- Дата и час: 01 Мар 2025, 06:46 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Малко помощ свързана с акт за начет
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Малко помощ свързана с акт за начет
Връчиха ми акт за начет, и аз написах възражение срещу него. Искам да попитам има ли срок в който трябва да получа решение за моето възражение. Някъде прочетх, че трябва да е до 14 дни (дали са работни или календарни), но незнам това дали е така, и ако го има този срок и той не е спазен какви са последиците - съгласни са с моето възражение или друго. Нищо не разбирам от право и дали трябва да се обърна към адвокат или още е рано. Благодаря предварително.
- ivailo26
- Нов потребител
Re: Малко помощ свързана с акт за начет
Трябва да имате под ръка някой адвокат по принцип, както зъболекар, по нужда.
Как да отговоря на въпроса Ви - трябва да стопирате действията на шефа, но дали е изгодно за Вас.
Не може ли с мрънкане да се уреди случая. Като не може - по реда на закона.
Вие сте от позицията на защитен от Кодекса на труда. За Бригадна отговорност ако се касае там са още няколко души.
Може да има процедурни нарушения.
Как да отговоря на въпроса Ви - трябва да стопирате действията на шефа, но дали е изгодно за Вас.
Не може ли с мрънкане да се уреди случая. Като не може - по реда на закона.
Вие сте от позицията на защитен от Кодекса на труда. За Бригадна отговорност ако се касае там са още няколко души.
Може да има процедурни нарушения.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
Re: Малко помощ свързана с акт за начет
Благодаря за отговора. Отговорността е солидарна и сме няколко души, но въпроса е принципен и аз не съм човек, който мрънка. Готов съм да отида и до съда и не искам да плащам и една стотинка. Факт е, че 14-дневния срок за отговор на моето възражение относно акта изтече отдавна и незнам дали това може да се смята за процедурно нарушение.
- ivailo26
- Нов потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|