- Дата и час: 28 Ное 2024, 14:50 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Мога ли да си върна парите
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Мога ли да си върна парите
Здравейте искам да попитам мога ли по някакъв начин да си върна сумата която бяхме дали като капаро за следваща година?Договорът ми за наем изтича февруари догодина,но имота беше продаден и се наложи да напусна,въпреки, че моят договор е още в сила.В случай,че имам свидетели ,но документ само за 1/3 от сумата.Знам ,че трябва да потърся и адвокат и ще го направя ,но ще съм благодарна ако и вие ме посъветвате.Благодаря предварително!
- denny82
- Нов потребител
Re: Мога ли да си върна парите
Според мен може,но ако договорът за наем е бил вписан в имотният регистър или има достоверна дата.Може също да претендирате обезщетение,както и наред с възможността да искате от неизправната страна капарото в двоен размер.Но това е вече процес на доказване от адвоката ви,няма пречка със свидетели да доказвате дадената сума капаро.
-
Pause - Активен потребител
Без да Ви подлъгвам щом си имате договор със срок и купувача е длъжен да се съобрази с него .Той е бил на ясно какъв имот придобива ,стига вашият договор да е перфектен и нотариално заверен.Но щом сте напуснали имота, единствено към наемодателя трябва да имате претенции за връщане на парите които сте дали,и дали можете да ги докажете.
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
- toni_sf
- Активен потребител
И освен ако,продавачът не е истинският вече собственик.И вие също сте знаели,че имота е в съдебен процес за делба,но въпреси това сте рискували и сте сключили договор.Може и да не си получите парите обратно.Но е възможно да заведете веднага дело с иск по ЗЗД,което ви е пределно ясно и тези с които сте сключили договор ще ви върнат парите,за които имате договор пред нотариус и агенция по вписванията.Също ще ви трябват за делото и платени данъци и данъци върху наема от тези с които сте сключили договор.Ако не ги представят по делото,то си е в техен ущърб.Но може да го избегнат,като ви върнат сумите,до момента в който няма да може да ползвате от уведомлението на съдия изпълнител или изпълнителен лист
-
namakak - Потребител
Здравей,namakak никой адвокат не можеда ти обещае 100% сигурност.Но от горе написания пост от теб.Може да се поспори понеже не е задължително да сключиш договор за наем със собственикът на имота.Може така абстрактно да е и със съсобственик или СИО имота, или даже дори пренаемен договор с наемателя.
-
Pause - Активен потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|