начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

пълномощно за МПС

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

пълномощно за МПС

Мнениеот ивелин илиев » 22 Яну 2004, 16:14

Преди около 3 години продадох личния си автомобил на един ром но не я прехвърлихме а само му направих пълномощно.След около година ми се наложи да си изкарвам документ от данъчното че не дължа нищо на държавата.Оказа се че не е плащан данъка на колата.С много труд открих рома , но се оказа че той е продал колата на друг ром пак с пълномощно.Него не можах да го открия и се наложи да платя данъка.Едва ли от тогава някой е плащал нещо.Въпроса ми е след като талона е още на мое име и мен търсят за данъци имам ли някакви права над автомобила и как да се оттърва от него.
ивелин илиев

Re: пълномощно за МПС

Мнениеот Гери » 22 Яну 2004, 16:23

Имате да, вие сте тутуляр на правото на собственост... по-добре положете повече усилия да откриете другият "ром" ползващ автомобила към този момент и уредете взаимоотношенията с него, ако не стане така оттеглете пълномощното и я обявете за издирване... Така или иначе докато сте собственик сте и данъчно задълженото лице...
Гери

Мнениеот pomcho » 22 Яну 2004, 23:21

Гери е права за едно- вие сте собственик докато не се прехъврли собствеността с договор за покупко-продажба, дарение или замяна на МПС и съответно сте и данъчно задължено лице. няма смисъл да издирвате другия ром. Просто отидете в Нотариалната кантора където сте заверили пълномощното и го оттеглете и след това го обявете за издирване. Няма смисъл да си губите времето в търсене на "другия ром". Д№е юре вие не сте продал МПС-то, а само сте делигирал права на едно лице/ т.е. той действа от ваше име и за ваша сметка.
pomcho
Нов потребител

Мнениеот Гери » 23 Яну 2004, 01:29

Както казах и в началото по-добре да го издири, чак ако не успее тогава да го оттегля... защото "ромските фамилии" доста се поддържат и бързо ще изнамерят собственика, а ще му и направят страшни золуми... просто често ми се е случвало да работя с тях, и знам как разсъждават!
Гери

Мнениеот Вера » 23 Яну 2004, 12:12

Преди около две години, докато работех в Нот. кантора ми се случи, с нот. заверена декларация от собственика, че е продал МПС - то на дата, на лице и т.н.
данъчните да снемат от партидата на лицето автомобила. После пак сме пробвали, но вече, не ставаше. Пробвай, ако не се получи може да я спреш от движение!
Вера

Мнениеот Mistik » 23 Яну 2004, 15:27

Имам същият казус в момента, ако постъпиш по начина който те съветват колегите ще постигнеш едно от следните две неща:
- Ако кажеш че си я продал - от прокуратурата няма да ти я пуснат за издирване - ще откажат да образуват нак. производство - защото има - неизпълнение на граждански договор. Ще ти кажат - да заведеш дело.
- Ако не кажеш, че си я продал - трябва да кажеш, че е открадната - тогава ще вземат да я открият и ще тикнат зад решетките/кражбата е престъпление от общ х-р и ще го съдят и без теб/. Е тогава наистина ще си имаш "ромски неприятност" :-)))

Най- добре - иди я спри от движение - и няма да плащаш данъци
А те ако имат нужда ще те намерят - и ще им обясниш че си я спрял защото не е вече твоя и те са били длъжни да си плащат данъка. УСПЕХ !
Mistik

Мнениеот Някой си... » 23 Яну 2004, 23:37

Само че,за да я спреш от движение ти трябват и регистрационните табели,които очевидно не са налице!А много ми се ще да разбера на какво основание ще бъде обявен автомобила за издирване....
Някой си...

Назад към Общи дискусии