начало

Равносметката по „Осемте джуджета“: Трима наказани магистрати, четирима – не Равносметката по „Осемте джуджета“: Трима наказани магистрати, четирима – не

Смяна на статут преди наемане

Казуси за недвижими имоти

Смяна на статут преди наемане

Мнениеот kristina_c » 28 Дек 2011, 00:55

Здравейте и весели празници на всички.
Бих се радвала ако ми помогнете със следният проблем.
Искам да наема помещение. то е със статут на магазин, но аз ще го използвам за сладкарница.
Как мога да съм сигурна че ще мога да сменя статута на помещението преди да съм подписала договор, или как се процедира в такива ситуации, за да не се получи така, че да имам магазин, но да не мога да го използвам като сладкарница.
Ще съм ви много благодарна ако поне ме насочите как да процедирам.
Весели рпазници и много здраве и късмет.
kristina_c
Нов потребител

Re: Смяна на статут преди наемане

Мнениеот bgarch » 03 Яну 2012, 16:34

Собственикът на помещението трябва да изготви инвестиционни проекти, да получи разрешение за строеж от Общината и после да въведе в експлоатация въпросния обект- промяна на предназначението от магазин в сладкарница. Разбира се, възможно е да има някаква причина, която да направи невъзможна такава промяна. Съветвам Ви да подпишете предварителен договор за наем, при който условието същият да стане окончателен да бъде издаването на удостоверение за въвеждане в експлоатация (или разрешение за ползване) на обекта като сладкарница. Обърнете се към адвокат да Ви изготви договора, а ако Вие ще движите процедурите по промяна на предназначението- към архитект за подготвяне на документите за Общината.
Изображение
bgarch
Потребител

Мнениеот kristina_c » 03 Яну 2012, 19:23

Страшно много ви благодаря за отговора. Точно това ме интересуваше. А когато няма да се правят никакви структурни промени по самото помещение, отново ли е задължителен проект и план.
kristina_c
Нов потребител

Мнениеот bgarch » 03 Яну 2012, 20:00

Да, трябва! За самата промяна на предназначението от "търговска дейност" в "обществено хранене" трябва да се мине по този път, дори и да няма никакви строително- монтажни работи. Така е решил законодателят.
Изображение
bgarch
Потребител

Мнениеот kristina_c » 03 Яну 2012, 22:51

Отново ви благодаря за отговора, наистина много ми помогнахте.
kristina_c
Нов потребител

Назад към Имотни казуси