начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Съсед иска да пробива дупка за канал в мазето ми ?

Казуси за недвижими имоти

Съсед иска да пробива дупка за канал в мазето ми ?

Мнениеот easenov » 23 Юни 2012, 14:20

Привет ! Съсед , който няколко пъти ми наводнява мазето реши да измести тоалетната си . За целта иска да направи дупка в тавана на мазето ми , за да вкара новата тръба . Аз съм категорично против ! Казах , че нямам против преустройството, което си прави , но да използва съществуващата канализация . Към кои институции да се обърна , ако въпреки забраната той пробие тавана на мазето ми ? Благодаря !
easenov
Нов потребител

Re: Съсед иска да пробива дупка за канал в мазето ми ?

Мнениеот teogeo » 23 Юни 2012, 15:41

easenov написа:Привет ! Съсед , който няколко пъти ми наводнява мазето реши да измести тоалетната си . За целта иска да направи дупка в тавана на мазето ми , за да вкара новата тръба . Аз съм категорично против ! Казах , че нямам против преустройството, което си прави , но да използва съществуващата канализация . Към кои институции да се обърна , ако въпреки забраната той пробие тавана на мазето ми ? Благодаря !

Към рДНСК или отдел УТ към Общината. Не може всеки да прокарва тръби, да дупчи, кърти и клепе на общо основание. В противен случай се води незаконно строителство. Преди съседът Ви да започне гореописаните действия следва да има разрешение за строеж (преустройство), където е описано по проект какво и как следва да се извърши. А разрешение за строеж, което току-така засяга чужда собственост едва ли някой ще му издаде така лесно.
Аватар
teogeo
Активен потребител

Re: Съсед иска да пробива дупка за канал в мазето ми ?

Мнениеот easenov » 23 Юни 2012, 16:10

Благодаря за отговора ! Няма никакъв проект. Кърти, дупчи стени , за да сложи прозорци.От една стая иска да направи 2 . Дори си е направил отделен вход . Дъщеря му казва , че си плаща допълнителен данък на общината за това преустройство , но надали е така.
easenov
Нов потребител

Назад към Имотни казуси