Здравейте, бившия ми наемодател, отказва да ни върне първоналачалния депозит, въпреки договора, който имаме с нея.
Уговорката ни беше от депозита да плати сметките за последния месец и да преправи една брава. Тази уговорка ни е от предаването на жилището - на която нямаше други възражения към състоянието и вида на апартамента, който предаваме.
В последващия ми разговора с наемодателката - тя отказа да ни върне остатъка от депозита, изтъквайки причината - че за тези четири месеца, в които сме били обитавали апартамента се е появил мухъл на тавана на две от помещенията. Нещо за което тя знае, тъй като още при нанасянето ни той беше видим и сме говорили за това. Според нея ние сме длъжни да платим за нещо, което не сме причинили и което сме заварили.
Искам да Ви попитам дали има законен начин да изискаме остатъка от депозита ни и какъв е той?
Благодаря Ви предварително !
- Дата и час: 28 Ное 2024, 15:36 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Некоректен наемодател - отказва да ни върне депозит
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Некоректен наемодател - отказва да ни върне депозит
sylver_10 написа:Искам да Ви попитам дали има законен начин да изискаме остатъка от депозита ни и какъв е той?
Минава се през съда ... други законни начини няма ...
- inspectora
- Активен потребител
Активирайте си личните съобщения, ще измислим нещо
- bastard
- Потребител
Много Ви благодаря за информацията, със сигурност ще се обърна към адвокат. Защото честно да ви кажа не ми е за парите, но мразя да ме лъжат най-нагло в очите.
Благодаря на всички !
Благодаря на всички !
- sylver_10
- Нов потребител
А сметките за ток парно ,консумативни разходи , приспаднати ли са от наема защото те са с месец по късно
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
- toni_sf
- Активен потребител
Здравейте, аз имам същия проблем. Вече една година не мога да си взема парите от депозита, който беше 300 лв. Тока ми за месеца след напускането ни е към 35 лв, водата с изравняването също е около 35 лв, което означава, че имам да взимам 230 лв....и 200 да са....моля Ви за съвети. За адвоката разбрах...Ние също имаме договор, който обаче не е нотариално заверен. Проблема при мен е, че тя продаде въпросния апартамент и не мога да подам сигнал в НАП....моля Ви помогнете ми да си взема парите.
Благодаря предварително
Благодаря предварително
- kemi79
- Нов потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|