- Дата и час: 28 Ное 2024, 15:54 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Квартирантите избягоха
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Квартирантите избягоха
Здравейте!Имам проблем с квартирантите те избягаха ,а ми дължът много пари от наеми и сметки за вода и ток.Нямаме сключен договор с тях от 4г сме с тях и нямахме проблем до миналата година.Закъсняваха с наемите обаждаха се казваха или на 2 пъти ни носеха сумата.Майката и бащата заминаха да работят в чужбина и бащата дойде се примоли да не гоним дъщеря им , че ще си изчистят задълженията да така и стана.Оказа се , че от както са влезли в жилището не са плащали сумата за топла и студена вода и сумата е голяма.Не искам наемите , а само водите да се оправят.Дъщеря им не можеше да си намери работа хайде от нас да мине и сега за благодарност без да каже нищо без да остави ключовете избягала на квартира и други да набутва тя работи от 1м и вече и дошъл куража.Звъняхме на родителите те са незаконни емигранти в Италия затварят. Знаем работното място на момичето дали е добре да отидем там?Какво може да се направи по въпроса.Тъй като сме без договор може ли да се вземе като доказателство , че по домова книга са вписани като квартиранти?Какво изобщо може да се направи?
- ivonbonbona2
- Нов потребител
Re: Квартирантите избягоха
ivonbonbona2 написа:Тъй като сме без договор може ли да се вземе като доказателство , че по домова книга са вписани като квартиранти?Какво изобщо може да се направи?
Ако хората които ви дължат пари са оправни - нищо. Могат да кажат, че консумативите са били включени в наема според договорката. Току-виж ви осъдят за клевета, ако тръгнете да си търсите парите.Затова се подписва писмен договор. Сега имате само вашата дума срещу тяхната.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
- TheOldMan
- Активен потребител
TheOldMan написа:ivonbonbona2 написа:Тъй като сме без договор може ли да се вземе като доказателство , че по домова книга са вписани като квартиранти?Какво изобщо може да се направи?
Ако хората които ви дължат пари са оправни - нищо. Могат да кажат, че консумативите са били включени в наема според договорката. Току-виж ви осъдят за клевета, ако тръгнете да си търсите парите.Затова се подписва писмен договор. Сега имате само вашата дума срещу тяхната.
Поне това няма как да се случи.Родителите са със основно образование отнася се и за дъщерята.Имаме и свидетели съседи , които са виждали колко пъти ги търсим , а те се покриват.
- ivonbonbona2
- Нов потребител
Забравих да допълня , че тя живее със свой съученик майка му също е свидетел за тези "проблеми"
- ivonbonbona2
- Нов потребител
Бонбон, а данъците платихте ли са за получените наеми през тези 4г ?
Щото, ако не сте ги декларирали и платили, можете се окажете в невероятен екшън с данъчните.
Щото, ако не сте ги декларирали и платили, можете се окажете в невероятен екшън с данъчните.
- rts
- Активен потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|