начало

Наказаха съдията от СРС Васил Петров за недопустими коментари за домашното насилие Наказаха съдията от СРС Васил Петров за недопустими коментари за домашното насилие

незаконен търг

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

незаконен търг

Мнениеот demi-lovato » 10 Юни 2011, 16:14

Здравейте, проблема ми е следния :

Имам кафе-автомат под наем в една болница в провинцията вече 6-7 години.От тази година ръководството и ми представи неизгоден за мен договор в който в частта за прекратяване пишеше,че наемодателя-т.е. болницата има право да го прекрати по всяко едно време-така и направи от един месец ми тече предизвестие за прекратяване на договора без никаква причина.Когато се опитах да кажа,че това не е коректно-ми отговориха,че ако нещо не съм съгласна-няма да ми подновят договора.Трябва да отбележа ,че през тези години съм била коректен платец на наемните вноски,и пациенти и медицинския персонал са били доволни от кафето което съм предлагала.
Впоследствие научих,че се състоял търг за избор на фирма която да сложи кафе-автомати в болницата и затова мен и още 3 фирми които сме били оператори на кафе-машини в болницата ни гонят.Обаче какъв е търга:

1.Търгът не обявен на електронния сайт на болницата,нито има залепена обява на видно място в сградата,нито да е побликувана в местен вестник,дане говорим,че от морална гледна точка не са ни информирали.Побликувана е в софийски вестник-национален.
2.На съответната дата ,в последната минута се явява една,единствена софииска фирма и подава документи за търга.И го спечелва.Вие ще кажете ,но четох в ЗОП,че ако само една фирма се яви на търг-такъв не се провежда и се насрочва друг за нова дата-т.е. този търг е незаконен
3.Изчаквайки 14 дневен срок за обжалване-никой не може да жали,щото не знае и сега не пращат предизвестията

Помогнете,как да се защитя !!!
demi-lovato
Нов потребител

Назад към Търговско право