начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

прехвърляне на недвиижим имот

Казуси за недвижими имоти

прехвърляне на недвиижим имот

Мнениеот kremenkov79 » 05 Фев 2012, 17:03

Искам да попитам по какъв начин съпруга ми да ми прехвърли 1/2 от недвижим имот,за да минем с по малко разходи за съответните такси?Благодаря предварително ако някой миотговори!
kremenkov79
Нов потребител

Re: прехвърляне на недвиижим имот

Мнениеот nk7702n » 05 Фев 2012, 22:01

kremenkov79 написа:Искам да попитам по какъв начин съпруга ми да ми прехвърли 1/2 от недвижим имот,за да минем с по малко разходи за съответните такси?Благодаря предварително ако някой миотговори!

За да изберете какъв вид разпореждане да извършите с тази 1 / 2 от недвижим имот, би следвало да съобразите каква точно цел искате да постигнете, доколко ще е възможно атакуването на сделката в бъдеще и чак тогава да се замислите за разходите. Минималните разходи сега може да Ви костват повече разходи по съдебни дела в бъдеще.
За да изберете най - удачния вариант, ще трябва да посетите с документите за имота колега адвокат, който да Ви даде подходящ съвет.
nk7702n
Старши потребител

Re: прехвърляне на недвиижим имот

Мнениеот Гост. » 06 Фев 2012, 00:38

kremenkov79 написа:Искам да попитам по какъв начин съпруга ми да ми прехвърли 1/2 от недвижим имот,за да минем с по малко разходи за съответните такси?Благодаря предварително ако някой миотговори!

Така, като ви чета освен дарение не виждам как иначе да го постигнете.
Не вярвам да имате брачен договор, а по скоро се касае до имот лична собственост на съпруга ви, чиято собственост искате да си поделите ... някак, при което всяка възмездна сделка трябва да се изключи от обхвата на размислите ви..ерго не ви остава нищо друго освен дарението.
Ако не ви хрумне преди това да сключите брачен договор, защото след него според зависи договореностите, проблемът има повече разрешения.
Гост.
Старши потребител

Назад към Имотни казуси