начало

ВКС потвърди отказа хора от „Ново начало“ да влязат като помагачи по делото за вписване на изключването им от ДПС ВКС потвърди отказа хора от „Ново начало“ да влязат като помагачи по делото за вписване на изключването им от ДПС

Отново лихвоточки - параграф 22.

Казуси за недвижими имоти

Отново лихвоточки - параграф 22.

Мнениеот chevvybg » 30 Ное 2011, 18:16

Здравейте,

Изпаднах в следната неприятна ситуация тези дни. Притежател съм на лихвоточки, преди няколко месеца закупих жилище и отидох в общината за да подам молба да ми се изплатят обезщетенията по лихвоточките. Каква беше неприятната ми изненада, когато научих, че междувременно бил приет член в закона за притежателите на лихвоточки, който изисква в нотариалният акт да е записано, че той е изготвен с цел компенсиране на лихвоточките. И как можех да го знам това, никой не ме е информирал. Но както е правилото, незнанието на закона си е твой проблем. Сигурно е трябвало да чета всеки ден държавен вестник и да дебна за такава поправка в закона. Сега какво да правя? Има ли изход от този правен капан, в който ме е поставила държавата? Моля за съвет!
Благодаря предварително.
chevvybg
Нов потребител

Re: Отново лихвоточки - параграф 22.

Мнениеот sarbijanac » 30 Ное 2011, 18:26

А Вие всъщност уведомихте ли нотариуса каква точно сделка искате да сключите ? И в набора от документи представихте ли удостоверение от Банка "ДСК" от което да се вижда колко лихвоточки притежавате ?

Да-проблема си е Ваш ,тъй като сте имали възможност да се консултирате с адвокат преди изповядване на сделката ! Но по едни или други причини не сте го направили .Сега не Ви остава нищо друго освен да си ползвате лихвоточките при закупуване на друг имот !
sarbijanac
Активен потребител

Re: Отново лихвоточки - параграф 22.

Мнениеот chevvybg » 30 Ное 2011, 18:33

Да, проблемът наистина си е мой. Адвокатът, който ползвах за изготвяне на нотариалният акт не беше запознат с проблема за лихвоточките, а бях го питал за това. Как мога да направя връзката, че трябва да фигурира такъв текст? 2008 г. ходих за подам молба за тези лихвоточки и никой не ми каза, че има такова изискване. Адвокатът нищо не знае, аз още по-малко. Абе ще отида да се оплача на арменския поп.
chevvybg
Нов потребител

Назад към Имотни казуси