начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Казус за узаконяване на къща.

Казуси за недвижими имоти

Re: Казус за узаконяване на къща.

Мнениеот rourke » 09 Мар 2012, 13:34

emilgrigorov написа:Като идея, виж и за консултация от някой от юристите на общината по ония времена (пенсионер).

наистина това умозаключение от Ваша страна говори много :) . Е, просто не мога да се въздържа - това е класика!
rourke
Потребител

Мнениеот emilgrigorov » 09 Мар 2012, 14:06

rourke написа:...това е класика!

Мдам.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 09 Мар 2012, 15:11

rourke написа:Melly, и да взема да Ви обяснявам няма да ме разберете. Затова няма да се захващам!

julyanvonemona, точно това за което Вие говорите е абсолютно противоконституционно. Факт е наистина. То е една полит. репресия срещу едно ФЛ. За щастие няма да продължава още дълго! Въпросният мораториум е едно от най-възмутителните неща в съвременното ни частно право!

Съгласно Конституцията ни има пет врати към Конституционния ни съд. rourke що не вземете да се пробвате да инспирирате някоя от вратите да се отвори заради Вас. И дар слово имате като гледам!
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот nk7702n » 09 Мар 2012, 16:41

И тая тема се е развила по интересен начин. А ,пък в крайна сметка изобщо не стана ясно rourke каква теза изобщо защитава, ама то и аз по диагонал прехвърлих всичко.. Чакам продължението на съжденията.
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот rourke » 09 Мар 2012, 17:31

nk7702n, kазвам в прав текст, че разп. на пар. 1 ЗДЗС вр. 86 ЗС е абсолютна противоконституционна. Един от идеолозите на този текст през далечната 2006 г. сподели пред мен мотивите за тази разпоредба, уж за защита на общ. интерес, но имало и още нещо, а това другото нещо - наистина е отвратително. Това продължаване на мораториума ще е последно ... аз искрено се надявам!

julyanvonemona, за щастие има и друг път за защита освен визирания от Вас. И по него вече върви цяла дружина ... моята песимистична прогноза е тежки удари по държавния бюджет, но за това на кого му пука ... :)
rourke
Потребител

Мнениеот julyanvonemona » 09 Мар 2012, 19:51

Това продължаване на мораториума ще е последно ... аз искрено се надявам!

И не само Вие, а и аз искрено се надявам, но словосъчетанието "обществен интерес през годините които съм живял е добивало плътност с различни по степен и консистенция боклуци, че нямам ни'кво основание да считам че ще излезнем извън славните традиции на "стабилния коловоз"
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 09 Мар 2012, 19:58

То и аз се надявам на много неща. Даже при всеки нов изкоп се надявам преди време точно там Поп Мартин и Вълчан Войвода ...
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот rourke » 09 Мар 2012, 20:43

julyanvonemona, най - голямата подлост е, че го правят буквално дни преди да изпият студената вода. Първоначално се решава да се бутне чл. 86 ЗС. Обаче било по-елегантно да се вкара в ДРЗС, тъй като щяло да е временно докато се реши "проблема". Уникалното е, че проблем няма! Напротив висша форма на изнудване! :)

надеждите emilgrigorov са хубаво нещо, но лошото е, че в случая точно надеждите за равенство на отд. видове собственост, са брутално погазени. А в същото време сме и правова държава с тотална рестрикции /завоалиарани/ сходни с тези по ЗСГ.
rourke
Потребител

Мнениеот emilgrigorov » 09 Мар 2012, 20:54

rourke написа:...надеждите emilgrigorov са хубаво нещо, но лошото е, че в случая точно надеждите за равенство на отд. видове собственост, са брутално погазени. А в същото време сме и правова държава с тотална рестрикции /завоалиарани/ сходни с тези по ЗСГ.

