начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Сервитут

Казуси за недвижими имоти

Сервитут

Мнениеот sayup » 21 Май 2010, 11:57

Имам следната поставена ми задача.Но малко ми е тръдно да я разреша.Някой може ли да ми помогне.

В даден момент във времето се учредява сервитут при продаване на недвижима собственост и това е записано в нотариалния акт за продажда, като изрично е упоменато условията за този сервитут и че той е вечен.Може ли след 50 години този сервитут да се счита за невалиден, ако условията при неговото сключване не са на лице към настоящия момент?

Възможно ли е този сервитут някога да престане да съществува като такъв и какви обстоятелства биха довели до това?
sayup
Нов потребител

Re: Сервитут

Мнениеот wladi » 08 Юни 2010, 21:16

Не крийте информация, сервитута все пак е за нещо - провод, преминаване, достъп??! Защо това нещо вече го няма, какво се е случило с него??!
Аватар
wladi
Потребител

Мнениеот anserk » 09 Юни 2010, 07:44

wladi, нали става въпрос за "сервитута" в смисъла на правния мир, а не като техн. понятие?
anserk
Активен потребител

Мнениеот eurolinker » 07 Юли 2010, 15:31

sayup написа:Може ли след 50 години този сервитут да се счита за невалиден, ако условията при неговото сключване не са на лице към настоящия момент

Ами ако имотът (господстващия) е погинал, отпада и сервитута. Ето ви една хипотеза....

Възможно ли е този сервитут някога да престане да съществува като такъв и какви обстоятелства биха довели до това?[/quote]
Както посочих горе, може да "престане да съществува". Бъдете по-точен относн тоя сервитут, а не го усуквайте така.
Actio cum Deliberatio
eurolinker
Потребител

Назад към Имотни казуси