За издаване на констативен нотариален акт по писмени доказателства, нужно ли е да се иска от Общината заверка на молба-деклараци за обстоятелствена проверка?
Или такава е нужна само при констативен нотариален акт по обстоятелствена проверка?
- Дата и час: 24 Ное 2024, 19:39 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
нотариален акт по писмени доказателства
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Re: нотариален акт по писмени доказателства
Май изобщо не Ви е ясно какво точно ще правите. По - добре отидете при колега адвокат, за да Ви каже дали въобще ще бъде възможно да Ви бъде издаден НА за собтвеност по обстоятелствена проверка или КНА за собственост без обстоятелствена проверка.
- nk7702n
- Старши потребител
Въпроса ми беше съвсем прост.
Дали при констативен нотариален акт по писмени доказателства без обстоятелствена проверка се иска да се завери молба - декларация от Общината? Дали важат тук общите условия за изваждане на НА по обстоятелствена проверка. Или производството е по друг начин.
А не дали нотариусът може да ми издаде НА с документите, които разполагам.
Ако не знае никой, няма нужда да ме упътвате към адвокат. Това е ясно.
Исках аз да съм наясно преди да отида преди адвокат. Да прочета първо и да съм подготвена донякъде.
Дали при констативен нотариален акт по писмени доказателства без обстоятелствена проверка се иска да се завери молба - декларация от Общината? Дали важат тук общите условия за изваждане на НА по обстоятелствена проверка. Или производството е по друг начин.
А не дали нотариусът може да ми издаде НА с документите, които разполагам.
Ако не знае никой, няма нужда да ме упътвате към адвокат. Това е ясно.
Исках аз да съм наясно преди да отида преди адвокат. Да прочета първо и да съм подготвена донякъде.
- jasmin0107
- Нов потребител
Здравейте,
Зависи с какви писмени доказателства разполагате. Нотариусът, като компетентно лице ще прецени дали са достатъчни за доказване на правото на собственост, ако не са, ще бъде направена обстоятелствена проверка за придобиване на собствеността по давност (и там ще процедирате по реда с декларацията, ходенето, подписите и печата). За повече яснота и изчерпателност, посетете нотариална кантора и нотариусът ще прецени на място какво ви е необходимо и дали може да бъде направено изповядване при него (т.к може да не е районно компетентен, или по други причини да откаже да ви издаде КНА (дори да сте собственик по давност). Но ако имате достатъчно доказателства, няма нужда от подпис и печат на Общината и Областта
Зависи с какви писмени доказателства разполагате. Нотариусът, като компетентно лице ще прецени дали са достатъчни за доказване на правото на собственост, ако не са, ще бъде направена обстоятелствена проверка за придобиване на собствеността по давност (и там ще процедирате по реда с декларацията, ходенето, подписите и печата). За повече яснота и изчерпателност, посетете нотариална кантора и нотариусът ще прецени на място какво ви е необходимо и дали може да бъде направено изповядване при него (т.к може да не е районно компетентен, или по други причини да откаже да ви издаде КНА (дори да сте собственик по давност). Но ако имате достатъчно доказателства, няма нужда от подпис и печат на Общината и Областта
-
doxa - Потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|