- Дата и час: 24 Ное 2024, 22:52 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
присвояване на чуждо жилище
|
|
9 мнения
• Страница 1 от 1
присвояване на чуждо жилище
преди 7 години синът ми разреши временно баща му да ползва апартамента му и беше неприятно изненадан,като се завърна в българия с бременната си приятелка,че при баща му се е настанила жена с 2 деца и започнаха неволите му-те отказаха да напуснат жилището доброволно,набързо направиха едно дете,ожениха се и се разведоха и съдът присъди апартамента до 7 годишна възраст на детето майката да го ползва,тя обжалва и ...съдът й присъди жилището да навършване 18 години на детето,като апартамента е на сина ми и баща му няма нищо общо с този имот,но съдията въобще не е взел впредвид,че апартамента е на трето лице.куриозът е,че чета във вашия форум,че има право само на 1 година съдията да присъди за ползване чужд имот.синът ми се опита да я съди за наем-загуби делото,защото жилището й било присъдено,без да заплаща наем на първа инстанция сина ми спечели дело да си вземе апартамента,сега тя обжалва...а минаха 5 години в дела,синът ми има вече второ дете има ли щанс да си върне законно уж неприкосновената частна собственост и дали да обжалва решението тя да не му плаща наем.губя вяра в законите и прилагането им субективно
- nelkapopova
- Младши потребител
Re: присвояване на чуждо жилище
На първо четене се разбира само,че брат иска от братче наем.
За да докажеш ,че е семейно жилището/живее семейството там/трябва адресна регистрация,само със съгласието на собственика и документ за собственост.
Заведено е дело,като е възможно да има редовно призоваван без да се явява на делото.Искат се приема и съдът се ръководи по него,когато няма оспорване.Имало е влязло в сила решение.Синът разбира ,но късно.Печели по документи на първа инстанция.А тя има право да жали и да бави,за да ползва жилището докато няма влязло в сила решение в полза на синът,за да има основание за въвод или изгонване на бившата си мащеха.Едва сдобил се и с това решение в сила ще има право да поиска обещетение за пропуснати ползи като наеми.
За да докажеш ,че е семейно жилището/живее семейството там/трябва адресна регистрация,само със съгласието на собственика и документ за собственост.
Заведено е дело,като е възможно да има редовно призоваван без да се явява на делото.Искат се приема и съдът се ръководи по него,когато няма оспорване.Имало е влязло в сила решение.Синът разбира ,но късно.Печели по документи на първа инстанция.А тя има право да жали и да бави,за да ползва жилището докато няма влязло в сила решение в полза на синът,за да има основание за въвод или изгонване на бившата си мащеха.Едва сдобил се и с това решение в сила ще има право да поиска обещетение за пропуснати ползи като наеми.
-
namakak - Потребител
Сложна каша. Има заем за послужване - или съизволителни и търпими действия, но не и наем с бащата.
Трябва да се опразни имота, което е доста тегава процедура, но се отплаща накрая.
Трябва нещо агресивно, иначе се губи смисъл.
Трябва да се опразни имота, което е доста тегава процедура, но се отплаща накрая.
Трябва нещо агресивно, иначе се губи смисъл.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
брат иска наем не от братчето си,а от майката на това невинно дете,което беше заченато от умиращ и почти неадекватен баща с цел точно присвояване на жилището и закона беше такъв-всеки можеше да се регистрира,че живее във вашето жилище без ваше съгласие.на малкото дете бащата е продал фиктивно единствената си къща в близост до софия и сина ми не го оспорва,че е лишен от наследство-той иска да си вземе жилището и да живее там с жена си и двете си деца,а въпросната госпожа да се върне в голямото семейно жилище,което е ползвала след първия си развод и е собственост на родителите й.същата госпожа не е платила 1 лев за ползване на водата в апартамента,който е присвоила и сметката й е над две хиляди лева,като след спиране на водата от софийска вода-тя си я пусна и си я ползва пак без да плаща.да не говориме,че разбива непрекъснато и присвоява и гаража на сина ми,а полиция и прокуратура са безпомощни,така както не реагираха,като се самонастани в апартамента,а само я предупредиха да го напусне,а сина ми,като спазващ законите да си търси правата по съдебен път.моля ви за съвет,защото в тази ситуация борбата е много жестока-а децата на сина ми...те какво са виновни,за да не живеят в апартамента на баща си и защо съдия присъжда за толкова много години чуждо жилище-за мен това е абсурдно и е българския параграф 22,съдията присъжда според настроението си,а прокуратурата и полицията са безпомощни,а кой освен сина ми,който лошо съм го възпитала да спазва законите в България трябва с години да се бори да си върне апартамента по съдебен път,ами как да вярваме,че този съдия сега ще вземе справедливото решение и ще върне жилището на сина ми.моля ви от сърце помогнете със съвети в тази объркана балканска история-губя вяра в справедливостта и чакам добра дума и съвет от вас...БЛАГОДАРЯ ВИ предварително,че сте хора с добри сърца и съпричастни към хорските неволи.
