начало

ВКС потвърди отказа хора от „Ново начало“ да влязат като помагачи по делото за вписване на изключването им от ДПС ВКС потвърди отказа хора от „Ново начало“ да влязат като помагачи по делото за вписване на изключването им от ДПС

дарение на имот

Казуси за недвижими имоти

дарение на имот

Мнениеот suffi » 12 Май 2011, 16:44

Здравейте ,имам една баба ,която е 1ва братовчедка на моята баба .Жената остана сама след, като преди десетина години мажът и почина,деца също няма.Скоро ми предложи да прехвърли имота си на мен като в замяна да и помагам за напред ,понеже вече е доста възрастна и започва да не може да се обслужва сама.Мъжът и има брат(който също е починал) ,а той пък има 2ве деца(брат и сестра) ,които се явяват наследници ,и в удостоверението фигурират.Лошото е че бабата не се разбира с децата ,а и те не се интересуват от нея ,дори частта от данъка ,който им са пада да плащат не го плащат .Бабата не иска и да чуе за тях .Въпросът е че тя иска да ги лиши от наследство (дбор и къща),и ако жоже и има начин какъв е той...?
suffi
Нов потребител

Re: дарение на имот

Мнениеот city24 » 16 Май 2011, 01:03

продажба на имота с пожизнено право на ползване на прехвърлителя
city24
Потребител

Мнениеот Гост. » 16 Май 2011, 05:52

:roll: Продажба, но има съсобственици, ерго- директната продажба е проблем.
По-скоро ДГИ за нейните ид. части, след като условието е това
suffi написа:предложи да прехвърли имота си на мен като в замяна да и помагам за напред ,понеже вече е доста възрастна и започва да не може да се обслужва сама
Гост.
Старши потребител

Мнениеот judge » 19 Май 2011, 15:44

Dogovor za izdrajka i gledane, no napraven s pomo6ta na advokat !!!
judge
Нов потребител

Мнениеот magodeoz » 19 Май 2011, 16:27

judge написа:Dogovor za izdrajka i gledane, no napraven s pomo6ta na advokat !!!

Чудесно, но защо на маймуница?
magodeoz
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 19 Май 2011, 21:34

:roll: Аз, пък, не разбирам защо за изготвяне на този документ, обезателно и само, адвокат е компетентен. Вярно, последния би предложил формулировката- за ИГ полагани до сега( ама си зависи фактологията), сумата от .... и ГИ и в бъдеще, но ако на нотариуса се обяснят тези нещица, последния е грамотен да разпореди на служителите си да го изготвят.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот nk7702n » 19 Май 2011, 21:45

А, не може, нотариусите са заети с доста други неща, само адвокат ще свърши тази работа! :wink:
nk7702n
Старши потребител

Назад към Имотни казуси