начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

СВ отказват да впишат продажба със скица- проект

Казуси за недвижими имоти

СВ отказват да впишат продажба със скица- проект

Мнениеот eeeeee » 31 Окт 2011, 19:10

Здравейте, имам следния казус:
Закупих 10 дка земя, но скицата беше за 40 дка и аз с пълномощно ги разделих и ми дадоха от кадастъра скица-проект и ми казаха , че само скица ще ми дадат след като представя нот. акт. сделката мина , но от служба по вписвания отказват да го впишат със скица- проект , искат скица. От кадастъра не ми издават скица, искат нот. акт или договор за делба, ама бабата е единствен наследник на земите и няма с кого да ги дели. моля, помогнете
eeeeee
Нов потребител

Re: СВ отказват да впишат продажба със скица- проект

Мнениеот via_victoria » 31 Окт 2011, 19:54

Какво ще да рече "аз с пълномощно ги разделих"?
И защо не си купихте първо 1/4 ид.ч. от съществуващата нива, за която после да си направите договор за делба с продавачката?
via_victoria
Потребител

Мнениеот eeeeee » 01 Ное 2011, 14:45

Имам пълномощно за подготвяне на документи и с него в кадастъра платих такса 85 лв. за разделяне на две- 10 дка и 30 дка, но ми издадоха скица- проект, което пък не означавало още реслно разделяна.
А до идеалните части- не го направих така, защото земите не са точно 40 дка, а 39 инещо си и така с 1/4 за мен няма да имам точно 10 дка а с 200 кв. м. по- малко, а на бабата как да й обяснявам, тя си иска пари за 10 дка, но ако знаех, че ще имам толкова проблеми , щях така да го направя. В крайна сметка след днешното търчане насам - натам ще вадим някаква "констативка" ,ще платя за моя сметка още пари и те така.
eeeeee
Нов потребител

Мнениеот Standbay » 01 Ное 2011, 15:07

Няма основание да ти откажат вписване със скица-проект - точно така трябва да бъде
НАРЕДБА № 49 ОТ 5 НОЕМВРИ 2004 Г. ЗА ПОДДЪРЖАНЕ НА КАРТАТА НА ВЪЗСТАНОВЕНАТА СОБСТВЕНОСТ

Чл. 29. (1) Молбите за одобряване на проекти за обособяването на части от имоти, доброволна делба или обединяване се завеждат в отделен входящ регистър.
(2) Началникът на ОСЗГ одобрява представения от заявителя проект.
(3) Отказът за одобряване на проекта подлежи на обжалване по реда на Закона за административното производство.
(4) Новите граници се отразяват в КВС като проектни до трансформирането им в окончателни след представянето на документ със съответното правно действие или молба на заинтересуваното лице за тяхното заличаване.
Дай ми фактите, за да ти дам правото!
Аватар
Standbay
Потребител

Мнениеот karanedeff » 01 Ное 2011, 15:18

eeeeee написа:сделката мина , но от служба по вписвания отказват да го впишат със скица- проект , искат скица.

Странно :roll:
В коя служба е това :?:
В предния пост е посочено - когато се продава реална част от нива, разбира се че ще е скица проект
описанието на имота в такива случаи е примерно такъв
Нива от 10,000 дка, имот № ХХХZ21, в местността "Местност", в землището на с. Село, новообразуван имот от имот № ХХХZ15, целият с площ от 39,000 дка и т.н.

След вписването ОС "Земеделие като получи копие от вписания акт ще нанесе промените съобразно наредбата и от проектен имот ще стане окончателен
http://inscribe.free.bg/cgi-php/phpbb3/index.php
Аватар
karanedeff
Активен потребител

Мнениеот via_victoria » 01 Ное 2011, 22:23

Като продължение на идеята ми, можеше да пишете примерно 10 000 / 39 487 ид.ч. - виждала съм доста странни дроби, не мисля, че има ограничения....и от любопитство - каква по-точно е тази "констативка", която Ви реши проблема?
via_victoria
Потребител

Мнениеот nk7702n » 02 Ное 2011, 00:18

via_victoria написа:Като продължение на идеята ми, можеше да пишете примерно 10 000 / 39 487 ид.ч. - виждала съм доста странни дроби, не мисля, че има ограничения....и от любопитство - каква по-точно е тази "констативка", която Ви реши проблема?

И защо да се пише като такава дробна част, като имотът е реално поделяем, че дори е изготвен проект за делба?
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот via_victoria » 02 Ное 2011, 00:51

За да си направят после договор за делба в съответствие с всички изисквания на бюрокрацията :D
via_victoria
Потребител

Мнениеот n_ikito » 05 Ное 2011, 10:09

via_victoria написа:За да си направят после договор за делба в съответствие с всички изисквания на бюрокрацията :D

Не на бюрокрацията....май интерес има единствено нотариуса, че ще 'гуши' от две сделки.... :idea:
n_ikito
Активен потребител

Назад към Имотни казуси