начало

10-годишни деца ще бъдат наказвани като възрастни в Австралия 10-годишни деца ще бъдат наказвани като възрастни в Австралия

"Зелена" електронна документация

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

"Зелена" електронна документация

Мнениеот mishobg12 » 12 Сеп 2010, 00:05

Здравейте,
фирмите за всяко свое изделие изпечатват и наснимват дебели папки с документация, копия на сертификати от изпитания, декларации за съответствие с евро-стандартите и т.н.
Въпросът ми е, има ли някаква административна пречка всичко това да се съдържа на оптичен носител, например - така биха се спестявали 5 топа хартия месечно.
И понеже, като юристи едва ли имате толкова специализирани знания точно в това, тъй като тези правила навярно не са писани в закони, а някакви стандарти, поне ми кажете вашето общо мнение или ако не знаете какво е положението - според вас правилно ли е да няма хартиен носител.
Благодаря Ви и поздрави
Последна промяна mishobg12 на 14 Фев 2012, 03:20, променена общо 1 път
mishobg12
Нов потребител

Re: "Зелена" електронна документация

Мнениеот TheOldMan » 12 Сеп 2010, 21:30

Ползвайте рециклирана хартия, ако сте загрижен за околната среда. Но само на електронен носител... май няма как да стане. Местенето на тези папки от едно бюро на друго е основна задача на цяла армия държавни чиновници, които взимат (не малки) заплати за тази си дейност. Така ще ги лишите и от друга основна тяхна задача - да поставят печати, да пишат резолюция с червен химикал в горния ляв ъгъл, да се подписват на всяко листче...
А ако недай си боже нещо лошо стане с някой екземпляр от продукцията ви - към 1 декар дървесина ще отиде по папки в съдилищата, само заради липса на мокър печат на 5-я екземпляр на някаква хартишка...
Може би след 20-тина години ще има някаква светлина в тунела, но засега...
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител

Re: "Зелена" електронна документация

Мнениеот mishobg12 » 14 Сеп 2010, 06:08

Благодаря за отговора. Разбира се, освен околната среда стои и въпроса, че CD-то струва стотинки, за сравнение с хартията и тонера.
mishobg12
Нов потребител

Назад към Търговско право