- Дата и час: 28 Ное 2024, 13:35 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Къща без нотариален акт
|
|
26 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: Къща без нотариален акт
Благодаря ви, че откликнахте на молбата ми за помощ! Трябва ми малко време, за да вникна във всичко, което сте ми написали като насоки. Днес вече направих първата стъпка- имам пълномощно да ги предствявам пред всички- данъчни, общини, нотариуси и т.н. и да вядя от тяхно име цялата необходима документация. В понеделник планувам пътуване до Гълъбово и до Раднево. Дано да намеря нещо. Ще пиша какво е станало.
- ana_george
- Младши потребител
poli_g написа::roll:
Да се върна в темата:
Въпрос ...... как се прави ПУП за имот, който не е изключен от горски фонд? Че, напоследък ме занимава този въпрос.
Благодаря.
п.п. Мелка, питането е и към теб.
Таквоз жУвотно ПУП за територия със смесено предназначние, част от която е ГФ , не съм виждала, не че не може да се създаде като "ПУП-ГМО". Но...Заповедта за одобяването му е незаоносъобразна...., според мен, Поли.
-
Melly - Старши потребител
Вместо да се разкарвате - дайте да потърсим в АС/кадастъра онлайн. Те си имат
доста удобен интерфейс. В АС е малко вероятно да намерим, защото те пазят данни откакто излезе закона за нотариусите.
Но в кадастралния регистър може да се проверят собственици/носители на други вещни права. Там ще пише и нотариалния акт, или поне някакви документи.
Няма начин да не се намери този имот и сградата в него, все имат ЕККАТЕ номер.
Пишете ми на ЛС ако искате, ще го намерим (пари не взимам, просто помагам).
доста удобен интерфейс. В АС е малко вероятно да намерим, защото те пазят данни откакто излезе закона за нотариусите.
Но в кадастралния регистър може да се проверят собственици/носители на други вещни права. Там ще пише и нотариалния акт, или поне някакви документи.
Няма начин да не се намери този имот и сградата в него, все имат ЕККАТЕ номер.
Пишете ми на ЛС ако искате, ще го намерим (пари не взимам, просто помагам).
-
teogeo - Активен потребител
magodeoz написа:Хвърлихме подходящ зеленчук върху подходяща работна повърхност. Така се прави, когато питащият / питащата губят интерес към темата.
Въпрос към адвокати и архитекти - какво, за неодобрен кадастален план не сте ли чували? Какво от това, че по закон трябва да се одобри заедно с регулацията?
Стана ми интересно, magodeoz.
И какво? Я сега кажи кое е първото - яйцето или кокошката. Отговорът според мен е еднозначен - кадастралният план е основа за регулационния. Самият законодателен замисъл е такъв и е прокаран още със ЗЕКНРБ (назад няма да се връщам). А в кои случаи се налага да бъде изменен кадастралния план? И с какви планове се правеше това? Щом сметките по регулация се уредят, счита се че планът е приложен, т.е. имотните граници (кадастъра) съвпадат с регулационните линии (регулацията). Така че двата плана са функционално свързани (причина-следствие-причина и т.н.).
-
Melly - Старши потребител
Здравейте! Наистина с интерес следя мненията, които публикувате по зададения от мен въпрос и съм благодарна, че се ангажирахте и ми дадохте ценни съвети. Иска ми се да споделя това, което открих днес при пътуването ми до Гълъбово (ако за някой от вас представлява интерес от чисто професионално естество). Направих справка в МТД за това, което е декларирано и се оказа, че има декларирана само сграда на името на майка ми и баба ми. Дядо ми не е бил собственик на земята, а е имал само право на строеж, дадено преди около 50 години от Народен съвет Гълъбово, така че семейството ми не притежава парцела- не е регистриран такъв. От тук нататък...отидох при нотариус в Гълъбово и ми дадоха списък с всички необходими документи за обстоятелствена проверка- явно наистина е дълга процедура и изисква доста разкарване, но няма как...
- ana_george
- Младши потребител
Добър ден .Бихте ли ме посъветвали ,как да продам вилата си ,която е без нотариален акт от 1964 година насам,така сме я купили ,от един старец на времето през 1989год..В вилата има ток и е в регулация от 1963 год. ,водата сме си я прекарали с решение от общината с скица и закупени тръби за целта.Плащаме данъци за вилата ,ток и вода ,проблема е че не можем да я озаконим по никакъв начин,защото уж можело да се появи някакъв мнин собственик на земята,а някъде бях чел в закона за недвижимата собственост и имотите ,че след 10 години един собственик ,който я позвал като добър стопанин грижейки се добре за къща ,вила ,земя или някаква друга недвижима собственост.че след тези 10 години по закон той придобива дадената недвижима собственост,земята е дадена на собственика от които сме купили вилата за ползване и обработване на земята за отглеждане на зеленчукови и овощни култури ,само че той си е постройл вилата без разрешение ,глобили са го там с незнам каква сума и са му разрешили да живее и да ползва земята и вилата законно от общината.Питам сега след като от 1964година предишния собвеник я е позлвал земята като добър собствник повече от 10 години тя не е ли позакон вече негова собственост и защо не може да се направи нотариален акт в случай ,че и ние сме я позвали и земята и вилата повече от 10 години . Проблема е че не можем по никакъв начин да я озаконим ,зашото щял от някъде разбирате ли да се появи някакъв ''Мними собственик'' , искаме да я продадем ,защото е твърде далеч от града и нямаме достъп до асфалтов път и това ни затрудниява през дъждовните перйоди на годината.Въпросът ми е можем ли без нотариален акт да продадем вилата и земята , тоест да продадем вилата без нотариален акт и земята или да вземем ипотечен кредит и да си купим друга къща, а вилата и земята да останат собственост на банката и те да си я продадът,а ние да си купим нормална къща без радицата неудобства като тези : няма достъп до асфалтов път,а през дъждовните дни е кално и неприятно за живеене ,твърде далеч от града и крайните квартали въобще и сме откъснати от света ,поща не достига до нас ,вземаме си я от централната поща или някой по-близък квартал. ?
- mladen87
- Нов потребител
26 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
|
|