начало

ВКС потвърди отказа хора от „Ново начало“ да влязат като помагачи по делото за вписване на изключването им от ДПС ВКС потвърди отказа хора от „Ново начало“ да влязат като помагачи по делото за вписване на изключването им от ДПС

кой плаща таксите

Казуси за недвижими имоти

кой плаща таксите

Мнениеот neveja111 » 22 Авг 2011, 13:13

Имам следния проблем. Трябва да заведа гражданско дело за да си върна скъп имот. Таксата е 4% от пазарната цена, отделно хонорара на адвоката (който е много свестен и си го заслужава). Ако поискам разноските да ми бъдат присъдени и спечеля делото - значи получавам си парите обратно както естествено и имота
Какво обаче става ако ответната страна признае незабавно иска ми, още на първо заседание? Пак ли си получавам парите, или понеже иска ми е бил признат - само имота без таксите който съм дала за да се започне делото.
Благодаря ви
neveja111
Младши потребител

Re: кой плаща таксите

Мнениеот damme » 23 Авг 2011, 12:33

Чл. 78. (1) ГПК Заплатените от ищеца такси, разноски по производството и възнаграждение за един адвокат, ако е имал такъв, се заплащат от ответника съразмерно с уважената част от иска.

(2) Ако ответникът с поведението си не е дал повод за завеждане на делото и ако признае иска, разноските се възлагат върху ищеца.
damme
Младши потребител

Назад към Имотни казуси