Доколкото си спомням, при първия мораториум си изхвърлих един GSM през прозореца, за щастие отворен...
Преди около месец си направих труда да нанеса текстовете от заменителната таблица на проекта за ЗИД ЗУТ в основния текст на закона. Вече законопроектът мина през комисите, и е пред внасяне в пленарна зала.
От хода до тук, искам да Ви кажа, че никой, от който нещо пряко зависи, не е прочел какво се внася , ама нииикой.
А изменението е съществено, в смисълът, за който Вие говорите.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот rourke » 09 Мар 2012, 21:02

то за ЗУТ е друга мъка, но само ще кажа, че през 2001 г. законът имаше що годе някаква систематика, с промените от 2003 нещата понънаха на ниво ППЗТСУ в начален вариант, ЗИД ЗУТ 2012 не съм го чел, но колеги споделят, че като законодателна техника нещата са отчайващи. Интересното е, че професорът който стои в основата на пар. 1 ЗДЗС, май е в основата и на промените в ЗУТ /за второто не съм сигурен, но тези дни ще разбера/ :)
rourke
Потребител

Мнениеот probcho » 09 Мар 2012, 21:18

rourke написа:... Интересното е, че професорът който стои в основата на пар. 1 ЗДЗС, май е в основата и на промените в ЗУТ /за второто не съм сигурен, но тези дни ще разбера/ :)

Егати професора! 8)
probcho
Активен потребител

Мнениеот rourke » 09 Мар 2012, 21:25

не ме разбирай буквално, не е виновен той - взел е известен хонорар, дал е съвети, а други калпазани са "осрали" нещата вероятно
rourke
Потребител

Мнениеот julyanvonemona » 09 Мар 2012, 21:43

Колкото и да се мъча да бъда пророк никога не съм разбрал защо непрекъснато се подлагаме на рестрикции без да има някъде ясна сметка какво в крайна сметка ще придобием от рестрикциите. Така и днес - прави се всичко възможно ресурсите де се концентрират във властта, а никой няма ясна визия какво ще се прави с натрупания ресурс.Тук изключвям идеята - да прерязпределението му между "нашите хора". Това винаги го е имало в някаква степен навсякъде по света, но е имало и успешна реализация на визия за напредък. Така че бих простил и още 20 мораториума, ама да ми стане ясно че ще се случи нещо, а то не се случва. Случва се само безсмислен тормоз.
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот Гост. » 09 Мар 2012, 22:03

Мораториума е готин( мен ме ползва в работата, ерго- ок. съм по темата :) )

И, какво стана с къщето?
Тук и процедурата не е завършена( по отчуждаването), ако и да не сте намерил документи- знайте, че ги има някъде и просто спят, но в удобен момент ще се извадят на показ, а отделно- при всичките заповеди, протоколи и прочее е установено, че имате част незаконно построено, ерго- нетърпимо.

п.п. Ако някой ще ми пише, че съм невежа, да се аргументира, щото днес не съм в настроение.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 09 Мар 2012, 22:28

poli_g написа:...п.п. Ако някой ще ми пише, че съм невежа, да се аргументира, щото днес не съм в настроение.

няма, няма.
В крайна сметка, доколкото разбрах, човека си иска къщето и един двустаен - бонус.
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот rourke » 09 Мар 2012, 23:54

emilgrigorov, не сте внимателен : :) :) човекът иска и земята /такова е заданието му/ и затова отнесох темата към пар. 1. И е прав нищо не трябва да се оставя на държавата, респ. общината.

poli_g, сигурен съм, че ако помислите мъничко веднага ще усетите, че ако мораториума падне, ползата и за Вас ще е в пъти по-голяма! Аз се мъча да убедя аудиторията, че от мораториума полза няма дори и държавата /тъй като всяко нещо се заплаща :) /
rourke
Потребител

Мнениеот emilgrigorov » 10 Мар 2012, 00:01

rourke написа:emilgrigorov, не сте внимателен : :) :) човекът иска и земята /такова е заданието му/...

А, да, и земята :D
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот nk7702n » 10 Мар 2012, 00:05

:lol: Земята... Нищо, че е общинска собственост. Още малко и ще отменим чл. 86 от ЗС, ще оправим проблема с различните видове собственост и всеки ще може да придобива земя без никакви грижи! :wink:
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 10 Мар 2012, 00:09

nk7702n написа::lol: Земята... Нищо, че е общинска собственост. Още малко и ще отменим чл. 86 от ЗС, ще оправим проблема с различните видове собственост и всеки ще може да придобива земя без никакви грижи! :wink:

Е да де, и ние сме гледали уестърни. :D
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот rourke » 10 Мар 2012, 00:16

nk7702n, чл. 86 не трябва да се бута. Редакцията му е добра. Публичната собственост не се придобива по давност. Дотук всичко е конституционносъобразно. Проблемът е в пар. 1 ЗДЗС който не допуска придобиване по давност и на частната Д. и О. С., което само себе си е привилегия, която е срамна
rourke
Потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Имотни казуси