начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Отказ на нотариус да извърши нотариално действие

Казуси за недвижими имоти

Отказ на нотариус да извърши нотариално действие

Мнениеот tapizaushi » 24 Окт 2011, 12:31

Колеги, в гр. Генерал Тошево има двама нотариуси. С единия няма никаква връзка, а другият не връчвал нотариални покани. Клиентът буквално ми скача по главата за това задължение. Софийските ми нотариуси не могат да връчват извън техните райони на действие.

Сумата е голяма и няма да рискувам таксата с някакви обратни разписки от куриери, ще бъде страшен гаф.

Дайте съвет.
tapizaushi
Потребител

Re: Отказ на нотариус да извърши нотариално действие

Мнениеот ivan_lawyer » 24 Окт 2011, 13:04

Аз съм пращал нотариална покана по пощата, като нотариуса се съгласи да приеме по пощата документите и той ги окомплектова, все едно е изпратено пред него.

Принципно може да се обжалва отказ, но трябва да е обективиран, все едно миналата седмица правих отказ от наследство и двама от нотариусите се отказаха, което ме навежда на мисълта да се въведат или повече нотариуси или да се въведат държавни или нотариалните покани да се връчват от всеки адвокат, юрист, който е неосъждан и т.н.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот tapizaushi » 24 Окт 2011, 13:39

Принципно аз си заверявам подписа пред софийски нотариус и им ги пращам с куриер подписани. Така че не е нужно да ми прави реверанс нотариуса - спокойно може да ги приеме по пощата, а и нотариалната такса се намира в същия плик.

Според вас имат ли основание да отказват?

Аз лично съм малко ядосан.
tapizaushi
Потребител

Мнениеот Melly » 24 Окт 2011, 13:40

Понякога нотариусите склоняват да извършат връчване на нот. покана в условия на обгрижване от придружител (метод на дългата ръка). Какво имам предвид. Предлага му се да бъде взет от кантората, транспортиран до адреса на адресата и след това върнат обратно в кантората.

П.П. Предвидливо водете със себе си и свидетел, чиито действия (в случай на нужда) ще оформи самият нотариус. :wink:
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот Гост. » 24 Окт 2011, 23:15

Прочети си личните.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот tapizaushi » 25 Окт 2011, 13:15

Поли, от Нотариалната камара ми казаха, че ще запознаят председателя със случая и утре пак ще си говоря с тях.
http://www.lawsbg.com/the-news/1338-not ... okana.html
tapizaushi
Потребител

Назад към Имотни казуси