начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

СИО след развод!

Казуси за недвижими имоти

СИО след развод!

Мнениеот alexlevi » 09 Ное 2011, 13:48

Здравейте, моля за мнения по следният казус:
През 2009 се разведох с искова молба за разтрогване на брака поради ДНРБ. Имам съдебно решение за ПОЛЗВАНЕ на апартамента , който е придобит по време на брака - закупен от моята майка. Присъдиха ми ползването на апартамента защото доказах в съда че моята бивша съпруга си има имот, не е полагала грижи за него , нито е помагала във финансирането и подръжката на имота. Имаме дори ипотека, която единствено аз съм обслужвал и т.н. Към днешна дата има разрешение от банката за заличаване на ипотеката и исках да прехвърля имота на майка ми обратно, тъй като имам и други дела с банки и искам да го спася. НО - се оказа че бившата ми още е съсобственик на имота и това прехвърляне става неизпълнимо. Питането ми е - след като са ми отредили ползването на имота , имаме развод, а от което следва че и СИО трябва да е прекратено - какви са ми вариантите за придобиване на 100% собственост върху имота и евентуално ако трябва да водя дело за делба - кои са ми козовете? Благодаря предварително на всички отзовали се на питането ми
alexlevi
Нов потребител

Re: СИО след развод!

Мнениеот alexlevi » 09 Ное 2011, 15:03

само като допълнение - след като съм изтървал 1-годишния срок за определяне на по голям дял - каква ми е възможността за това?
alexlevi
Нов потребител

Re: СИО след развод!

Мнениеот Melly » 09 Ное 2011, 15:52

alexlevi написа:само като допълнение - след като съм изтървал 1-годишния срок за определяне на по голям дял - каква ми е възможността за това?

Делба.
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Назад към Имотни казуси