Здравейте.Ножа опря до кокала и реших да се допитам до вас за следния случай.
Значи преди 2 години закупих лек автомобил в лошо състояние за 800лв като при покупката не се сключи никакъв договор,понеже колата е на инвалид и момчето имаше само стар талон за нея и ми каза,че и той така я взел и в бъдеще ще ме свърже със собствениците да си я прехвърля,но това така и не стана.Между нас имаше само устен договор и по време на сделката имаше свидетел-мой приятел и приятелката му.Колата за тези 2 години не се караше а само и подобрих външния вид,смених двигател и т.н на стойност около 2000лв.В момента вече в който я направих реших да потърся аз сам собствениците,за да си я прехвърля.С 300 зора ги намерих,но след като се срещнахме те ми казаха,че инвалида починал преди 5 години,колата е наследство на 1 син и 2 дъщери и ще ми прехвърлят колата само ако им платя данъците за 8 години назад,които не са плащани от 2003 година.Разказаха ми,че тази кола са я виждали само веднъж,като е била внесена от чужбина и баща им си е дал инвалидното право за съответната сума,за да внесат колата на негово име ,като след това е направил генерално пълномощно на собственика на автокъщата.От тук на там загубват историята на колата,тя сменя около 5-6 собственика докато попада в моите ръце.Аз не се съгласявам с тяхното предложение да им платя данъците на стойност около 900лв и заменям колата за друга.Те пускат жалба в полицията и аз така се озовах пред инспектора за разпит като му разказах всичко и той записа всяко мое показание, и ми каза че съм "настъпил" закона и ще ме съдат по чл 206 ал 1-обсебване на чужда собственост и разпореждане с нея.Аз намерих момчето с който направих бартера и си върнах проблемната кола като инспектора все още не знае това и иска до няколко дни да му закарам колата или ще образува до съдебно производство срещу мен,но не възнемерявам да го правя,защото съм вложил пари в нея.Също така ме накара да намеря момчето от който съм я купил.След като го открих разбрах,че и той така я купил от негов приятел,с който обеща да ме свърже, но до днес не го е направил и не си вдига телефона.Какви са вариантите от тук на там и какво да правя?
- Дата и час: 01 Мар 2025, 22:48 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Обсебване ли е следния случай или не?
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Обсебване ли е следния случай или не?
Личното ми мнение е че не може в никакъв случай тук да се говори за обсебване. Историята наистина е малко заплетена и честно казано се учудвам на инициативата предприета от служителите на МВР в случая, но както и да е....Най-добрият начин за получаване на отговори е да се обърнете към адвокат. Успех
"There is no justice, only I exist."
-
djandarin - Потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|