент, да съдят колегите и клиентите Ви. Забелязах че делото е прекратено много преди оттеглянето Ви, очуден съм единствено защото аз ако се оттеглях по този начин бих върнал и разумна сума на клиента.

Търся адвокат, който да вземе документите по дело от стария ми адвокат. Документите не бяха приети от прокуратурата на първа и втора инстанция. Бих желал да се внесат във Върховна Прокуратура за да мога доколкото очаквам отказ и оттам да мога да си продължа делото сам в Страсбург. Моля изпратете ми оферта на lulu9@abv.bg - евентуално по една само за внасяне във Върховната прокуратура и една, ако прокуратурата този път не откаже да заведе дело.
люлю

Назад към Общи дискусии