- Дата и час: 24 Ное 2024, 21:01 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Как да изгоня бившия собственик
|
|
17 мнения
• Страница 1 от 1
Как да изгоня бившия собственик
Ето и моята история... Получих в наследство 1/2 от УПИ в краен столичен квартал... Другата 1/2 е собственост на леля ми.. След дълги съдебни спорове, успяхме да си разделим имота и от съсобственици на един имот всеки си стана собственик на негов дял.. По съдебна спогодба/нейно предложение/ Половината имот с къщата остана за мен, а другата половина/незастроен/ за нея.... Проблема е, че тя живееше в къщата която попада в моя имот и вече си е моя, но тя не желае да се изнесе... Трябваше да го направи през ноември, както пишеше в спогодбата, но аз изчаках да дойде лятото, за да не се нагала да се изнася в студовете... Проблема е, сега че тя няма желание да се изнесе и дори не ме допуска до имота ми.... Аз вече си прехвърлих данъците на мое име, тока, дори ми остават няколко дни до разрешението за строеж на ограда помежду новообразуваните два имота....Чудя се какво да правя, питах адвокатката ми, която водеше делото за поделба, тя ми поиска 1300 лв за съдия изпълнител и всичко останало....аз нямам тези пари, достатъчно се набутах със всичките държавни такси и прочее...Дайте ми някакъв съвет, как да постъпя... на първо време мисля, като ми излезе разрешението за строеж на ограда, да викна кварталния и пред него да почна да си правя оградата между нея и мен...другото нещо което предвиждам е да и спра тока,защото вече нейната консумация се трупа на моята партида..
- royalprince
- Нов потребител
Re: Как да изгоня бившия собственик
Компетентна съм само по отношение на тока-спрете го веднага,защото от чез ако разберат,че имате проблем не и го спират с месеци за неплатени сметки и са много доволни,защото трябва да платите всички сметки,изразходвания ток до момента на спирането и висока такса за спиране на тока по ваше желание-ние така благодарение на гаврата на чез платихме 450 лева-сега трябва,за да си вземем парите-дело,хонорари,държавни такси,съдия изпълнител,а накрая кой знае какъв минимален доход ще представи длъжника....с една дума пием една студена вода,защото някой се отопляваше на ток зимата за наша сметка-няма смисъл да ви разказвам цялата история.Успех Да не ви плаша,но без съдия изпълнител едва ли ще успеете-дано не съм права,но само адвокат може да ви даде компетентен отговор.
- nelkapopova
- Младши потребител
royalprince написа:Чудя се какво да правя, питах адвокатката ми, която водеше делото за поделба, тя ми поиска 1300лв за съдия изпълнител и всичко останало ...
Ами друг законен ред няма. Кварталният няма да помогне. Вариантът е със сила просто да изхвърлите леля си, но това е незаконно и може да доведе до сериозни проблеми с властите.
- inspectora
- Активен потребител
с малко кютек се решават доста проблеми.
- naughty
- Потребител
Добре звучи, но е почти неприложимо... след 15 дена ми влиза в сила разрешението за строеж на ограда: отивам, бия едни колчета бетонни, опъвам оградата и това е, ще викна и кварталния да е там, да гледа, да не каже леля ми "Те упражниха насилие срещу мене...". Вече като сложа оградата ще ми е по- спокойно, тя ако иска да живее в тая къща ще се наложи да прескача...
Нелка Попова, благодаря за отговора ви, вие ме стреснахте. Днес ходих да си пусна молба за ключ от таблото. Ключа ще излезе в 7 дневен срок и моментално щом си го взема отивам и откачам жицата...
Нелка Попова, благодаря за отговора ви, вие ме стреснахте. Днес ходих да си пусна молба за ключ от таблото. Ключа ще излезе в 7 дневен срок и моментално щом си го взема отивам и откачам жицата...
- royalprince
- Нов потребител
Трябва да осъдиш леля ти по чл108 от закона за собственоста а след това да си извадиш изпълнителен лист. Съдебния изпълнител ще свърши останалото. А леля ти дължи обещетение за ползването на имота от момента на влизане в сила решението за делбата. За това също можеш да я осъдиш и да я накараш да плаща.
