начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Влизане във владение

Казуси за недвижими имоти

Влизане във владение

Мнениеот inio15163 » 08 Ное 2011, 02:45

Здравейте,казусът ми е следния:
Преди една година мой приятел ми каза че една жена искала пари на заем,като за обезпечение ще ми прехвърли недвижим имот.Така и стана минахме през нотариус сделката се изповяда (нормалната процедура при покупка на имот),след това обаче направихме споразумителен договор,на който написахме,че аз и давам заем и имота служи един вид като залог.Заемат е за 2 години с лихва от 4% и ако в срок от 6 месеца не бъдат върнати никакви пари имота остава мой. Една година вече стотинка не сам видял, минал съм през законовият ред да си вляза във владение,само че тя не иска да излиза.Към момента имам заведено гражданско дело за влизане във владение и чакам,но и тя е пуснала жалба.В момента се притеснявам могат ли да ми повдигнат наказателно дело за лихварство(това ми е за първи път да правя такива сделки) и да развалят договора за покупко продажба и нотариалния акт.
inio15163
Нов потребител

Re: Влизане във владение

Мнениеот ivan_lawyer » 08 Ное 2011, 05:00

Изгорял сте, фидуциаре.
Сделката е нищожна - чл. 152 ЗЗД.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот inio15163 » 08 Ное 2011, 13:32

Искам да поясня,че договорът не е предварителен сключи се след като прехвърлихме имота и забравих да кажа,че този договор не е нотариално заверен и го няма оригинала,а е едно ксерокопие в такъв случай какво се получава??
inio15163
Нов потребител

Мнениеот Melly » 08 Ное 2011, 15:05

inio15163 написа:Искам да поясня,че договорът не е предварителен сключи се след като прехвърлихме имота и забравих да кажа,че този договор не е нотариално заверен и го няма оригинала,а е едно ксерокопие в такъв случай какво се получава??

Още едно основание за особено тежък порок на сключената сделка, ако другата страна представи тази бележка, наречена обратно писмо... 8)

Нужен ви е адвокат, който да се запознае с конкретните документи и да даде становище доколко би могла да е адекватна евентуалната защита.
За съжаление, положението ви никак не е розово...
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Назад към Имотни казуси