- nelkapopova
- Младши потребител
Г-жа,разбираме ,че тъгата ви е безкрайна.Но има пропуснат момент и съдията не е решавал по настроение,а по иск,развод,малко дете.Възможно е да не е имал и представа за нейните къща като настойник и бившо жилище.
Случаят ви е доста интересен.Това е процедурата,пропуснат е момента.
Винаги има първо предупреждение,следва второ и т.н.Съвсем друго е да има и измама чрез деклариране на имотно състояние по време на развода й.Ако таткото е продал на невръстното,то настойника има жилище/покрив над главата/.
Без адвокат няма как да минете,като му разясните всичките притеснения и за евентуална измама.
Отделно ще трябва да доказвате отсъствието на сина ви от България и натрупаните сметки в съответните монополи.И ще трябва да се снабдите с изпълнителния лист на мащехата,от който ще е видно че е трябвало да смени партидите на нейно име,но умишлено се е укрила,използвайки незнанието на собственика.
Значи ще ви трябва консултация с адвокат и по наказателните и по брачните дела.Също трябва да поискате становище по жалбата ви от районното,което само е предупредило тъз женица.
Добрите думи...Съпричастни са всички,които са прочели.Разбира се,че не е справедливо.Но истината има няколко лица и справедливостта се ръководи от представеното по закон.Лошото е ,че системата е доста мудна.Има една приказка обаче,и половината да ти върне,другата половина господ ще му я върне.
Всъщност тя вече е предупредена и синът ви може да си смени бравата и да включи СОТ.Явно и полиция и прокуратура имат основание за предупреждение.Значи ли синът ви,че има изпълнителен лист?
Случаят ви е доста интересен.Това е процедурата,пропуснат е момента.
Винаги има първо предупреждение,следва второ и т.н.Съвсем друго е да има и измама чрез деклариране на имотно състояние по време на развода й.Ако таткото е продал на невръстното,то настойника има жилище/покрив над главата/.
Без адвокат няма как да минете,като му разясните всичките притеснения и за евентуална измама.
Отделно ще трябва да доказвате отсъствието на сина ви от България и натрупаните сметки в съответните монополи.И ще трябва да се снабдите с изпълнителния лист на мащехата,от който ще е видно че е трябвало да смени партидите на нейно име,но умишлено се е укрила,използвайки незнанието на собственика.
Значи ще ви трябва консултация с адвокат и по наказателните и по брачните дела.Също трябва да поискате становище по жалбата ви от районното,което само е предупредило тъз женица.
Добрите думи...Съпричастни са всички,които са прочели.Разбира се,че не е справедливо.Но истината има няколко лица и справедливостта се ръководи от представеното по закон.Лошото е ,че системата е доста мудна.Има една приказка обаче,и половината да ти върне,другата половина господ ще му я върне.
Всъщност тя вече е предупредена и синът ви може да си смени бравата и да включи СОТ.Явно и полиция и прокуратура имат основание за предупреждение.Значи ли синът ви,че има изпълнителен лист?
-
namakak - Потребител
Синът ми не може да смени бравата и да включи СОТ ,защото тя обжалва решението на съда да му върне апартамента.Притеснението ми е,че на делото за наем той изгуби,защото на бракоразводното не бил присъден апартамента за ползване с наем...,а сега може ли да обжалва,без да ползва адвокат,защото престижните му адвокати,които му гарантираха,че ще спечели делото за наем изгубиха,а излишни пари сина ми няма-две деца чакат на него Всичко е толкова объркано,какво като са я предупреждавали от прокуратура и полиция да напусне-ефект никакъв,да се съдел с нея...това е отговора им.Сега тя разбива,ограбва и заключва с нейни ключове многократно гаража на сина ми-какъв е резултата от това,че всеки път е сезирал полицията...никакъв,никой в България не защитава частната собственост,а такива бесни жени си правят каквото искат,използват слабостите в законите и не им пука от полиция и прокуратура,а пък съдиите им съчувстват,че са майки,а не желая да коментирам как не се грижат за децата си,защото ще кажете,че съм пристрастна,но жалко за децата,че растат с такава майка.Дали сега при гледане на делото за апартамента ще се вземе решение по новия семеен кодекс ,че има право да живее 1 година в жилище собственост на трето лице...Не ви трябва турски сериал-ние сме на светлинни години пред тях с житейските приключения на моето семейство.Чакам съвети и Ви благодаря за отделеното време.
