начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Отстъпено право на строеж

Казуси за недвижими имоти

Отстъпено право на строеж

Мнениеот dracata » 06 Яну 2011, 13:27

Наследили сме заедно с брат ми и сестра ми имот от баща ни,който го е закупил(парцел-1000кв.м.)от съсед през 1963г.-тогава,не са отишли при нотариус,а са сключили сделката в месният съвет (кметството),оттам има издаден типов договор в които пише "отстъпено право на строеж".Въпросът ми е следният-има ли право някой друг различен от нас да може да купи това място(в мястото имаме построена 3-етажна къща от родителите ни),майка ни е жива.
dracata
Потребител

Re: Отстъпено право на строеж

Мнениеот rts » 06 Яну 2011, 14:11

Щом само е отстъпено право на строеж, а парцелът не Ви е продаден, собственикът има право да си го продаде на когото пожелае, но не вярвам някой да прояви интерес към парцел с чужда сграда в него (сградата си е Ваша, щом за нея Ви е учредено правото на строеж).
rts
Активен потребител

Мнениеот uzurpator73 » 06 Яну 2011, 14:38

Но можете да направите обстоятелствена проверка и да ви се издаде нотариален акт. Трябват трима свидетели, които нотариусът да разпита. След това ще можете да продадете мястото и къщата.
uzurpator73
Нов потребител

Мнениеот valentor » 06 Яну 2011, 16:37

А дали нЕма да е по-малко главоболно да се опита един последен текст от занонЯ за собственостИТЕ
Тук строгостта на законите се компенсира с тяхното неизпълнение
valentor
Младши потребител

Назад към Имотни казуси