Здравейте колеги,
Имам нужда от пояснение по следния законов текст:
Съгласно чл. 2, т.3 от ЗАКОНА ЗА УРЕЖДАНЕ ПРАВАТА НА ГРАЖДАНИ С МНОГОГОДИШНИ ЖИЛИЩНО-СПЕСТОВНИ ВЛОГОВЕ едно от изискванията за получаване на компенсаци е лицето да не е прехвърлял жилищни имоти на други лица след 1 януари 1981 г. с изключение на освобождаване или ликвидиране на съсобственост.
Интересува ме дали дарението също се отнася към тоя случай или трябва да е налице само покупко-продажба?
Много ви благодаря
- Дата и час: 24 Ное 2024, 20:43 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
лихвоточки
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Re: лихвоточки
Без каквито е да е гаранции за достоверността на мнението ми мога да кажа, че дарението се отнася за случая на изискването за непрехвърляне на жилищни имоти за получаване на компенсации, тъй като както е видно от законовия текст то не е упоменато сред изрично посочените изключения, които са: "освобождаване или ликвидиране на съсобственост". Ако беше част от тези изключения, то не би било пречка за получаване на съответните компенсации, както не са пречка освобождаването или ликвидирането на съсобственост.
- contrario
- Младши потребител
Re: лихвоточки
Не ми стана ясно това жилище което е дарено е ваше и вие кандидатствате за лихвоточки. Според мен това си е вид прехвърляне без значение, че не е продажба... Идеята е човек да няма жилище или да има жилище което му е малко за членовете от семействата и така може да се възползва от лихвоточките. При лихвоточките има много термини които и на мен не ми бяха известни докато не се сблъсках с тях. Един от тях е да ви определят от съответната община за правоимащ а това става именно с това дали имате нужда от жилище. За да вземете лихвоточките ще трябва да извървите дълъг и тежък път. Държавата както знаете, че като вземе пари става бързо и лесно, но ако трябва да даде твоите е кошмар. За по-сигурно се консултирайте с адвокат или проверете в общината, там най-добре могат да ви посъветват.
- petyo73
- Младши потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|