- nelkapopova
- Младши потребител
Още нещо искам да изясните,за да може и друг да ви посъветва.Решението е за ползване на жилище,но не и за изгонване на собственика.Нали?При възможност може да се отдадът другите стаи под наем или негови роднини според волята му също като с баща си,собственикът да допусне.Съдът не е осъдил него,тъй като той няма общо с нейния развод и дело по този иск.Всъщност,той е завел иск тя да бъде изгонена от собствеността му.За момента печели.Но не му е отнето вещното право,дори и в бракоразводното.
Дело за наеми и дело за пропуснати ползи и обезщетения са различни.
За жените изобщо всички се промениха.Има и млади момички,зарибяват синове с кредити,заеми на въжки имена.Ползват всичко дори и без да ги засяга закона.
Опасна работа са това,новото поколение.
А че има порочност в повечето закони в СК,има.Някак си всичко се свежда не до решаване на делата,а до безкрайно нови,като да имат работа и да се точат заплати на работещите там.
Синът ви винаги може да жалва,но само адвокат може да го посъветва в кой съд и какъв да е точният иск.
Сполетяло ви е,но за вас ще има все някога край на тревогите,собствеността е на сина ви.
Дело за наеми и дело за пропуснати ползи и обезщетения са различни.
За жените изобщо всички се промениха.Има и млади момички,зарибяват синове с кредити,заеми на въжки имена.Ползват всичко дори и без да ги засяга закона.
Опасна работа са това,новото поколение.
А че има порочност в повечето закони в СК,има.Някак си всичко се свежда не до решаване на делата,а до безкрайно нови,като да имат работа и да се точат заплати на работещите там.
Синът ви винаги може да жалва,но само адвокат може да го посъветва в кой съд и какъв да е точният иск.
Сполетяло ви е,но за вас ще има все някога край на тревогите,собствеността е на сина ви.
-
namakak - Потребител
Благодаря Ви за топлите думи и човечността-за съжаление този вид е на изчезване.Синът ми води дело и го спечели въпросната терминаторка да освободи апартамента му,тя естествено обжалва,а аз съм притеснена,защото сина ми заведе дело да му плаща тя наем,но го изгуби,защото жилището и било присъдено да го ползва,но никъде не е споменато да плаща наем...Аз съм юридически неграмотна за съжаление и понеже съм възпитавана да вярвам в доброто и справедливостта и сега на 55 години ми е трудно да се примиря,че уж сме европейци,уж частната собственост е неприкосновена,уж имало демокрация,а какво излиза - това невинно детенце,което баща му чрез фиктивна продажба даде къща и място до София-на него му се полага да живее в апартамента на сина ми,а внучетата ми къде са техните права-те да живеят под наем.Не мога да се примиря с тази несправедливост и съжалявам,че съм възпитавала синовете си да спазват законите,защото ако сина ми като се върна в България с бременната си приятелка беше безкомпромисен и да влезне насила в собствения си апартамент и да изхвърли парцалките на въпросната госпожица с две деца,но не ние по човешки,говориме с тях да напуснат жилището,а те не зимата е тук не можеме...и направиха бебето,а после ясно развод и приватизация на апартамента.Не мога да разбера как съда разполага с чужд имот без да се съобрази с мнението на собственика на имота.Нали ако живееш в общинско жилище плащаш наем,а тук...безплатно...на базата на какво тази съдийка решава да ползват безплатно жилището.Безплатен обяд няма,а в нашата страна на абсурда съда дава апартамент на трето лице да го ползва безплатно без съгласието на собственика-е не мога да повярвам,че това е възможно,но в българския съд явно всичко е възможно.В какво да вярвам,всичките ми мечти и илюзии рухнаха,чувствам се излъгана от всички съдии,политици-явно човек трябва да разчита само на себе си и да не е наивен,като мен и да вярва в справедливостта.Всички ни баламосват,но се срамувам,че живея в страната на абсурдите и ми е жал за внучетата ми как да ги възпитавам в какво да вярват,като виждам,че живееме в страната на илюзиите.Още веднъж Ви благодаря за търпението и вниманието-добре е,че все още има хора,като вас.
- nelkapopova
- Младши потребител
Само да добавя СОБСТВЕНИКЪТ НА АПАРТАМЕНТА НЕ Е ВЛЕЗНАЛ ВЪВ ВЛАДЕНИЕ НА АПАРТАМЕНТА,защото нямаше разрешение за ползване и акт 16,а акт15 и нотариален акт за собственост на апартамента,а не може да пусне квартиранти в апартамента.защото съда и го е дал за ползване,а и с въпросната госпожа никой няма да се съгласи да живее-тя не си е плащала вода за над 2000лв е незаконно си я пуснала след спирането на водата за неплатени сметки от Софийска вода.Бащата на собственика беше осъден при бракоразводното дело да напусне апартамента и той отиде да живее до София в къща,която фиктивно продаде на малкото си детенце-впоследствие бащата почина.
- nelkapopova
- Младши потребител
9 мнения
• Страница 1 от 1
|
|