начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

RQ: Законъ за имуществата, за собственостьта и сервитутите

Казуси за недвижими имоти

RQ: Законъ за имуществата, за собственостьта и сервитутите

Мнениеот keith_flint69 » 14 Дек 2011, 23:10

Здравейте, колеги! Много ми е необходим Законъ за имуществата, за собственостьта и сервитутите (Обн., ДВ, бр. 29 от 7.02.1904 г., в сила от 1.09.1904 г., отм., Изв., бр. 92 от 16.11.1951 г., в сила от 16.12.1951 г.)
Моля Ви, ако някой има текста му да ми го даде! Благодаря предварително!
keith_flint69
Потребител

Re: RQ: Законъ за имуществата, за собственостьта и сервитути

Мнениеот karanedeff » 15 Дек 2011, 10:45

Връзка за изтегляне

Връзка за директен достъп до съдържанието
Този закон е препоръчително да се ползва паралелно със ЗАКОНЪ за привилегиите и ипотеките

Връзка за изтегляне

Връзка за директен достъп до съдържанието
http://inscribe.free.bg/cgi-php/phpbb3/index.php
Аватар
karanedeff
Активен потребител

Мнениеот keith_flint69 » 15 Дек 2011, 12:31

A случайно да Ви се намират:
СТРОИТЕЛНО-ПОЛИЦЕЙСКИ ПРАВИЛНИК (ДВ, бр. 255 от 13.02.1924 г. - в сила до 1934 г.)
и
ПРАВИЛНИК ЗА ИЗВЪНГРАДСКИТЕ ЧАСТИ (ДВ, бр. 194 от 1914 г.).

Издирвам нормативната уредба, действала към 1936 година, относно отстоянията при застрояване в населените места около София и по-конкретно ме интересуват правилата и нормите, действали във връзка с пограничното застрояване на нежилищни (селскостопански) сгради.

Ако някой е изследвал въпросите и има нормативните актове, ще съм много признателен, ако помогне!
Благодаря колеги!
keith_flint69
Потребител

Мнениеот karanedeff » 16 Дек 2011, 11:36

keith_flint69 написа:СТРОИТЕЛНО-ПОЛИЦЕЙСКИ ПРАВИЛНИК (ДВ, бр. 255 от 13.02.1924 г. - в сила до 1934 г.)
и
ПРАВИЛНИК ЗА ИЗВЪНГРАДСКИТЕ ЧАСТИ (ДВ, бр. 194 от 1914 г.).

Тия не! В библиотеката - да ви копират или сканират. Копирането не е скъпо.
http://inscribe.free.bg/cgi-php/phpbb3/index.php
Аватар
karanedeff
Активен потребител

Мнениеот julyanvonemona » 08 Яну 2012, 19:14

Донпълвам! За Враца "Строително полицейски правилник" е публикуван в ДВ бр.68 от 1924г.
Уважаеми keith_flint69
Размислих и реших да Ви дам допълнителна информация.
Съгласно чл.9 и 95 отЗБНМ (този от ДВ бр.67/1905) различните режими в населените места се дават ис т.н. "Благоустройствени правилници".При управлението на Александър Цанков, тези правилници по политически причини се наричат "полицейски". Ппоради личния ми интерес към материята и висене в Народната библиотека с месеци успях да издиря благоустройствените правилници на повечето областни градове и някои общински такива. Копирал съм ги на книжен носител. Има и на села. Със сигурност знам че Драгалевци, Бояна,Княжево,Горна Баня и Беримирци също имат такива правилници, но никога не са представлявали интерес за мен, затова не съм ги и издирвал. От селата имам само правилника на Старозагорското село Съдиево. Относно отстоянията между сградите и регулациите е важи чл.134 от ЗИСС - поне до 1941г. когато благодарение на немския универсализъм наложен ни покрай влизането в Тристранния пакт се възприема че цялата тази материя не може да остане само предмет на уреждане в ЗИСС и се създават норми и в ЗБНМ (този от ДВ.бр.117/41г.). Мъчих се да влеза с Вас във връзка с личните съобщения ,но аз съм известен инвалид в способностите си да боравя с опциите на форума и не ми се получи
Аз определям какво е моя работа!
Аватар
julyanvonemona
Старши потребител

Мнениеот keith_flint69 » 01 Фев 2012, 17:55

julyanvonemona написа:Донпълвам! За Враца "Строително полицейски правилник" е публикуван в ДВ бр.68 от 1924г.
Уважаеми keith_flint69
Размислих и реших да Ви дам допълнителна информация.
Съгласно чл.9 и 95 отЗБНМ (този от ДВ бр.67/1905) различните режими в населените места се дават ис т.н. "Благоустройствени правилници".При управлението на Александър Цанков, тези правилници по политически причини се наричат "полицейски". Ппоради личния ми интерес към материята и висене в Народната библиотека с месеци успях да издиря благоустройствените правилници на повечето областни градове и някои общински такива. Копирал съм ги на книжен носител. Има и на села. Със сигурност знам че Драгалевци, Бояна,Княжево,Горна Баня и Беримирци също имат такива правилници, но никога не са представлявали интерес за мен, затова не съм ги и издирвал. От селата имам само правилника на Старозагорското село Съдиево. Относно отстоянията между сградите и регулациите е важи чл.134 от ЗИСС - поне до 1941г. когато благодарение на немския универсализъм наложен ни покрай влизането в Тристранния пакт се възприема че цялата тази материя не може да остане само предмет на уреждане в ЗИСС и се създават норми и в ЗБНМ (този от ДВ.бр.117/41г.). Мъчих се да влеза с Вас във връзка с личните съобщения ,но аз съм известен инвалид в способностите си да боравя с опциите на форума и не ми се получи

Mен конкретно за с. Лозен (Софиййското) ме интересува имало ли е правилник. Иначе за ЗИСС съм наясно. Благодаря много, колега! Пишете ми моля на е-майл: kantora_sak@abv.bg
keith_flint69
Потребител

Назад към Имотни казуси