начало

ВКС потвърди отказа хора от „Ново начало“ да влязат като помагачи по делото за вписване на изключването им от ДПС ВКС потвърди отказа хора от „Ново начало“ да влязат като помагачи по делото за вписване на изключването им от ДПС

покупка на възбранен имот

Казуси за недвижими имоти

покупка на възбранен имот

Мнениеот Тончо Пенев » 01 Юли 2004, 09:13

Здравейте!
Можете ли да ми помогнете със съвет относно закупуването на Имот върху, който има възбрана и има обявление от съдия изпълнител.
Крие ли рискове такава покупка?
Вярно ли е, че ако лицето, чиято собственост е жилището покрие своето задължение към ответната страна, възбраната се вдига, даже и в случая, в който съм спечелил вече тайния търг.
Благодаря!
Тончо Пенев

Re: покупка на възбранен имот

Мнениеот adelle » 01 Юли 2004, 09:34

В ГПК е предвиден срок, в който задълженото лице може да плати задължението си към взискателя и това е деня, предхождащ деня на проданта/ако е физическо лице/. Тогава дори и да сте внесли задатък, той ще Ви бъде върнат.
Хубаво е да проверите дали има подадена жалба от длъжника или пък съпруга му срещу действията на съдия-изпълнителя, както и дали трето лице има претенции към възбранения имот, преди да пристъпите към покупка.
Това, може значително да забави производството по изп.дело.
Иначе, след като търга е спечелен от Вас и сте обявен за купувач, длъжника не може да си върне имота, като си плати на взискателя.
adelle

Мнениеот LageG » 08 Юли 2004, 16:55

Здравейте!
Ако мислите да закупите недвижим имот, обявен на публична продан от съдия-изпълнител, следва да имате в предвид, че ако търгът е вече е проведен и имотът Ви е възложен, Вие го закупувате без тежести и не би следвало, дори ако след този момент длъжникът изплати задължението си, да имате проблеми с покупката на имота. Той вече е ваша собственост от момента на възлагането му. В принудителното изпълнение по ДПК/за държавни вземания/ е уредено, че продажбата не се извършва, ако до провеждането й се изплати цялото задължение, заедно с разноските, но веднъж продадена вещта, няма основание тя да не е собственост на закупилия я
Дано това да Ви помогне
LageG

Мнениеот jujalub » 24 Авг 2011, 14:20

ЗДРАВЕЙТЕ
БИХ ИСКАЛА ДА СЕ КОНСУЛТИРАМ
ИСКАМ ДА ЗАКУПЯ ИМОТ -ПАРЦЕЛ КОЙТО Е СОБСТВЕНОСТ НА 3ма НАСЛЕДНИЦИ 1/2 Е НА ЕДИНИЯ ПРОДАВАЧ ,А ДРУГАТА 1/2 Е НА ДРУГИТЕ ДВАМА ПО РАВНО ОТ КОЙТО 1/2 (ВСЪЩНОСТ 1/4 ОТ ЦЕЛИЯ ИМОТ) Е ВЪЗБРАНЕН ОТ СЪДИЯ ИЗПЪЛНИТЕЛ .ПРИ ПРОВЕЖДАНЕ НА ПРЕДВАРИТЕЛЕН РАЗГОВОР С ПРОДАВАЧА УГОВОРКАТА Е АЗ КАТО КУПУВАЧ ДА ЗАПЛАТЯ ПОД ФОРМАТА НА ПРЕДПАЛТА/КАПАРО НА СЪДИЯ ИЗПЪЛНИТЕЛЯ СУМАТА КОЯТО СЕ ДЪЛЖИ ЗА ПАДАНЕ НА ВЪЗБРАНАТА И НА СЛЕДВАЩИЯ ДЕН ДА СЕ СЪСТОИ СДЕЛКАТА ПРЕД НОТАРИУС И СЕ ЗАПЛАТИ ОСТАНАЛАТА ЧАСТ ОТ УГОВОРЕНАТА ЦЕНА.
ВЪПРОСЪТ МИ Е ИМАЛИ ГО ТОЗИ ВАРИЯНТ НА СДЕЛКА ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ ЧЕ ИМОТА НЕ Е ОБЯВЕН ЗА ПУБЛИЧНА ПРОДАН ОТ СЪДИЯ ИЗПЪЛНИТЕЛЯ?
jujalub
Нов потребител

Назад към Имотни казуси