- Дата и час: 28 Ное 2024, 15:49 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Непрехвърлен имот след 6 месеца в данъчна слъжба - Въпрос!
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Непрехвърлен имот след 6 месеца в данъчна слъжба - Въпрос!
Проблема е следния. Майка ми почина в края на миналата година. Занимавах се др. имот в града в, който живея - правих покупко-продажба и в последствие забравих за имота ми на село, който ми е наследство пак от нея, а и мислих че от брокерската къща са подали декларация за него. Онзи ден ходих в данъчното да направя справка на данъчната оценка и така разбрах че е още на нейно име. Интерисува ме понеже в момента, ако оправя документите ще ме глобят с индивидуална сума понеже не съм подал в срок декларацията до 6 месеца след смърта и - какво да правя? Вчера се научих, че имало друг закон в, който имаш право да подадеш декларацията след 2 години за да се избегне глобата - съществува ли такъв закон, защото ако е така няма смисъл да подавам декларацията в момента
- andrianivanov
- Младши потребител
Re: Непрехвърлен имот след 6 месеца в данъчна слъжба - Въпрос!
Нямя такъв филм. Къде ги "чувате" тези махленски лафове не знам.
Декларирайте придобиване на имота, а когато и ако ви санкционират ще му мислите.
п.п. Брокерите от кога и за това се грижат?
Декларирайте придобиване на имота, а когато и ако ви санкционират ще му мислите.
п.п. Брокерите от кога и за това се грижат?
- Гост.
- Старши потребител
ЗАНН - Чл. 34. (1) (Изм. - ДВ, бр. 89 от 1986 г., доп., бр. 102 от 1995 г. и бр. 12 от 1996 г., доп. - ДВ, бр. 61 от 2002 г., доп. - ДВ, бр. 39 от 2005 г., в сила от 12.08.2005 г., изм. и доп. - ДВ, бр. 97 от 2007 г.)
Не се образува административнонаказателно производство, ако не е съставен акт за установяване на нарушението в продължение на три месеца от откриване на нарушителя или ако е изтекла една година от извършване на нарушението, а за митнически, данъчни, банкови, екологични и валутни нарушения, както и по Закона за публичното предлагане на ценни книжа, Кодекса за застраховането и на нормативните актове по прилагането им и по Закона за регистър БУЛСТАТ - две години.
Поли, на тази разпоредба се позовават и при нас, и не издават НП след повече от две години.
Не се образува административнонаказателно производство, ако не е съставен акт за установяване на нарушението в продължение на три месеца от откриване на нарушителя или ако е изтекла една година от извършване на нарушението, а за митнически, данъчни, банкови, екологични и валутни нарушения, както и по Закона за публичното предлагане на ценни книжа, Кодекса за застраховането и на нормативните актове по прилагането им и по Закона за регистър БУЛСТАТ - две години.
Поли, на тази разпоредба се позовават и при нас, и не издават НП след повече от две години.
- jiji2
- Потребител
Не ми стана ясно Да изчакам 2 г и 6 месеца за да подам декларацията без глоба или да я подам сега и да си платя глобата?
- andrianivanov
- Младши потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|