начало

Наказаха съдията от СРС Васил Петров за недопустими коментари за домашното насилие Наказаха съдията от СРС Васил Петров за недопустими коментари за домашното насилие

Обжалване на нак.постановление от КАТ?

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Обжалване на нак.постановление от КАТ?

Мнениеот astragon » 16 Юни 2010, 19:37

Здравейте,
имам въпрос относно един казус,който ме тормози тези дни.
Бях засечен от катаджиите с превишена скорост от 76 км/ч в населено място.Естествено написаха ми акт и зачаках наказателното постановление.
Тия дни го получих,като в него очаквано се позовават на чл.182,ал.1,т.3 от ЗДвП и ми налагат глоба в размер на 100 лв.
До тук нищо ненормално,проблема идва от това,че въз основа на наредба № IЗ-1959,чл.4,ал.1,т.11 ми се отнемат и 3 контролни точки.Това нямаше да бъде ненормално,ако не притежавах т.нар. "златен талон" или официално наричан контролен талон "Водач на МПС без наказания".Според същата наредба,но в чл.3,ал.3 се казва,че :
Еднократно на водач, който притежава контролен талон "Водач на МПС без наказания", издаден по реда на Наредба № I-157/2002 г. за условията и реда за издаване на свидетелство за управление на моторни превозни средства, отчета на водачите и тяхната дисциплина (ДВ, бр. 97 от 2002 г.), не се отнемат контролни точки при налагане на наказание за нарушение, посочено в тази наредба.

Според мен отнемането на тези 3 точки е неправомерно и незаконно.
Същинският ми въпрос е дали съдът ще отмени изцяло НП,което обжалвах,тъй като част от НП е неправоемерно или ще отмени само тази част от НП,която е неправилно постановена?
Или с още по-прости думи мога ли да се отърва от 100-те лв глоба,заради нечие недоглеждане в КАТ?
Коментирайте и предварително благодаря за мненията!

Ето и самите закони и наредби:
http://www.kat.mvr.bg/ZDVP_09.htm
http://www.kat.mvr.bg/NAR_I3-1959.txt
astragon
Нов потребител

Назад към Административно право