- Дата и час: 28 Ное 2024, 20:43 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
каква нотариална такса трябва да заплатя ?
|
|
8 мнения
• Страница 1 от 1
каква нотариална такса трябва да заплатя ?
Моля някой да ми обясни каква нотариална такса трябва да заплатя за издаването на канстативен нотариален акт.Имам 3 етажна къща нова с акт 16 искам констативен нотариален акт само за един етаж за да го ипотекирам за кредит данъчната оценка на етажа е 187 000 лв.
- vladimir51
- Нов потребител
Re:
vladimir51 написа:Моля някой да ми обясни каква нотариална такса трябва да заплатя за издаването на канстативен нотариален акт.Имам 3 етажна къща нова с акт 16 искам констативен нотариален акт само за един етаж за да го ипотекирам за кредит данъчната оценка на етажа е 187 000 лв.
Вариант първи (безплатен, но не винаги):
Посещавате някоя Нотариална кантора, задавате си въпроса, но пък дали ще получите, зависи от настроението на Нотариуса, т.к. е възможно да ви напъти към вариант втори.
Вариант втори:
С книжата отивате за консултация при адвокат.
Вариант трети:
И в двата случая плащате за услугата да Ви бъде изготвен КНА за имота.
-
Melly - Старши потребител
Re: каква нотариална такса трябва да заплатя ?
Дай ми фактите, за да ти дам правото!
-
Standbay - Потребител
Калкулатора не е актуален вече.За материален интерес 300пари е било 66лева общо,но вече за 300 е 108лв.Не ми се мисли за данъчна оценка от 40000,дали данъка няма да е 1/3 от материалния интерес.Ето защо намаля интереса за покупка на жилища.Купувачът,който поема разноските в нотариуса си купува скъпо стоката.
-
namakak - Потребител
Единият етаж е ли самостоятелен обект(жилище) или не е ?
Тук строгостта на законите се компенсира с тяхното неизпълнение
- valentor
- Младши потребител
Констативен нотариален акт за първия етаж би могло да ви бъде издаден само ако етажът е обособен като самостоятелен обект. При тази хипотеза етажът ще има отделна данъчна оценка, по която ще се изчислява нотариалната такса. А ипотекирането му впоследствие ще бъде предмет на друга сделка.
- studentkata_
- Младши потребител
Етажа е самостоятелен и само неговата данъчна оценка е 187 000лв.
- vladimir51
- Нов потребител
да Ви е честита новата триетажна къща с цена на етаж 187 хил...някъде из тучните боянски ливади ще да е...
ама, излагате се-спестявате си пари /а при нотариуса-дори е безплатно/ да се обърнете към някой, който реално да Ви насочи...
привърженик съм на безплатната помощ-но на хора, които имат нужда от такава...простете, не сте от тях, чини ми се!
ама, излагате се-спестявате си пари /а при нотариуса-дори е безплатно/ да се обърнете към някой, който реално да Ви насочи...
привърженик съм на безплатната помощ-но на хора, които имат нужда от такава...простете, не сте от тях, чини ми се!
И точно, когато мислиш, че знаеш отговорите... Животът променя въпросите!
-
778899 - Активен потребител
8 мнения
• Страница 1 от 1
|
|