Здравейте, имам нужда от вашата помощ.
Притежавам НА за взаимно отстъпване на право на строеж върху недв.имот и за учредяване право на строеж срещу задължение за построяване на жилищна сграда. В този НА е описано обезщетението, което всеки един от съсобствениците ще получи със сътветната данъчна оценка.
НА е от 2009г.
Декември 2011 г е издаден Акт 16/разрешение за ползване/ .
От тук насетне собственика какво е необходимо да направи? Необходимо ли е да се издава нов НА на всеки, нови данъчни оценки и т.н.
Не съм наясно и със таксите, които се дължат. Ще бъда благодарна, ако ме насочите от къде да тръгна:)
- Дата и час: 24 Ное 2024, 21:01 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Нотариален акт за новопостроено жилище
|
|
10 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Нотариален акт за новопостроено жилище
sier3 написа:От тук насетне собственика какво е необходимо да направи? Необходимо ли е да се издава нов НА на всеки, нови данъчни оценки и т.н.
ДА!
с НА за ОПС и строителните книжа при нотариус
http://inscribe.free.bg/cgi-php/phpbb3/index.php
-
karanedeff - Активен потребител
karanedeff написа:ДА!
И защо така?
- goblin
- Потребител
goblin написа:karanedeff написа:ДА!
И защо така?
Въпреки че правя предварителна бележка , че без да се запознае с конкретните документи , не може да се даде категоричен отговор и аз мисля , че е излишно да си вадите КНА.Само такси ще се набутате , щом си имате НА за ОПС с конкретно описани какви обекти получавате като "обезщетение" и строителни книжа , това са Ви достатъчни книжа.
- REVOLUTION
- Активен потребител
REVOLUTION написа:....това са Ви достатъчни книжа.
Достатъчни за какво
П.П. sier3 и goblin едно и също лице ли са
-
karanedeff написа:sier3 написа:От тук насетне собственика какво е необходимо да направи? Необходимо ли е да се издава нов НА на всеки, нови данъчни оценки и т.н.
ДА!
Проследявам дискусията, та само да вметна, че възприемам мнението на колегата karanedeff. По-скоро е продиктувано от гледна точка на целесъобазност. Друго си е да "размахваш" един лист А4 обективиращ титул за собственост, отколкото да "влачиш" един тон книжа за постигане на една и съща цел. Понякога "скъпото" (разходите по снабдяване с КНА) излиза "по-евтино".
-
Melly - Старши потребител
karanedeff написа:REVOLUTION написа:....това са Ви достатъчни книжа.
Достатъчни за какво
П.П. sier3 и goblin едно и също лице ли са
За същото каквото и КНА-разпореждания с имота.
- REVOLUTION
- Активен потребител
@karanedeff: Не, не са едно и също лице. Не познавам господина / госпожата;
@ Melly: В първия случай се "размахва" документ (няколко страници, вероятно) плюс един лист А4 (разрешение за ползване, или еквивалент) - неща, неща, достатъчни да удостоверят по безспорен начин правото на собственост, но - безплатни, към определената дата;
Във втория случай се "размахва" един документ (струващ някакви пари - скъпо, евтино - това са относителни понятия) с такъв характер, че повечето практикуващи адвокати биха желали да погледнат и "родителите" му. Та - какъв е смисълът? Да се легитимираме пред данъчните служби, може би, за тяхно улеснение, един вид? За да не се мъчат да четат много-много, че и без това са претоварени с работа?
@ Melly: В първия случай се "размахва" документ (няколко страници, вероятно) плюс един лист А4 (разрешение за ползване, или еквивалент) - неща, неща, достатъчни да удостоверят по безспорен начин правото на собственост, но - безплатни, към определената дата;
Във втория случай се "размахва" един документ (струващ някакви пари - скъпо, евтино - това са относителни понятия) с такъв характер, че повечето практикуващи адвокати биха желали да погледнат и "родителите" му. Та - какъв е смисълът? Да се легитимираме пред данъчните служби, може би, за тяхно улеснение, един вид? За да не се мъчат да четат много-много, че и без това са претоварени с работа?
- goblin
- Потребител
Дадохте ми насока и дискусията ви ми беше полезна, за което много ви благодаря. Хубав ден!
- sier3
- Нов потребител
REVOLUTION написа:karanedeff написа:REVOLUTION написа:....това са Ви достатъчни книжа.
Достатъчни за какво
За същото каквото и КНА-разпореждания с имота.
Ето практика в подкрепа на твоята теза
Отказ на нотариус- 2 нот. производства, описание кад. карта има линк към определението на ВКС
-
10 мнения
• Страница 1 от 1
|
|