- Дата и час: 04 Дек 2024, 23:05 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
GLOBUL- ПИСМА
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
47 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
Re: GLOBUL- ПИСМА
И като говорим за писма.....
редовно намирам писмата си от Виваком в единия от имотите си на входната врата на блока на решетката заклещени... отварям и какво виждам - трите имена, ЕГН, другите ми тел. номера на виваком и ползваните там услуги - това не бяха ли лични данни, съгласно ЗЗЛД нямаше ли админситратор на данни и защита преноса на данни..... пък и няколко писма ми липсват, дали администратора на лични данни може да гарантира тяхното унищожаване ( може някоя комшийка за разпалк ида ги е взела, ама може и манго-телефонен измамник да е ) и че не са попаднали в трети лица без мое съгласие и уведомление
редовно намирам писмата си от Виваком в единия от имотите си на входната врата на блока на решетката заклещени... отварям и какво виждам - трите имена, ЕГН, другите ми тел. номера на виваком и ползваните там услуги - това не бяха ли лични данни, съгласно ЗЗЛД нямаше ли админситратор на данни и защита преноса на данни..... пък и няколко писма ми липсват, дали администратора на лични данни може да гарантира тяхното унищожаване ( може някоя комшийка за разпалк ида ги е взела, ама може и манго-телефонен измамник да е ) и че не са попаднали в трети лица без мое съгласие и уведомление
- nikiboy
- Потребител
а ти защо си ги даде след като си толкова отворен
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
- toni_sf
- Активен потребител
toni_sf написа::D а ти защо си ги даде след като си толкова отворен
Много ми е интересно ако подпишеш договор с мтел,глобул или виваком вместо име toni_sf ли ще запишеш в договора?
Защо да не ги дам, въпроса е защо те не ги опазват?
- nikiboy
- Потребител
имам следният проблем- след като успешно съм се отървала от глобул като тяхен клиент през м.февруари след плащане на неустоики и тем подобни такси м.август ми идват някакви задължения от 170лв по неплащане на сметки отивам в офиса където прекратих договора и се оказва че м.май съм била взела нови две карти и нов договор съм преподписала информация къде и дубликат не ми дават пишете жалби а най-интересното е че от година съм с нова лк и адреса ми е сменен но явно след като господата са ползвали личните данни от тяхната система ми пращат известието за задължение на стария адрес :и парадокса не стига че работят с моите лични данни а и не ми дават адрес на магазин или офис да видя къде уж съм подписала договор с тях кажете ми в каква държава живеем
- gergy
- Нов потребител
gergy
Напишете жалба до УС на Космо България Мобайл
Разкажете проблема.
В случай, че наистина не сте сключвали такива договори поискайте да се прекратят и респ. да не търсят от вас тези задължения...
Поискайте и обезщетение... (макари да се съмнявам, че ще ви дадат)
Ако това не помогне жалба до КЗП и КЗЛД, както и евентуално дело
Напишете жалба до УС на Космо България Мобайл
Разкажете проблема.
В случай, че наистина не сте сключвали такива договори поискайте да се прекратят и респ. да не търсят от вас тези задължения...
Поискайте и обезщетение... (макари да се съмнявам, че ще ви дадат)
Ако това не помогне жалба до КЗП и КЗЛД, както и евентуално дело
- Sahiba
- Потребител
до-Sahiba а не е ли добре след като си подаде жалбата до посоченото място да чака те да заведат дело срещу нея
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
- toni_sf
- Активен потребител
Ами зависи какво качество предпочиташ...
Активен или пасивен
И зависи какво искаш да постигнеш...
Активен или пасивен
И зависи какво искаш да постигнеш...
