- Дата и час: 27 Ное 2024, 22:41 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
СУ "Климент Охридски"
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
СУ "Климент Охридски"
В обвите за работа, където се търсят юристи, много често можем да срещнем изискване, кандидатите да са завършили висшето си образование в СУ "Климент Охридски"?!
- Маева
Re: СУ "Климент Охридски"
Пропуснахте успех 5.50,редовно завършили,с два западни езика,компютърна грамотност,ако са жени да изглеждат добре и да не са сериозно обвързани.
- Калисто
... както и изискването за възраст - не повече от 23 години и 5 години стаж по специалността?!!!
- Деси
Звучи супер!!!!!
А другите да мрем ли?!...........Деси написа:
>
> ... както и изискването за възраст - не повече от 23 години и
> 5 години стаж по специалността?!!!
А другите да мрем ли?!...........Деси написа:
>
> ... както и изискването за възраст - не повече от 23 години и
> 5 години стаж по специалността?!!!
- kiara
- Младши потребител
Maeva, za diskriminacia li namekvash? Sadi gi do dupka. Ako pak nasreshta ti se izpravi niakoi ot SU, moje i da shvanesh razlikata.
- Elegantnia
Абе, "Елегантния", да не би да си от СУ?
А може би си все още студент?
Не,а се плашиш, копеуе!!!!!
А може би си все още студент?
Не,а се плашиш, копеуе!!!!!
- dinev
- Потребител
Eleganten, hubavo 4e imash samochustvie, dano da se izpravim niakoi den edin sreshtu drug....
- veselinov
- Нов потребител
Spored men ne e vagno kade si zavyr6il, a po vagno e kak raboti6.Ne ste li syglasni s men????Za6toto moge da si zavyr6il Oksford ili Kejmbrdj, no v glavata ti da nqma ni6to i bykel da ne razbira6 ot rabotata si, a edin 4ovejk zavyr6il Uzoto da te smage v sydebnata zala.Tova e moeto mnenie po tazi tema.Kojto ne e syglasen s men neka me ospori na e-mail:senator@lex.bg!!!
S UVAGENIE:CEHATOP
S UVAGENIE:CEHATOP
- senator
- Младши потребител
Когато и където кажеш...
само дето не съм "елегантния"
Обещавам ти добро препотяване
само дето не съм "елегантния"
Обещавам ти добро препотяване
- Mb}|{bT
Nqma6 problem, no sega imam zada4i, a puk sym i ot sand. i nemoga da patuvam.Ako iska6 po neta daj nqkakyv kazus i 6te si sporim.Puk 6te hvanem nqkoj bespristrasten, za da re6i koj ot dvamata 6te e pobeditel.:)))
Syglasen????/
Syglasen????/
- senator
- Младши потребител
Nqma6 problem, no sega imam zada4i, a puk sym i ot sand. i nemoga da patuvam.Ako iska6 po neta daj nqkakyv kazus i 6te si sporim.Puk 6te hvanem nqkoj bespristrasten, za da re6i koj ot dvamata 6te e pobeditel.:)))
Syglasen????/
Syglasen????/
- senator
- Младши потребител
Абе тука има и някакви дето само си мислят че са завършили право!
- barmalei
Imam tolkova samochuvstvie, kolkoto sam i eleganten. Prosto se sheguvam s Maeva s aliuzii ot edno liubimo detsko filmche.
No pak niamam i komplexi. Za da se izpravim edin sreshtu drug parvo shte pochakash da zavarsha - vse oshte sam v V-ti kurs /SU/ i kraiat mu se ne vidi.
Inache si imam obichana pogovorka : "Koniat e po-visok, no ot magare se pada po-losho. To vlaga merak v tazi rabota." Ako chovekat e sarcat, obicha si rabotata i viarva v tova , koeto pravi , to sas sigurnost shte e po-effectiven ot niakoi leniv nafukaniak s diploma ot Harward ili ... SU.
Pak i veche sam na godini, kogato ne se vpechatliavam ot markovite acsesoari. Za niakoi snobi tova moje i da e diplomata ot SU.
No pak niamam i komplexi. Za da se izpravim edin sreshtu drug parvo shte pochakash da zavarsha - vse oshte sam v V-ti kurs /SU/ i kraiat mu se ne vidi.
