Проблема е следния...
Живях 5 месеца под наем в един апартамент и реших да го сменя. За 1 ден си пренесох почти всичко. Останаха ми само някакви дрехи и една пералня. На следващия ден ключалките бяха сменени, а наемодателя ми каза, че ще ми върне всичко, когато му дам пари да си направи ремонт на жилището (150лв). След хиляди уговорки и молби ми позволи да си прибера дрехите.
Нямаме подписан договор, но винаги съм си плащал наеми и сметки.
ПОМОЩ?!
- Дата и час: 25 Ное 2024, 02:10 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Пералнята ми стана заложник...
|
|
12 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Пералнята ми стана заложник...
Sir_Humphrey написа:http://www.novinar.net/news/nap-zove-naemateli-da-topiat-haziaite-si_MzI0Mjs0Ng==.html
По-скоро препоръчвам " со кротце, со благо" да разрешите проблема. Говорете с бившия наемодател ( хм, трябва да знаете, как да проведете преговорите си)- мисля, че и сам ще ви докара пералнята...
- Гост.
- Старши потребител
Направо съм смлян от проблема. Значи рекетът и изнудването са стигнали космически висоти. Хем ми е смешно хем е жалко! Иначе запазете спокойствие poli_g ви е дала правилни жалони на мислене
Аз определям какво е моя работа!
-
julyanvonemona - Старши потребител
coldplay, не е лесно! От една страна сигурно ще можеш да докажеш че хазайна ти е сменил патрона на бравата, ама почти невъзможно е да докажеш че го е направил с цел "задържане на заложника". Представи си колко възможни исхода има в тази ситуация. Трябва внимателно но здраво мислене!
Аз определям какво е моя работа!
-
aspida - Потребител
играта загрубя... след като известно време го бях оставил да изстива, днес се чухме по телефона...
Започнаха заплахи, че е снимал шкафове и мивки, които аз съм захабил и ще ме съди за това и за пропуснати ползи. С много приятен тон сподели, че си е декларирал доходите от наем...но не съм много сигурен.
И така... Съвети?
Започнаха заплахи, че е снимал шкафове и мивки, които аз съм захабил и ще ме съди за това и за пропуснати ползи. С много приятен тон сподели, че си е декларирал доходите от наем...но не съм много сигурен.
И така... Съвети?
- coldplay
- Нов потребител
Дай малко по-подробни обяснения "coldplay" .Ти повредил ли си нещо в апартамента? - бъди честен, за да мога да ти бъда полезен. Какво означава това "захабил"? Ако действително си повредил нещо негово и не си го поправил или заплатил тогава той има право да задържи пералнята ти.
Говори, за да те видя! - Сократ
- winnerbg
- Младши потребител
според мен е нормално, след като живееш на едно място половин година, да има следи от живот...
и за да съм честен... на мястото, на което стоеше пералнята не беше проветриво и съответно изби влага по стената, и шкаф, който беше на близо се поизду...
Аз бях съгласен да си платя за тези неща, но 150лв за 1 кило латекс и 2 прости дървени вратички... струват ми се много...
И другото, което ми е странно... защо когато даваш апартамент под наем, очакваш да си го получиш в същото състояние... Все пак ти получаваш пари, част от които трябва да си предвидил за освежаване на имота през определен период... Както е и с автомобилите под наем... като наемаш автомобил не отиваш да му смениш маслото или чистачките...
и за да съм честен... на мястото, на което стоеше пералнята не беше проветриво и съответно изби влага по стената, и шкаф, който беше на близо се поизду...
Аз бях съгласен да си платя за тези неща, но 150лв за 1 кило латекс и 2 прости дървени вратички... струват ми се много...
И другото, което ми е странно... защо когато даваш апартамент под наем, очакваш да си го получиш в същото състояние... Все пак ти получаваш пари, част от които трябва да си предвидил за освежаване на имота през определен период... Както е и с автомобилите под наем... като наемаш автомобил не отиваш да му смениш маслото или чистачките...
- coldplay
- Нов потребител
При това положение е редно да поемеш разноските за нужния ремонт. Така гласи чл.231, ал.1 от Закона за задълженията и договорите - цитирам: Чл. 231. Дребните поправки, отнасящи се до повреди, които се дължат на обикновено употребление, като замърсяване на стени в помещенията, разяждане на кранове, на брави, запушване на комини и други такива, са за сметка на наемателя."
Що се отнася до размера на сумата по ремонта, щом смяташ, че той не е 150 лв., предложи на своя наемодател ти да се заемеш с поправянето на вредите.
Що се отнася до размера на сумата по ремонта, щом смяташ, че той не е 150 лв., предложи на своя наемодател ти да се заемеш с поправянето на вредите.
Говори, за да те видя! - Сократ
- winnerbg
- Младши потребител
Най-добре си плати на човека ремонта(тези 150 лв.) и си вземи пералнята Тя гаранция струва повече.
Между другото момчето ми хареса - има маркетингов нюх. Заглавието "Пералнята ми стана заложник..." ме грабна
Между другото момчето ми хареса - има маркетингов нюх. Заглавието "Пералнята ми стана заложник..." ме грабна
- kalinpetrovbg
- Младши потребител
Човече, 150 лв не са чак толкова голяма сума. Ти просто имаш хъс да подържаш приказки с бившия хазайн. В условията на криза сумата е нормална. Имаш материали, труд, режиини разноски и печалба- това е калкулацията. Ако си пушач полезно е един месец без цигари и ето ти 150 лв. или 150 дни без да купуваш вестник и ето ги 150 лв. Въпрос на организация.
А имаш ли документи,за собственост на пералнята? А ако хазайна ти представи сметка за " складови", оставил си вещ и той ти я пази ! А,бе я по-кротко, за 150 лв и ние се връзваме да ...... щото сега е ваканция!
А имаш ли документи,за собственост на пералнята? А ако хазайна ти представи сметка за " складови", оставил си вещ и той ти я пази ! А,бе я по-кротко, за 150 лв и ние се връзваме да ...... щото сега е ваканция!
- todorst
- Потребител
Може би,наемодателят упражнява право на зъдържане по Чл91ЗЗД казвате има влага по стените или поиздути шкфчета които са произлезли от вашата пералня предполагам.Но можете да върнете всичко в първоначален вид и да ви излезе по приемливо като цена.И съответно да си вземете пералнята.
-
Pause - Активен потребител
12 мнения
• Страница 1 от 1
|
|