начало

Административен съд-Варна е домакин на благотворителен коледен базар Административен съд-Варна е домакин на благотворителен коледен базар

нищожен ли е договор, който..

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: нищожен ли е договор, който..

Мнениеот vas » 17 Мар 2004, 12:33

Преди Power net е имала и други имена бяха някакви звездни, но не мога да се сетя сега.Истината е, че някои направиха пари от тази пирамида, както във всички пирамиди имат връх. Моите познати се хвалеха колко известни хора има в тази пирамида, но изгарят хората които са много закъсали нямат други алтернативи, а те им чертаят едно розово бъдеще....И така хората после още повече цъфват и връзват. Аз не знам тази фирма дали въобще е фирма, дали по е ЗЮЛНЦ или въобще какво животно е, а фирми с такива имена има доста, но каква е връзката никои не знае, а може да няма никаква връзка. И сега докато пишех за фирмите се сетих, че старото име беше "Галакси".
vas

Мнениеот 000007 » 17 Мар 2004, 16:10

Mamka im na takiva firmi !!!!!!!!!!!!!!
000007

Мнениеот geo_19 » 17 Мар 2004, 16:23

Да не му пука на нещастния "дарител". Да прежали тези 300 лв. И може да е сигурен, че остатъка по никакъв законен начин не могат да му го съберат ( освен с бригада биячи). ЗЗД казва: Според чл.225 дарителят отстъпва нещо ВЕДНАГА и безвъзмездно. Тук липсва елемента ВЕДНАГА (освен 300 лв.). Освен това това акта на дарението трябва да стане в писмена форма с НОТАРИАЛНА заверка на подписите (май няма такава, щом е само в един екземпляр). А разликата до 2500 евро е само обещание, каквото според чл. 226 ЗЗД не произвежда действие. Освен това даренията за бъдещо имущество са нищожни (сигурно е дал само 300 лв., защото още я нямацялата сума в наличност, а в едно бъдеще време).
geo_19
Младши потребител

Мнениеот студио Х » 18 Мар 2004, 14:08

Сигурен ли сте, че акта трябва да бъде с НОТАРИАЛНА заверка на подписите ? Дарение е и всичко което се подаря - цветя и т.н.
студио Х

Мнениеот проксима » 18 Мар 2004, 14:19

докато има говеда, ще има и касапи!!!!!
трябвало е даде не само 300 лева!!
всеки дреме, блее, подписва разни работи ..... и после ох измамиха ме! дай жалби до икономическа полиция до прокуратура и докогото още се сетиш
проксима

Мнениеот студио х » 18 Мар 2004, 16:11

Това с говедата е много грубо! - а това със жалбите, като съвет ли го казваш или като жалвай се на които щеш?
студио х

Мнениеот проксима » 18 Мар 2004, 16:24

не е грубо - груб е живота.
а това за жалбите не го давам като съвет а е констатация - всеки шматарок, който нещо се прецака поради малоумничество почва да се жали до когото се сети, сякаш институциите са му виновни.
проксима

Мнениеот студио х » 18 Мар 2004, 17:08

А не са ли? Значи ние не можем да разчитаме на никого в тази държава! Не можем да разчитаме на хората, на съгражданите си , на сънародниците си , на институциите и т.н. Не казвам разчитаме да чакаме всичко на готово, но че институциите в тази държава са обслужващи представляващите, яките вратове и т.н. тогава какво ни остава бе Проксима? Да гледаме и да слушаме и да се молиме да ни не се случва. Доказано е че ние сме овце, а ма чак пък толкоз
Ами Вие на кои предлагате да се жалват хората може би на Мишарето или на арменския поп,естествено че на институциите нали са за това или полицията, прокуратурата и съда за да Ви осигуряват на Вас "Проксима" спокойствие? Понеже им внасяте много данъци?
студио х

Мнениеот проксима » 18 Мар 2004, 17:22

не.
казвам хорат да внимават какво правят, а не после като подпишат нещо да се жалят.
Според тебе това измама ли е :

"еди кой си ме помоли да му стана поръчител, ама аз си мислех, че той ще си плаща кредита, а пък той мръсника не го плаща и сега удържат от моята заплата. той ме измами моля сериозно да бъде наказан"

"вчера в къщи дойде една жена на около 40, каза че имам много душмани и са ми направили магия и ми взе 30,40 ,50 .../до около 300 лева съм виждал/ за да ми развали магията. после обаче размислих и разбрах че съм измамена"

"трябваше ми заем отидох в "заложна" къща и за да обезпечим заема дадох на човека пълномощно да продава апартамента ми и той каза че като върна парите ще го скъсаме" .. и после е ясно.

крайно време е хората да престанат да плюят по съд прокуратура полиция и т.н. защото в крайна сметка всеки си носи последствията от необмислените действия.
наистина в българия отиват при адвокат / и лекар/ когато вече всичко е омазано до немай и къде

а бъди сигурен че дребните пчелички по институциите които съвестно си гледат работата голяма част от силите им отиват именно по безмислени проверки и произнасяния по въпроси като горецитираните. защото ако ги няма повечето простотий ще може по успешно да се върши истинската работа.