- Sahiba
- Потребител
да благодаря за съвета обърнах се и към КЗП а от там ме посъветваха да подам жалба към КЗЛД но аз същевременно пуснах в районното жалба и към глобул с молба да ми предоставят копие от договора-но ще видим до къде ще я докараме като знам каква е системата отново благодаря за съвета ще ви информирам ако има развитие
- gergy
- Нов потребител
gergy написа:да благодаря за съвета обърнах се и към КЗП а от там ме посъветваха да подам жалба към КЗЛД но аз същевременно пуснах в районното жалба и към глобул с молба да ми предоставят копие от договора-но ще видим до къде ще я докараме като знам каква е системата отново благодаря за съвета ще ви информирам ако има развитие
Ако не сте го подписали - експертиазата много лесно ще докаже, че химикалката е играла в чужда ръка. Така че някой служител ще "го яде". Аз не погледнах, а телефон взели ли сте? Защото това е много известен коронен номер сред "продавач-консултантите" в една комапания ( а за що не и в тази ) като по този начин вземат евтини "тилифончета" и после ги продават по обяви като чисто нови с гаранция.
- nikiboy
- Потребител
nikiboi естественно дори не ми дават инфо в кои магазин или офис съм подписала уж- аз точно това предполагам е станало но някои е взел 2карти с тилефончета хубаво е че са използвали данните от старата ми лична карта аз я сменям юни 09г а договора е от май тази и известието идва на адрес по старата л.к -смених я именно заради смяна на адреса не защото ми изтича но да видим
- gergy
- Нов потребител
По време на "уж подписването" сте си била със старата карта. Тук не виждам + , само експертизата.
- nikiboy
- Потребител
напротив по време на уж подписването съм с нова лк от преди една година но понеже ми нямат данни нови използват от тяхната система т.е старата л.к и съответно известието ми идва по адрес на старата л.к
- gergy
- Нов потребител
gergy написа:напротив по време на уж подписването съм с нова лк от преди една година но понеже ми нямат данни нови използват от тяхната система т.е старата л.к и съответно известието ми идва по адрес на старата л.к
Не видях годината. Грешката е моя.
- nikiboy
- Потребител
до-vcohen това звучи така ядох пих и се веселих , а защо трябва да плащам сега запомни за всичко се плаща запомни тази пословица прееб.ш ли някого после може да го получиш двойно
- toni_sf
- Активен потребител
Обърках се!Последно - периодични плащания ли са сметките към Globul ли е или не. Наистина от С.Г.Груп са много настоятелни и не спират да звънят. Момчето което ми се обажда от името на тази фирма твърди, че давноста е 5 години, и че след като съм получила писмото и съм звъннала на посочените телефони - каквато и да е била давността е отпаднала!!!
- didka_p_h
- Нов потребител
ами последно както се вижда от поста на капалова са периодични.
вкарай номера от който те търсят в черния списък телефона си.
вкарай номера от който те търсят в черния списък телефона си.
- vetre
- Потребител
до-vetre това не е решение на проблема а просто питащата да си е прочела договора които е сключила с ГЛОБУЛ там си има клаузи и всеки договор е еднотипен само се променя тарифният план сигурно аз съм единственият им клиент на който звънят по тел. преди да му изтече договора и да ме питат дали ще го подновявам и да ми предлагат отстъпки екстри и така нататък, аз лично не съм подписвал нов дговор с ГЛОБУЛ поне от две години само по тел. като ми звъннат да ме подсетят се разбирам за тарифният план
- toni_sf
- Активен потребител
Само да ви допълня, че едно прехвърляне на вземане, в случая от Глобул към СГ Груп, ще бъде валидна само ако е бил уведомен за това длъжника. Не е ли направено, то цедирането не би могло да се противопостави на длъника (ЗЗД). При тази хипотеза длъжника е длъжник към Глобул (ако не е изтекла 3 годишната давност), а не към мутрите от СГ.
Поздрави
Поздрави
-
deforse - Младши потребител
до-deforse Правилно се изказахте за мутрите ,но пък те Ви уведомяват,че дължите пари ,а последно време стана на мода ,да се изкупуват дългове на длъжници от такива фирми и то като гледам си става по законен начин
- toni_sf
- Активен потребител
Здравейте,
Със същия успех и аз мога да ви уведомя с писмо, без обратна разписка за получаване, че ми дължите пари. Ще ми ги платите ли? Ако да, кажете, и ще ви пратя писмото
Със същия успех и аз мога да ви уведомя с писмо, без обратна разписка за получаване, че ми дължите пари. Ще ми ги платите ли? Ако да, кажете, и ще ви пратя писмото
-
deforse - Младши потребител
47 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
|
|