Бихте ли ми казали има ли някакви особени изисквания ако чужденец реши да продаде колата с която е влязъл в страната ни на бълг. гражданин? Какви документи ще искат нотариуса и кат /съотв. митническите власти/?
Благодаря Ви предварително!
- Дата и час: 01 Дек 2024, 02:04 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Покупко-продажба на МПС от чужденец
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Покупко-продажба на МПС от чужденец
yavno nikoi ne znae ot kolegite, a ako idete v mitnitzata mnogo 'liubezno' shte vi kajat da si gledate rabotata a sushto i che tova e nevuzmojno!
- 345
Не съм спец в темата ,но разбрах ,че чужденец ,който е влязъл със собствения си автомобил в БГ ,е длъжен да напусне страната пак с него.Така че определено прехвърлянето не може да се извърши в България по предвидения в нашето законодателство ред ,защото автомобилът не се води внесен,а временно пребиваващ на територията ни.Чужденецът ще ви предложи да напуснете страната през някой ГПП и после да влезете отново в БГ ,но как тук на митницата се оформят нещата ,не ми е ясно.Такава операция крие много рискове ,макар че забелязвам тенденция чужденци да предлагат тук автомобилите си ,може би вземат по-висока цена ,а може би има и друга изгода за тях.Внимавайте!
- 14
Определено трябва да се направи реекспорт ,прехвърлянето да се извърши извън територията на страната ,там на граничните пунктове имало фирми ,които срещу комисионна изготвят документите по прехвърлянето и колата вече влиза отново в БГ като нов внос.Разбрах,че разходите по тази операция са около 300-400 лв.
- 14
спомням си че един митничар ми каза че на безмитните зони е забранено прехвърлянето на стоки /автомобили/!!! как тогава ще се извърши прехвърлянето там а и нали трябват документи които да удостоверяват че колата е отрегистрирана от страната в която е регистрирана?
- незнаещ
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|