начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

футболно хулиганство

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

футболно хулиганство

Мнениеот Zipper_kop » 09 Юли 2003, 14:20

Кажете трябва ли да се вземат законови мерки за футболното хулиганство? И какви трябва да са те? Оправдано ли е да има отделен закон по въпроса и адекватни ли са наказанията предвидени в НК? Ако знаете адреси, откъдето може де се намери информация какви мерки са взети по света пи въпроса, ще съм ви благодарен ако ми ги посочите.
Zipper_kop
Нов потребител

Re: футболно хулиганство

Мнениеот bgjurist » 09 Юли 2003, 15:21

На първо място, има си текст в НК относно едрото хулиганство. Второ, има си Указ за борба с дребното хулиганство. Проблемът е в процедурата по доказване на деянието. Не знам за специален сайт по въпроса.
bgjurist
Потребител

Мнениеот Хулиган » 09 Юли 2003, 17:03

А за средното хулиганство? Защото аз практикувам него.
Хулиган

Мнениеот Zipper_kop » 09 Юли 2003, 19:37

Всъщност в НК има много текстове, които се отнасят към това, което се нарича "футболно хулиганство". Например телесна повреда, проповядване на антидемократична идеология, обида, унищожаване и повреждане на чужда вещ и т.н. Престъплението по чл. 325 НК е само едно възможно проявление. А въпросът ми е относно административни, а не наказателни мерки. А и за наказателните мерки може да се постави въпросът следва ли да има квалифицирани наказания, когато деянията са във връзка с футболни слещи.
Zipper_kop
Нов потребител

Мнениеот bgjurist » 10 Юли 2003, 09:37

Относно административните мерки се прилага Указа. В някои текстове на НК се квалифицират съставите - например, чл.116. Сама по себе си, футболната среща НЕ Е основание да се прилага по-тежко наказание. За колегата-"среден хулиган". В нашето право такова понятие все още не съществува. Вие бихте могли да разработите този въпрос и по този начин да запълните една празнота в нашето право. Вероятно ще бъдете санкциониран по указа.
bgjurist
Потребител

Назад към Общи дискусии