Здравейте!
Искам да попитам може ли да се заведе иск срещу световна мултикомпания, която присъства и на българския пазар. Става въпрос за това, че тази компания не си спазва условията по една игра проведена от нея. И след многократни запитвания /след като тази игра отдавна е свършила/ резултат все още няма. Обещават, че ще изпратят наградата, а нищо не правят. И след като ме правят на "маймуна" смятам да заведа паричен иск срещу тях. Какво ще кажете по въпроса?
И ако има някакъв шанс дело от този род да бъде спечелено към кой адвокат да се обърна? Искам добър адвокат с който заедно да спечелим малко пари :)
- Дата и час: 01 Дек 2024, 02:05 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
СЪДЕБНО ДЕЛО СРЕЩУ СВЕТОВНОИЗВЕСТНА КОМПАНИЯ
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
9 мнения
• Страница 1 от 1
Re: СЪДЕБНО ДЕЛО СРЕЩУ СВЕТОВНОИЗВЕСТНА КОМПАНИЯ
играта в БГ ли е разигравана ,щом компанията присъства на нашия пазар тя трябва да е регистрила дружество в България ,делото ще се води по нашето право
до колкото разбирам става дума за обещание за награда
до колкото разбирам става дума за обещание за награда
- donna2
- Потребител
Да, играта е проведена в България и има регистрирана дружество тук. Става дума за спечелена награда, която все още не е получена /от 3 месеца/ и става дума за многократни обещания, че ще получа тази награда. Омръзна ми да се разправям вече. Посъветвайте ме какво да правя.
- Рози
:") един приятел на скоро ми връчи 4-5 писма, които е изпращал за игра, всичките са върнати с печат на тях "отказано" и са с обратна разписка ;)
Мила родна картинка, та тепърва ще се съдим там...
http://www.consult-bg.com
Мила родна картинка, та тепърва ще се съдим там...
http://www.consult-bg.com
- Гери
Ама трябва да си търсим правата, то иначе къде ще му излезе края...
- Рози
Какво е трябвало да направиш ,за да участваш спечелиш в тази игра?
- sstavrev
Можете, приложимо гражданското законодателство. Какво преобладава - желанието да ги "скъсате",мат.интерес или комбинация от двете?
Успех!
Успех!
- freedom
Рози, провери дали комисията за защита на конкуренциата не се е произнесла по твоята "игра". Много от компаниите, които организираха такива игри бяха осъдени за заплатят глоби заради нарушаване на Закона за защита на конкуренцията.
Това, разбира се, не е много свързано с твоите права. Можеш да ги съдиш, стига да разполагаш с доказателства - кога е обявена играта, какви са условията й, ти изпълнила ли си ги, как си определена за спечелила и какво си спечелила. В зависимост от стойността му - завеждаш дело в районен или окръжен съд по седалището на фирмата, организирала играта (това можеш да разбереш и от тези решение на Комисията за защита на конкуренцията). Искаш си наградата - моля да ги осъдите да ми заплатят..., или да ми предадат....билетите за самолет, печката, или каквото там. Не е сложно. Най-важното е исковата молба да се напише добре . Предполагам, че делото ще се води в София (повечето "известни международни компании" са ретистрирали дружества със седалище в София), затова потърси колега от този град. Ако ги осъдите, те ще ти платят и разноските за адвокат. Дано да избереш свестен колега.
Успех!
Това, разбира се, не е много свързано с твоите права. Можеш да ги съдиш, стига да разполагаш с доказателства - кога е обявена играта, какви са условията й, ти изпълнила ли си ги, как си определена за спечелила и какво си спечелила. В зависимост от стойността му - завеждаш дело в районен или окръжен съд по седалището на фирмата, организирала играта (това можеш да разбереш и от тези решение на Комисията за защита на конкуренцията). Искаш си наградата - моля да ги осъдите да ми заплатят..., или да ми предадат....билетите за самолет, печката, или каквото там. Не е сложно. Най-важното е исковата молба да се напише добре . Предполагам, че делото ще се води в София (повечето "известни международни компании" са ретистрирали дружества със седалище в София), затова потърси колега от този град. Ако ги осъдите, те ще ти платят и разноските за адвокат. Дано да избереш свестен колега.
Успех!
- jiji22
Ами за да спечелиш от играта трябваше да събереш някакъв брой етикетии да ги изпратиш. Тази компания си има сайт, на който ми беше публикувано името като спечелила. Междувпрочем аз спечелих две награди, но получих само едната. Самите награди нямат кой знае каква парична стойност. Въпросът опира и до принципи. Както ме беше попитал Freedom, дори не искам да ги "скъсам", просто си търся правата, като гражданин на България. А, ако могат и пари да се спечелят, лошо няма нали?
- Рози
9 мнения
• Страница 1 от 1
|
|