Inache si imam obichana pogovorka : "Koniat e po-visok, no ot magare se pada po-losho. To vlaga merak v tazi rabota." Ako chovekat e sarcat, obicha si rabotata i viarva v tova , koeto pravi , to sas sigurnost shte e po-effectiven ot niakoi leniv nafukaniak s diploma ot Harward ili ... SU.
Pak i veche sam na godini, kogato ne se vpechatliavam ot markovite acsesoari. Za niakoi snobi tova moje i da e diplomata ot SU.
- Elegantnia
Колеги, приятно се изненадах като видях толкова много отговори по темата и то написани с чуство за хумор. Колега Елегантен, асоциациите ви с герои от любимите ни анимационни филми са напълно удачни. И сте напълно прав по отношение на мнението ви за марковите аксесоари, що се касае до самочуствието в нашата професия е задължително условие, като дипломата. Приемете го като съвет от колега, завършил преди повече от пет години - не СУ и който не си търси работа, защото и началниците му смятат, че е добър (не ми го казват, но ми плащат добре и то от момента в който си взех дипломата). Просто се изненадах на съдържанието на тези обяви за работа, защо са избрали такъв критерий. А може и да има защо. Аз лично познавам както колеги завършили СУ-то, така и такива завършили с тази специалност в ПУ. Но както измежду едните, така и измежду другите има невероятни специалисти в областта в която работят. От друга страна не познавам обаче колеги, завършили НБУ. Та за това повдигнах темата, а не за да се предизвикваме на дуел.
По принцип съм съгласна с колегата Сенатор, само се съмнявам, че ако нямаш ништо в главата ще те допуснат да завършиш Оксфорд или Кеймбридж. Докато и в СУ-то един ден ще завършиш!?
Имах удоволствето да разговарям с Минитъра на правосъдието - Станков преди време, той спомена че де разработва за проект, съгласно който ще бъде въведен единен държавен изпит за всички студенти, завършили право в страната и ако повече от определен процент колеги от един ВУЗ се провалят на този изпит, юридическият факултет там се закрива. Тогава може би и мнението на работодателите ще се промени.
По принцип съм съгласна с колегата Сенатор, само се съмнявам, че ако нямаш ништо в главата ще те допуснат да завършиш Оксфорд или Кеймбридж. Докато и в СУ-то един ден ще завършиш!?
Имах удоволствето да разговарям с Минитъра на правосъдието - Станков преди време, той спомена че де разработва за проект, съгласно който ще бъде въведен единен държавен изпит за всички студенти, завършили право в страната и ако повече от определен процент колеги от един ВУЗ се провалят на този изпит, юридическият факултет там се закрива. Тогава може би и мнението на работодателите ще се промени.
- Маева
Скъпи, Ремо! При цялото ми уважение към теб, защото следя пубикациите ти. Или има и друг Ремо07?
Не знам защо смяташ темата за тъпа, но дори и да е така, надявам се това да не е лично.
Честно - не мога да си спомня да съм ти обещавала нещо!?!
Не знам защо смяташ темата за тъпа, но дори и да е така, надявам се това да не е лично.
Честно - не мога да си спомня да съм ти обещавала нещо!?!
- Маева
barmalei написа:
Абе тука има и някакви дето само си мислят че са завършили
право!
Barmalei, za kogo namekva6???
Абе тука има и някакви дето само си мислят че са завършили
право!
Barmalei, za kogo namekva6???
- senator
- Младши потребител
Е съдейки по казаното от министър Станков смяташ ли, че няма да има и умишлено късане на този изпит, по отношение на студенти от определени вузове? Аз лично мисля, че да:-)
- Deyan_M
Syglasen sym s Deyan_M, no ne misli6 li, 4e tyk trqbva da sa sybektivni, a ne obektivni.Kazal sym i prodylgavam da si poddyrgam teoriqta, 4e kade i da u4i6 (zavyr6il)
stiga da si razbira6 materiqta i da vyr6i6 sys gelanie rabotata si 6te si nomer 1 i nikoj ni6to nqm da moge da ti kage:)))))))
stiga da si razbira6 materiqta i da vyr6i6 sys gelanie rabotata si 6te si nomer 1 i nikoj ni6to nqm da moge da ti kage:)))))))
- senator
- Младши потребител
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
|
|