Здравейте!
Надявам се да пиша в правилния раздел!
Предстои ми продажба на личното ми МПС но регистрационният (големият) талон е потънал в дън земя - не е известно при кое местене, в кое жилище, в кой град и къде е останал / прибран / скрит.
Въпросът ми е : има ли документ, с който да бъде продаден автомобилът пред нотариус и после успешно регистриран в КАТ по местоживеене на купувача? Възможно ли е да се избегне усилието и разходите в преиздаване на нов регистрационен талон (за целта трябва да си пусна отпуска и да пътувам, автомобилът е регистриран във Велико Търново). Прочетох някъде за "удостоверение за собственост" което може да бъде издадено от КАТ, това може ли да бъде заместител на големия регистрационен талон при продажба?
Купувачът на автомобилът е мой познат, няма да има съмнение в собствеността.
Благодаря предварително!
- Дата и час: 01 Мар 2025, 22:51 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Продажба на МПС без регистрационен (голям) талон ?
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Продажба на МПС без регистрационен (голям) талон ?
Благодаря за отговора!
Само, че не разбрах кое имате в предвид : Удостоверение за собственост, което да послужи при продажбата или дубликат на свидетелството за регистрация (големия талон)? И ако правилно съм разбрал и в двата случая трябва някакъв вид служебна бележка от някое (без значение кое) РПУ за изгубен "голям" талон?
Ще съм ви благодарен ако поясните.
Поздрави!
Само, че не разбрах кое имате в предвид : Удостоверение за собственост, което да послужи при продажбата или дубликат на свидетелството за регистрация (големия талон)? И ако правилно съм разбрал и в двата случая трябва някакъв вид служебна бележка от някое (без значение кое) РПУ за изгубен "голям" талон?
Ще съм ви благодарен ако поясните.
Поздрави!
- kambo
- Нов потребител
Нали Ви беше отговорено - без значение е дали ще искате удостоверение или ще си вадите нови документи за МПС - то, при всички случаи ще се разходите Вие или някой друг до Търново. Заявявате изчезването на талона и след това - пътуване до Търново.
- nk7702n
- Старши потребител
Почти в същата ситуация сме, с разлика, че нямаме все още купувач за автомобила и имаме копие на големия талон. С това копие може ли да стане покупко-продажбата?
- usera
- Младши потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|