Здравейте,
Отново имам нужда от помощ!
Лицето"Х" има имот, който се наследява от децата му. Реалните дялове, определени чрез техническа експертиза са 4.
След смъртта на 4-мата наследника на този парцел остават наследници техните деца – 7 съделители.Единият от съделителите има квота равностойна по площ на единия от дяловете, а всеки един от останалите съделители има два пъти по-малка квота. Не е възможна доброволна делба. Как да се определи делът на всеки от наследниците?
Може ли имота да се продаде на трето лице, без съгласието на един от собствениците? Ако един не е съгласен, какво трябва да се направи, възможна ли е продажба? Може ли да се осъществи продажба само на частта, която се полага на даден наследник?
Благодаря предварително!
- Дата и час: 25 Ное 2024, 02:10 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Съсобственост и продажба
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Съсобственост и продажба
Доколкото знам едната е доброволна другата съдебна,ама да е невъзможно доброволна делба ? За дяловете в проценти така ги сметнах единият с най-голям дял 0,25% ,а за останалите шестима по 0,125% от останалата собственост.
Може ,но в такива случай вместо да се мотат останалите съсобственици упълномощават един да продаде имота с пълномощно изготвено прецизно от адвокат нот.заверено и така.... иначе ако някой не е съгласен да се извърши продажба Вж правилото на 33 от ЗСоб.
http://www.youtube.com/watch?v=K2TfRHd7Tdg
Може ,но в такива случай вместо да се мотат останалите съсобственици упълномощават един да продаде имота с пълномощно изготвено прецизно от адвокат нот.заверено и така.... иначе ако някой не е съгласен да се извърши продажба Вж правилото на 33 от ЗСоб.
http://www.youtube.com/watch?v=K2TfRHd7Tdg
-
Pause - Активен потребител
Здравейте,имам един въпрос на който се надявам да полача отговор.И така става въпрос за една нива от която искам да продам своята част защото имам и съсобственици които са в чужбина и нямам никаква връзка с тях.Нивата е наследствена дядо ми ми продаде своята идеална част и с наследеното от мен аз станах собственик на 85% от нея а останалата част остана собственост на останалите наследници.Дали е възможно да продам своята част от нивата без да съм зависима от останалите наследници.Очаквам отговор Благодаря за което.
- wilikom
- Нов потребител
Дали е възможно да продам своята част от нивата без да съм зависима от останалите наследници.
Възможно е, но няма да стане с една сделка.
- Гост.
- Старши потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|