Интернет доставчика ми нанесе щети и затрудни много работата на фирмата ми с което ми причини загуби на стойност няколко хиляди лева.Същността на историята се състои в това, че без никакво предупреждение доставчика закри ДНС сървер и го замени с нов при което ме лиши от реалното ми и статично IP: , от възможността да работя и не на последно място от предложената от него мейл услуга позната като POP3 клиент и по този начин ме лиши от възможността да ползвам универсалния си електронен подпис, да се разпореждам и да получавам услуги от държавните институции работещи с такъв от интернет банкирането и обратната кореспонденция от всички лични и бизнес партньори и от посочените по горе.През времето което без да подозирам не съм получвал поща съм пропуснал да разбера, че съм уведомен за промяна в условията на сключен договор за което ми връчиха записна заповед за хиляди левове, която съм подписал и към която съдружника ми предявява претенция, защото не съм подписал допълнителното споразумение да не предоставям услуги при определени условия, поради което той е претърпял финансови щети, защото не съм получил това, което той е изпратил на пощата, която е спряна от интернет доставчика по негова вина и некомпетентност и съм допуснал грешка при изпълнение на договорените ни отношения.
Въпроса ми е след като има заварено положение при закупуване на мрежа и абонати от един интернет доставчик към друг той длъжен ли е да запази заварените реални IP:, POP3 и други настройки на сърверите и мога ли да го съдя за причинените щети?
Условието на въпроса ми е, че новия доставчик е от една година на нашия пазар и е един от най големите на пазара за доставка на интернет услуги.При заварено положение устно е поел ангажимента да запази всичко във вида в който го получава.В България счита ли се загубата на пощенска информация по вина на интернет доставчика за престъпление и мога ли да си търся правата за невалидния вече УЕП и изплащането на записната заповед?
- Дата и час: 01 Мар 2025, 21:38 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Причинени щети по вина на интернет доставчик въпрос за помощ
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Причинени щети по вина на интернет доставчик въпрос за п
dodomoi написа:Интернет доставчика ми нанесе щети и затрудни много работата на фирмата ми с което ми причини загуби на стойност няколко хиляди лева.Същността на историята се състои в това, че без никакво предупреждение доставчика закри ДНС сървер и го замени с нов при което ме лиши от реалното ми и статично IP: , от възможността да работя и не на последно място от предложената от него мейл услуга позната като POP3 клиент и по този начин ме лиши от възможността да ползвам универсалния си електронен подпис, да се разпореждам и да получавам услуги от държавните институции работещи с такъв от интернет банкирането и обратната кореспонденция от всички лични и бизнес партньори и от посочените по горе.През времето което без да подозирам не съм получвал поща съм пропуснал да разбера, че съм уведомен за промяна в условията на сключен договор за което ми връчиха записна заповед за хиляди левове, която съм подписал и към която съдружника ми предявява претенция, защото не съм подписал допълнителното споразумение да не предоставям услуги при определени условия, поради което той е претърпял финансови щети, защото не съм получил това, което той е изпратил на пощата, която е спряна от интернет доставчика по негова вина и некомпетентност и съм допуснал грешка при изпълнение на договорените ни отношения.
Въпроса ми е след като има заварено положение при закупуване на мрежа и абонати от един интернет доставчик към друг той длъжен ли е да запази заварените реални IP:, POP3 и други настройки на сърверите и мога ли да го съдя за причинените щети?
Условието на въпроса ми е, че новия доставчик е от една година на нашия пазар и е един от най големите на пазара за доставка на интернет услуги.При заварено положение устно е поел ангажимента да запази всичко във вида в който го получава.В България счита ли се загубата на пощенска информация по вина на интернет доставчика за престъпление и мога ли да си търся правата за невалидния вече УЕП и изплащането на записната заповед?
Не са Ви големи шансовете (на "прима виста"). За начало си погледнете договора с Интернет доставчика. Това, което са задължени е да ви заплатят някакво справедливо (условно) обезщетение за периода, в който не са ви предоставяли услугата с нужното качество / технически характеристики. Можете да изстискате от тях някакво обезщетение, но то ще е мининално смешно и няма да ви овъзмезди за описаните по-горе щети. Това е моето мнение.
