Здравейте, имам стара къща която искам да я ползвам за къща за гости. Според наредбата, къща за гости не е хотел, това е къща в която живеят собствениците и делят общи помещения и двор с гостите. Според мен няма промяна на предназначението.
Прочетох Наредба № 3 от 28 април 2005 г. за съдържанието, създаването и поддържането на кадастралната карта и кадастралните регистри, но не виждам друго освен да е от смесен тип, но кой тип е смесен?
Според вас има ли смяна на предназначение?
- Дата и час: 24 Ное 2024, 20:51 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Сменя ли се предназначението при Къща за гости
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Сменя ли се предназначението при Къща за гости
Налага ли Ви се да правите някакви вътрешни преустройства и отговаряте ли на НАРЕДБА ЗА КАТЕГОРИЗИРАНЕ НА СРЕДСТВАТА ЗА ПОДСЛОН, МЕСТАТА ЗА НАСТАНЯВАНЕ И ЗАВЕДЕНИЯТА ЗА ХРАНЕНЕ И РАЗВЛЕЧЕНИЯ?
- via_victoria
- Потребител
Всички преустройства не засягат конструкцията. Да, отговаря на наредбата за категоризация, къща една до 2 звезди, още повече, че е възрожденска къща ( строена преди 1930 в стил на старите къщи, с кал и каменни основи) и при тях има изключения.
Въпросът ми е по-скоро принципен, тъй като ако има промяна на предназначение, обекта се тълкува като нов строеж и за тази стара къщица трябва да направя всички проекти по всички специалности, което ми звучи абсурдно при популярността на този вид настаняване и семействата, които го предлагат. Едва ли могат да си избият парите с няколкото стаи които дават под наем. Да не говорим, че тези старикъщи за нищо на света не отговарят на новите изисквания и проектите никога няма да бъдат одобрени.
Въпросът ми е по-скоро принципен, тъй като ако има промяна на предназначение, обекта се тълкува като нов строеж и за тази стара къщица трябва да направя всички проекти по всички специалности, което ми звучи абсурдно при популярността на този вид настаняване и семействата, които го предлагат. Едва ли могат да си избият парите с няколкото стаи които дават под наем. Да не говорим, че тези старикъщи за нищо на света не отговарят на новите изисквания и проектите никога няма да бъдат одобрени.
- amazonka
- Младши потребител
amazonka написа:Здравейте ... Според вас има ли смяна на предназначение?
Здравейте, но ви станаха повечко въпросите.
Принципно трябва де се обърнете към правен консултант, който да консултира не само Вас, но и евентуалните проектанти, надзор, гл. архитект и пр.
- zelen
- Потребител
Гл. архитект няма да чуе доводи на някакъв си консултант. Но исках да чуя хора, които знаят или са се сблъсквали с казуса. За сега се разбрахме, че няма промяна на предназначение, дано темата е в полза на други, които се изправят пред същия казус в бъдеще.
- amazonka
- Младши потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|