Здравейте, имам един малко объркан въпрос ще се радвам ако някой може да ми помогне. Баба ми се е омъжела през 1927 год.Съпругът и е имал 50 дек. земеделска земя но е починал през 1932 год.и тя е останала сама с дъщеря на 2 месеца. През 1933 год. се омъжва повторно, вторият и съпруг е притежавал 120 дек. земя има и дъщеря от първия си брак. През 1934 год. се ражда баща ми. Впоследствие земята се отчуждава. Вторият съпруг на баба ми-моят дядо умира през 1975 год. През 1983 умира и баща ми,а през1987 баба ми. След като върнаха земите бяха възстановени на нейните съпрузи а не на нея. Въпросът ми е -получава ли баба ми някаква земя като наследница на съпрузите си и ако е ДА какъв процент.
Благодаря Ви много предварително
- Дата и час: 24 Ное 2024, 20:57 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
НАСЛЕДЯВАНЕ НА ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ
|
|
9 мнения
• Страница 1 от 1
Re: НАСЛЕДЯВАНЕ НА ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ
Не.Щом не са по нотариален акт и двамата купувачи,тя не присъства и в удостоверение за наследници след 91г.
Всъщност тя фигурира в удостоверение за наследници,след смъртта на своя съпруг/щом не е разведен или вдовец/.
Всъщност тя фигурира в удостоверение за наследници,след смъртта на своя съпруг/щом не е разведен или вдовец/.
-
namakak - Потребител
Здравейте може би не се изразих правелно.Земята не се продава,просто леля ми твърди ,че баба не наследява нищо от първия си мъж защото се омъжела повторно и аз не получавам нишо от там, а тя иска от земите на на дядо ми,защото там баба ми била наследница.Уточнявам тя не е осиновена от втория си баша нито е препозната.
Благодаря отново
Благодаря отново
- mutine
- Младши потребител
За първият брак-трябва да се види закона за наследството действал към момента на смъртта на първият съпруг
- hariman
- Потребител
Съветът ми е да посетите адвокат с документите - удостоверения за наследници, стари документи за собственост, решения на ПК за възстановяване на собствеността... Тук рискувате да получите подвеждащ отговор от хора, които не са юристи и са без нужната компетентност, изхождащи само от техния "житейски опит" ...
- jiji2
- Потребител
здравейте, по мое мнение е необходимо да заведете съдебен иск за тези земи - на осн. чл. 14, ал. 4 от ЗСПЗЗ. необходимо е действително да се консултирате с адвокат, но за да ви помогна и за ваше сведение смятам, че това са дяловете
по закона за наследството, действащ по отношение наследяването на имуществото на първия съпруг на баба ви - дяловете са в следното съотношение:
2/3 за леля ви /дъщерята на баба ви от първи брак/ и 1/3 за баба ви; последната се наследява от първата и от наследниците на сина си от втори брак, което означава че 50 дка следва да се разделят в съотношение 5/6 за дъщерята на баба ви от първи брак и 1/6 за вас и вашата майка, като наследници на баща ви.
след малко математика по закона за наследството, действащ по отношение наследяването на имуществото на втория съпруг на баба ви - 120 дка - дяловете са в следното съотношение:
1/3 за леля ви /дъщерята на дядо ви от първи брак/, 1/6 за леля ви /дъщерята на баба ви от първи брак/ и 1/2 за вас и вашата майка, като наследници на баща ви. успех!
по закона за наследството, действащ по отношение наследяването на имуществото на първия съпруг на баба ви - дяловете са в следното съотношение:
2/3 за леля ви /дъщерята на баба ви от първи брак/ и 1/3 за баба ви; последната се наследява от първата и от наследниците на сина си от втори брак, което означава че 50 дка следва да се разделят в съотношение 5/6 за дъщерята на баба ви от първи брак и 1/6 за вас и вашата майка, като наследници на баща ви.
след малко математика по закона за наследството, действащ по отношение наследяването на имуществото на втория съпруг на баба ви - 120 дка - дяловете са в следното съотношение:
1/3 за леля ви /дъщерята на дядо ви от първи брак/, 1/6 за леля ви /дъщерята на баба ви от първи брак/ и 1/2 за вас и вашата майка, като наследници на баща ви. успех!
- didko11
- Младши потребител
Благодаря много на всички които ми отговориха
- mutine
- Младши потребител
Здравейте вслушах се в съвета ви и се обърнах към адвокат. Заведох дело на първа инстанция загубих обжалвах и на втора инстанция спечелих делото .Направените разноски от мен до момента са около 3000 лв. В решението се казва че трябва да ми се възстановят разходи по делата на стойност 433 лв. Нормално ли е това? Дори да продам земите които ще ми възстановят няма да мога да си покрия разходите.Все още продължавам да плащам разни такси а трябва да платя и 100 лв. разход на ответната страна .Това въобще не го разбирам. Моля обяснете ми защо се получи така Благодаря предварително.
- mutine
- Младши потребител
Не сте поискали разноските своевременно, тоест не сте представили документи за направените разноски.
Впрочем, може да са превишава минималният размер на разноските.
Впрочем, може да са превишава минималният размер на разноските.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
9 мнения
• Страница 1 от 1
|
|