начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Дадох на сестра ми пари за апартамент, сега го продават

Казуси за недвижими имоти

Дадох на сестра ми пари за апартамент, сега го продават

Мнениеот vassko_9 » 18 Юли 2012, 10:09

Дадох на сестра ми по принуда пари за апартамент, който сега се продава
Предисторията е, че за да се продаде наследственния ни апартамент, който тя искаше да заграби изцяло, ме принуди да и дам част от парите на моя дял от продажбата , за да си купи по хубав апартамент
и на хубаво място в града. Сестра ми почина и в момента този апартамент се продава от нейната дъщеря.
Какво мога да направя за да си получа поне чст от парите обратно при условие че когато ги давах на сестра ми не подписах документ че съм и ги дал, имам само свидетели? Дъщерята в момента иска да вземе парите
за свои дребни цели. Аз съм ги дал за апартамент за да има сестра ми къде да живее. При това единствено условие, а не за дъщеря и да ги изхарчи. И тъй като сега нещата се промениха,а в момента аз пък имам
нужда от тези пари, какво мога да направя, поне част от тези пари да ми бъдат върнати?
vassko_9
Нов потребител

Re: Дадох на сестра ми пари за апартамент, сега го продават

Мнениеот pala4inka6 » 18 Юли 2012, 11:15

Здравейте,
доколкото сте изложили фактите ми се струва, че единственият ви шанс е да са опитате да докажете, че пари, които сте дали са били заем и сестра ви не ги е върнала. Но има срок за предявяване на подобна претенция и може да стане ако не е изтекла 5- годишната давност.Ако приемем, че парите са дадени в заем и е съществувала уговорка кога да бъдат върнати, този 5- годишен срок тече от датата, на която е следвало да бъдат върнати парите.
pala4inka6
Младши потребител

Назад към Имотни казуси