Институциите не са бавачки на глупендерите.
проксима

Мнениеот студио х » 18 Мар 2004, 18:14

А какво ще кажеш за това, че в повечето такива институции, работят глупендери. И не знаят за какво са там, не казвам,че всички са такива. Има и такива които се опитват да работят, но на тях бързо им намират цаката.Да не говорим, че повечето служители в полиция и т.н въобще не им е мястото там. И те питат /дознатели/ на теб каква точно ти е идеята в какво точно ти обвиняваш някого по кой член, по коя алинея, че хората да не са всичките юристи/ и слава бого/, защото както знаеш в България всеки разбира от всичко.Факт е, че служителите в тези институции са толкова претръпнали и на дали нещо може да ги трогне освен ако не става въпрос за тях, техни близки, познати или др. които си плащат
студио х

Мнениеот проксима » 18 Мар 2004, 18:27

съгласен съм с доста от нещата които каза, но това не променя мнението ми за всички глупендери които не са в институциите и се жалят след като поради малоумничество са се прецакали.
а пък за дознателите - доста меко се изразяваш ;)))))
мнооооооооооооого са зле
лошото е че на края други излизат виновни
/ 'щот си имат добър главен секретар-PR/
но ако питаш хората - лошите и корумпираните са прокуратурата и съда
същите тези хора дето сътворяват гореописаните жалби и след като му бъде отказано да бъде "наказан с цялата строгост на закона" съседа който му скъсал мушкатото /или ритнал кучето/ веднага прокурора става корупиран, съседа му е платил и т.н.
проксима

Мнениеот студио х » 18 Мар 2004, 19:32

Абсолютно ти поддържам мнението! А меко се изразявам за дознателите, защото не са виновни хорицата, те все пак са назначени след голяммм подбор, след четири - пет изпита. Но най-важното, че са минали психо изпита, който е най-важен и за това те са едни такива /"спокоини", "умни", "отговорни"/ и след като са такива гл.секретар все се чуди защо престъпниците те ги хващат пък прокуратурата и съда все ги пуска... А повечето в МВР викат ги хора по сигнал с някакво оплакване, а те горките не знае ли, че трябвало да напишат докладна записка, че за какво тогава въобще хабят бензина-за да слушат махленски спорове ли?
P.S Ама ние доста се отклонихме от темата
студио х

Мнениеот stavrev » 18 Мар 2004, 21:16

Направили анкета сред хората в съдебната система дали имало корупция между тях. Резултатът- 2% от анкетираните смятат,че има корупция.
stavrev
Потребител

Мнениеот k » 19 Мар 2004, 11:34

Колега, дарението не е едностранна сделка, а е едностранен договор. Дарителят дарява, а надареният приема. Договорът си е валидно сключен, но друг е въпросът ,че може да се тръгне по пътя на унищожаване на договорът на осн. чл.27 ЗЗД, както посочи колегата боба по горе
k

Мнениеот ogi » 19 Мар 2004, 16:23

По добре открийте нова тема - ПРАВНОТО ОБРАЗОВАНИЕ В НАЧАЛНОТО УЧИЛИЩЕ - ПРЕДПОСТАВКА ЗА СИЛНА ДЪРЖАВА И НЕПОДКУПНИ ИНСТИТУЦИИ - Опс! Май стана като комунистически лозунг! : )

Както е било написано в една автобаза за коли, които мият улиците:

ДРЪЖТЕ МАРКУЧА СИ ВИНАГИ ИЗПРАВЕН !

:))))))))
ogi
Младши потребител

Мнениеот clavdivs » 19 Мар 2004, 16:31

а в кариерата :

"Повече камъни за народа!"
clavdivs
Младши потребител

Мнениеот милеенка » 19 Мар 2004, 18:22

А може би трябва да се подходи към проблема от друга гледна точка: Следва ли държаните институции да се занимават с измама, която продължава повече от 5 години и измамените са хиляди... това не е частен случай, и следователно трябва да се защитат интересите на много хора. Моят познат наистина е сглупил, но трябва ли това да се случи и с други...
милеенка

Мнениеот студио х » 19 Мар 2004, 19:02

Не, не трябва! Но ние сме многоооо, многооо търпелив народ. А твоят познат е сглупил най- вероятно, защото е притиснат финансово. Обикновено такива хора се хващат. А хората с много пари знаят, че тези се опитват да ги измамят, най-вероятно защото повечето от тях го правят. И е въпрос на надлъгване или пък защото са достатъчно умни за да се сетят, че това е нещо незаконно, не правилно и т.н.
студио х

Мнениеот СХОЦК » 19 Мар 2004, 19:27

според мен този договор е абсолютно невалиден. Това е толкова опасно. Този човек може да стигне до психическо разтройство. Спрете го, ако меже, да не дава по-вече пари. А тези Проксима да си гледат работата. Те са от нелегални, по-нелегални. ПИРАМИДА
СХОЦК

Мнениеот radi » 20 Мар 2004, 12:14

???????????????????
radi
Младши потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Общи дискусии