Ако действаш самостоятелно има възможност да те осъдят за насилие.
Ако действаш самостоятелно има възможност да те осъдят за насилие.
- anton_k
- Младши потребител
знам, Антон-К, просто не ми се дават толкова много пари и за това ще действам мноого внимателно!
- royalprince
- Нов потребител
Запорна заповед възоснова на споразумението ви.
Що пък да не работи и кварталния както си трябва.
Ако не смяна на ключалката,нека тя ви съди без пари,пък да видим възоснова на кое решение или споразумение ще има право на иск.
Наемете й едно помещение на нейно име ,за да има дом някакъв за месец Вноската през банка или пощата от нейно име
Що пък да не работи и кварталния както си трябва.
Ако не смяна на ключалката,нека тя ви съди без пари,пък да видим възоснова на кое решение или споразумение ще има право на иск.
Наемете й едно помещение на нейно име ,за да има дом някакъв за месец Вноската през банка или пощата от нейно име
-
namakak - Потребител
Днес ми се обадиха от CEZ, че са на място и искаха и аз да ида да ми дадът ключ... отивам аз там и голямата драма беше че и леля ми беше там.... ужас, отново караници и клетви.... хората ми дадоха ключ, отключих си и изключих тока, проблема е, че най вероятно тя също има ключ и ще си го пусне....всъщност, тя изказа твърдение, че старата партида се водела на дядо ми, и тя като негова по стара наследничка имала право да вземе електричеството към нейния празен имот... и щяла да ме съди заради това, което съм направил... Аз когато ходих да си прехвърлям партидата преди няколко седмици, те ми казаха, че след като къщата е останала в моя имот, значи и тока си е за мене...
- royalprince
- Нов потребител
Е тая история ме уби просто ... Значи спогодявате се с лелята /по нейно предложение/ да вземете къщата Вие, а сега тя прави въртели ... Тъъът лелята честно После същата прави циркове, че си изключвате тока в собствения си имот /башка, че не ще да го напусне/.
Тая леля само за едно плаче, ама нейсе ...
... отстрелял съм я на мига ако бях аз
Тая леля само за едно плаче, ама нейсе ...
... отстрелял съм я на мига ако бях аз
- inspectora
- Активен потребител
Ако нямате пари за адвокат , можете да се пробвате сам. Със съдебното решение отивате при съдия изпълнител и той ще Ви каже как ще задвижи нещата по въвод на владение.
- kirile
- Потребител
нещата според мен са си стигнали до съдебне изпълнител не се стискайте за паричките ще си спестите доста нерви. а и таксите не са чудовищни
- pitasht
- Активен потребител
kirile написа:Със съдебното решение отивате при съдия изпълнител и той ще Ви каже как ще задвижи нещата по въвод на владение.
Само съдебното решение няма да е достатъчно, трябва да се снабди с изпълнителен лист преди това. Макар че Живко Сталев (лека му пръст) друго пише в учебника си.
Това е просто форум. Приемете горенаписаното като лично мнение, което не обвързва никого.
-
hidden - Активен потребител
ако сумата ви изглежда чудовищна винаги може да смените адвоката.
- pitasht
- Активен потребител
И аз си мислех, че имам роднински проблеми. То моето било цвете
Не съм адвокат, a любител на правото !
- nikiboy
- Потребител
Наскоро гонихме с ЧСИ и полиция хора от имот и да ви кажа имаше голям ефект, аз лично не вярвах че ще ги изгоним Ставаше въпрос за малцинства но ги изгонихме, така че давайте.
Колкото по-отлагате толкова по-трудно ще става от емоционална гледна точка.
Колкото по-отлагате толкова по-трудно ще става от емоционална гледна точка.
- pitasht
- Активен потребител
Идеята да си вземеш наследствения ток много ми хареса.
Как става - хващаш кабела и го местиш към някой твой имот?
Хидън, какво друго пише Живко Сталев? Едва ли пише, че може да се извърши въвод във владение без ИЛ.
Как става - хващаш кабела и го местиш към някой твой имот?
Хидън, какво друго пише Живко Сталев? Едва ли пише, че може да се извърши въвод във владение без ИЛ.
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
-
portokal - Старши потребител
17 мнения
• Страница 1 от 1
|
|