-
teogeo - Активен потребител
Аз смятам, че съхонтрахентът, на когото сте подписал запис на заповед и с когото сте си нарушили договорните взаимоотношения по вина не интернет - доставчика, няма как да си ги получи претендираните суми за обезщетение за вреди, тъй като Вие си имате уважителна причина за неизпълнение на договорените условия. Всичко е въпрос на оспорване и доказване.
- nk7702n
- Старши потребител
nk7702n написа:Аз смятам, че съхонтрахентът, на когото сте подписал запис на заповед и с когото сте си нарушили договорните взаимоотношения по вина не интернет - доставчика, няма как да си ги получи претендираните суми за обезщетение за вреди, тъй като Вие си имате уважителна причина за неизпълнение на договорените условия. Всичко е въпрос на оспорване и доказване.
По принцип съм се досетил за това, но предвид благото на общия бизнес ще ми признаят уважителната причина.Но щом е така аз мога да прекратя договора с този доставчик с мотива едностранно променяне на условието - Нали така?
- dodomoi
- Нов потребител
dodomoi написа:nk7702n написа:Аз смятам, че съхонтрахентът, на когото сте подписал запис на заповед и с когото сте си нарушили договорните взаимоотношения по вина не интернет - доставчика, няма как да си ги получи претендираните суми за обезщетение за вреди, тъй като Вие си имате уважителна причина за неизпълнение на договорените условия. Всичко е въпрос на оспорване и доказване.
По принцип съм се досетил за това, но предвид благото на общия бизнес ще ми признаят уважителната причина.Но щом е така аз мога да прекратя договора с този доставчик с мотива едностранно променяне на условието - Нали така?
Очевидно се касае за виновно неизпълнение на договора от страна на доставчика и можете да си претендирате обезщетение по съдебен ред.
- nk7702n
- Старши потребител
dodomoi написа:мейл услуга позната като POP3 клиент и по този начин ме лиши от възможността да ползвам универсалния си електронен подпис, да се разпореждам и да получавам услуги от държавните институции работещи с такъв от интернет банкирането и обратната кореспонденция от всички лични и бизнес партньори и от посочените по горе
Това е най-неприятното в твоя случай. Реалното ІР да не те вълнува толкова от него не зависят РОР3 настройките.
Препоръчвам най-добре си създай друга поща, който предлага безплатни РОР3 настройки и по този начин няма да зависиш от доставчика на интернет. Такава е например gmail. Вече може да се регистрираш и без покана, ако все пак не ти се получи обади се на ЛС ще ти пратя. След това при издателя на УЕП и ще ти го преиздаде с новата поща или пък срещу допълнително заплащане ще ти предостави пощенска кутия с РОР3 настройки за срока на валидност на УЕП.
http://inscribe.free.bg/cgi-php/phpbb3/index.php
-
karanedeff - Активен потребител
karanedeff написа:dodomoi написа:мейл услуга позната като POP3 клиент и по този начин ме лиши от възможността да ползвам универсалния си електронен подпис, да се разпореждам и да получавам услуги от държавните институции работещи с такъв от интернет банкирането и обратната кореспонденция от всички лични и бизнес партньори и от посочените по горе
Това е най-неприятното в твоя случай. Реалното ІР да не те вълнува толкова от него не зависят РОР3 настройките.
Препоръчвам най-добре си създай друга поща, който предлага безплатни РОР3 настройки и по този начин няма да зависиш от доставчика на интернет. Такава е например gmail. Вече може да се регистрираш и без покана, ако все пак не ти се получи обади се на ЛС ще ти пратя. След това при издателя на УЕП и ще ти го преиздаде с новата поща или пък срещу допълнително заплащане ще ти предостави пощенска кутия с РОР3 настройки за срока на валидност на УЕП.
Той имаше в предвид - статичния IP адрес. Обаче, доколко гарантирането на статичен IP адрес при всяка сесия е залегнало в договора???
-
teogeo - Активен потребител
7 мнения
• Страница 1 от 1
|
|