начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Преди повече от 40 години родителите ми строят вила

Казуси за недвижими имоти

Re: Преди повече от 40 години родителите ми строят вила

Мнениеот nina_nikolina » 28 Юни 2012, 23:24

Хей, Хора не спорете и не се карайте помежду си, моето питане е глупаво вероятно, но все пак съм го отправила. Вероятно съм емоционално зависима, но трябва да приема реално нещата, такива каквито са. Нямам решение или изход, въпреки, че цял живот сме се грижили за мястото. Просто ми остава да чакам какво ще реши собсвеника. И наистина съжалявам, че е твърде вероятно да го загубя.
nina_nikolina
Нов потребител

Мнениеот Гост. » 28 Юни 2012, 23:29

:roll: Ако отстрани изглежда, че спорим( или се караме)- уверявам ви, няма нищо от посоченото. :D
Гост.
Старши потребител

Мнениеот julyanvonemona » 28 Юни 2012, 23:32

Аз също Ви уверявам г-жо (це) nina_nikolina
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот karanedeff » 29 Юни 2012, 09:20

nina_nikolina написа:...Преди повече от 40 години родителите ми строят вила във вилна зона на град Х, облагородяват мястото, което е било пусто землище, засаждат лозе и т.н. Мястото и до ден днешен е поддържано, засадено с овошки и зеленчуци, подобрения на вилата и двора и почти постоянно обитаемо. Появява се наследник на имота, който е бил на родителите му някъде 40 -те години. До този момент никой никога не се е интересувал от този имот. Нямаме никакви документи за вилата и земята. Има ли някакъв начин д се придобие този имот като добросъвестен стопанин? Изобщо как стоят нещата в такива случаи?

А съседи нямате ли - нима сте само вие в тази местност?
http://inscribe.free.bg/cgi-php/phpbb3/index.php
Аватар
karanedeff
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 29 Юни 2012, 11:12

karanedeff написа:А съседи нямате ли - нима сте само вие в тази местност?

горното, за да се снабдят с НА по обстоятелствена ли?
Каква е ползата от него, ако реститута заведе дело?
Гост.
Старши потребител

Мнениеот nina_nikolina » 29 Юни 2012, 11:17

Имаме съседи, но те не са си зарязали местата и никой не се грижи за тях. Съседните две места също се оказаха че са на този собственик. Както и да е, благодаря ви, поне споделих с вас, повече от ясно ми е ,че вероятно няма решение и ще трябва да се купува.
nina_nikolina
Нов потребител

Мнениеот Гост. » 29 Юни 2012, 11:21

nina_nikolina написа:Имаме съседи, но те не са си зарязали местата и никой не се грижи за тях. Съседните две места също се оказаха че са на този собственик. Както и да е, благодаря ви, поне споделих с вас, повече от ясно ми е ,че вероятно няма решение и ще трябва да се купува.

Не сме написали точно това. За плащане може да се говори едва, когато сте наясно с документите за собственост на реститута ( не отнема много време да се снабдите с тях) и консултация с адвокат.
Животът крие чудеса- възможно е да е пропуснал преклузивния срок да претендира възстановяване, възможно е да има пропуски ( при проведена реституция), които вас да ползват ( тук толкова много може да се открие)- а това, че има НА от 40-те години нищо не означава. За сега.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот karanedeff » 29 Юни 2012, 12:48

Неееее

poli_g написа:За плащане може да се говори едва, когато сте наясно с документите за собственост на реститута ( не отнема много време да се снабдите с тях) и консултация с адвокат.
Животът крие чудеса- възможно е да е пропуснал преклузивния срок да претендира възстановяване, възможно е да има пропуски ( при проведена реституция), които вас да ползват ( тук толкова много може да се открие)- а това, че има НА от 40-те години нищо не означава. За сега.
- ти си очертала кръга на възможните и необходими начални действия.
Жалко че автора на темата май я заряза :cry:
http://inscribe.free.bg/cgi-php/phpbb3/index.php
Аватар
karanedeff
Активен потребител

Мнениеот nina_nikolina » 29 Юни 2012, 13:33

Не, не съм я зарязала, следя публикациите, просто в момента нямам възможност да пиша.
nina_nikolina
Нов потребител

Мнениеот julyanvonemona » 30 Юни 2012, 07:02

Каква е ползата от него, ако реститута заведе дело?

poli_g Никой не е казал, че завеждането на дело от страна на реститута е тъждествено със спечелено дело от негова страна. В този аспект, аз бих се придържал към другото Ваше указание а именно
...За плащане може да се говори едва, когато сте наясно с документите за собственост на реститута ( не отнема много време да се снабдите с тях) и консултация с адвокат.
Животът крие чудеса- възможно е да е пропуснал преклузивния срок да претендира възстановяване, възможно е да има пропуски ( при проведена реституция), които вас да ползват ( тук толкова много може да се открие)- а това, че има НА от 40-те години нищо не означава. За сега....

Ето защо аз отново ще препоръчам на nina_nikolina да се обърне към внимателно избран от нея адвокат. Внимателно, защото ако се претендира давност за периода след реституцията и евентуалното и оспорване от страна на реститута, такова дело не е за всяка уста лъжица. Изисква се щателно изследване на документи и обстоятелства - невъзможно във форума, а пък и това си е труд на интелигент, който от всякъде си струва заплащането, защото не труда на докера или сервитьора пратиха човек на Луната! Анадън му?
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Предишна

Назад към Имотни казуси