начало

Сарафов поиска имунитета на Кирил Петков заради ареста на Бойко Борисов Сарафов поиска имунитета на Кирил Петков заради ареста на Бойко Борисов

Известие за глоба ФИШ по чл.183, ал.3 отЗДвП

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Известие за глоба ФИШ по чл.183, ал.3 отЗДвП

Мнениеот efo69 » 15 Юли 2011, 11:49

Здравейте.Общински служители ми лепнаха фиш който е на основание на нарушение по чл.183,ал.3(това пише на фиша) ,което всъщност май не отговаря на действителното ми нарушение.Бях паркирал на тротоар неправомерно наистина,но основанието на което ми е издаден фиша май не е точно заради това!?Въпросът ми е какво точно гласи чл.183,ал.3,защото нямаше никой когато тръгвах,който да ми обясни.Знам,че до 30 лв. не се обжалва,но ако има разминаване с действителното ми нарушение бих ли могъл да направя нещо все пак?
efo69
Нов потребител

Re: Известие за глоба ФИШ по чл.183, ал.3 отЗДвП

Мнениеот doxa » 15 Юли 2011, 16:35

Здравейте,
Преди да попитате във форума, за безплатна правна консултация, трябваше да направите елементарна проверка в интернет търсачка или правно-информационна система, за това какво гласи закона. И едва след това, ако нещо не Ви е ясно да попитате. Но уви, след съответно нарушение на правилата, искате някой да Ви предостави подробна информация за съдържанието на разпоредба, която се презюмира, че знаете. А това което знаете ("че до 30лв. не се обжалва"), се оказва, че не е точно така...
Аватар
doxa
Потребител

Мнениеот efo69 » 15 Юли 2011, 18:08

Това което ЗНАМ всъщност го научих днес и то от форумът тук.Стигнах до този сайт търсейки точно какво гласи въпросният член 183 ал.3 ,но така и не успях да разбера.Поради тази причина се обръщам към Вас дали някой знае какво точно гласи, защото той е посочен като основание за ПАРКИРАНЕ НА ТРОТОАР(това според мен е евентуалната причина),а за такъв тип нарушение излезе някакъв член 94 или 96 но не мога да го цитирам точно сега.Това събужда съмнение да не би санкцията да е за друго.А паркирането ми бе съобразено все пак с отстояние от сградата с място за пешеходци,като най-редовно от години спирам на това място и никой по никакъв повод не ме е санкционирал.Е да!?-Винаги има първи път.Аз глобата ще си я платя,но искам да си знам със сигурност Основанието,а именно този член 183,ал.3.Ако някой знае нека ми помогне да го разшифровам.Благодаря предварително.
efo69
Нов потребител

Мнениеот Гост. » 15 Юли 2011, 18:47

Немарлив сте, при все да сте водач на МПС и презумптивно имате знания за относимите разпоредби....искате на готово информацията- по тази причина си го заслужихте.
http://lex.bg/bg/laws/ldoc/2134649345
Чл. 183. (3) (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) Наказва се с глоба 30 лв. водач, който:

2. неправилно паркира върху тротоара;

Така, след като вече имате знание за относимия НА, ви остава стъпалото- допустимост.
За там има едни специалисти наречени адвокати, които биха свършили останалото ( то няма много за вършене, не защото не е възможно обжалването, а защото сте нарушил нормата, ерго- по-добре да си плащате).
Гост.
Старши потребител

Мнениеот efo69 » 15 Юли 2011, 22:41

poli_g написа:Немарлив сте, при все да сте водач на МПС и презумптивно имате знания за относимите разпоредби....искате на готово информацията- по тази причина си го заслужихте.
http://lex.bg/bg/laws/ldoc/2134649345
Чл. 183. (3) (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) Наказва се с глоба 30 лв. водач, който:

2. неправилно паркира върху тротоара;

Така, след като вече имате знание за относимия НА, ви остава стъпалото- допустимост.
За там има едни специалисти наречени адвокати, които биха свършили останалото ( то няма много за вършене, не защото не е възможно обжалването, а защото сте нарушил нормата, ерго- по-добре да си плащате).

Благодаря за бързия и адекватен отговор.Естествено,че ще си платя за немърливостта.Престъпление=наказание!Имам обаче една препоръка към всички "височайши" бъдещи и настоящи "специалисти" с по-дълбоки познания в правото.Тук влизат и хора на не толкова ВИСОКО стъпало като Вашето,нямайки познания в тази материя.Когато имам проблем с автомобила-влизам във форум за автомобили!Повярвайте ми тогава "Господ" е всеки добър в професията си автомонтьор.В случая Вие с Вашата добра воля ми дадохте информацията от която имах нужда и съм Ви изключително благодарен!Факт е,че е общоприето Статута който заема даден човек в Обществото като професия да го издига в собствените му очи ! Арогантността и сарказма обаче в този случай говори за незрялост и фалшиво усещане за ПО ПО НАЙ ,а в крайна сметка всички сме СМЪРТНИ.Благодаря Ви още веднъж за онова което ми дадохте,но се замислете и за начинът по който го направихте!И между другото ако имате нужда от съвет и помощ за проблеми със зъбите, ще Ви помогна и консултирам безплатно!Ще Ви се реабилитирам на драго сърце,защото за това съм учил!Бъдете здрави!Успех!
efo69
Нов потребител

Назад към Административно право