- Дата и час: 28 Ное 2024, 20:34 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Придобиване на имот по давност
|
|
20 мнения
• Страница 1 от 1
Придобиване на имот по давност
Привет на всички не знам дали тук му е мястото да питам но съм вече в безисходица
случаят ми е доста заплетен купих къща през 2005 г. която в последствие се оказа архитектурен паметник което ми бе спестено при покупката реших да си построя магазин, заради това и купих имота, притежавам една 6-та част от двора на имота в която си построих и магазина. Имам отстъпено право на строеж само от един от съсобствениците, по новия плана на гр.Пазарджик от 2000г. имотите са 2 защото къщите са близнаци и са с различни номера на УПИ по непонятни за мен причини скицата с която закупих имота бе издадена 07.2005г а в нея двора е общ въпроса е как мога да си узаконя магазина и да придобия нотариален акт за него. Консултирал съм се вече с адвокат който ми каза че няма начин да стане това съседите са съгласни да си поделим двора като в едната част остават 3ма съсобственици и съответно в другата част също толкова това ще ми погне ли с нещо защото ако го направя ще загубя около 60кв.м . от двора си оградата между 2та имота датира отпреди 1970г.
случаят ми е доста заплетен купих къща през 2005 г. която в последствие се оказа архитектурен паметник което ми бе спестено при покупката реших да си построя магазин, заради това и купих имота, притежавам една 6-та част от двора на имота в която си построих и магазина. Имам отстъпено право на строеж само от един от съсобствениците, по новия плана на гр.Пазарджик от 2000г. имотите са 2 защото къщите са близнаци и са с различни номера на УПИ по непонятни за мен причини скицата с която закупих имота бе издадена 07.2005г а в нея двора е общ въпроса е как мога да си узаконя магазина и да придобия нотариален акт за него. Консултирал съм се вече с адвокат който ми каза че няма начин да стане това съседите са съгласни да си поделим двора като в едната част остават 3ма съсобственици и съответно в другата част също толкова това ще ми погне ли с нещо защото ако го направя ще загубя около 60кв.м . от двора си оградата между 2та имота датира отпреди 1970г.
Последна промяна dimisoft на 16 Юли 2009, 23:09, променена общо 1 път
- dimisoft
- Нов потребител
Re: Придобиване на имот по давност
Драги dimisoft, писали сте без точки и запетаи, поради което много трудно се разбира съдържанието на поста ви.
До колкото схващам, искате да съборите къщата- паметник на културата и на нейно място да построите магазин. Забравете тая идея или ще се разхождате по прокуратури и съдилища дъъъълго време- има наказателен състав и се счита за престъплание да унищожиш паметник на културата.
Ако пък искате да сменяте предназначение и да правите преустройства в съществуващата къща- това не е невъзможно, но ви трябва екип- юрист, архитект, конструктор и като сте готов с проекта /при положение, че сте се снабдили с виза от гл. архитект на общината/, ще трябва да съгласувате проекта и с НИПК.
Няма да стане чрез форумни съвети.
До колкото схващам, искате да съборите къщата- паметник на културата и на нейно място да построите магазин. Забравете тая идея или ще се разхождате по прокуратури и съдилища дъъъълго време- има наказателен състав и се счита за престъплание да унищожиш паметник на културата.
Ако пък искате да сменяте предназначение и да правите преустройства в съществуващата къща- това не е невъзможно, но ви трябва екип- юрист, архитект, конструктор и като сте готов с проекта /при положение, че сте се снабдили с виза от гл. архитект на общината/, ще трябва да съгласувате проекта и с НИПК.
Няма да стане чрез форумни съвети.
- razli4na
- Активен потребител
Сега ми прави впечатление наименованието на темата- кво пък общо има тук придобивната давност- изобщо не разбирам.
Ама аз кво ли разбирам...
Ама аз кво ли разбирам...
- razli4na
- Активен потребител
Не мислех че точно запетайте ще са причина да стане ясно че магазина е построен и не искам да бутам нищо нито пък да преустроявам къщата си
- dimisoft
- Нов потребител
dimisoft написа:въпроса е как мога да си узаконя магазина и да придобия нотариален акт за него.
dimisoft написа: Не мислех че точно запетайте ще са причина да стане ясно че магазина е построен и не искам да бутам нищо нито пък да преустроявам къщата си
Че стана ясно, стана.
А после, да не стане "олелеееее"..., защото в един прекрасен ден и това може да се случи.
-
Melly - Старши потребител
dimisoft написа:Не мислех че точно запетайте ще са причина да стане ясно че магазина е построен и не искам да бутам нищо нито пък да преустроявам къщата си
Ето сега вече е напълно ясно, че нищо не е ясно, при това нито на нас, нито на вас.
Пък, че и нагъл, бе...
- razli4na
- Активен потребител
razli4na написа:dimisoft написа: Не мислех че точно запетайте ще са причина да стане ясно че магазина е построен и не искам да бутам нищо нито пък да преустроявам къщата си
Ето сега вече е напълно ясно, че нищо не е ясно,
при това нито на нас, нито на вас.
Пък, че и нагъл, бе...
Не си съвсем права, Razli4na,
Едно е само ясно - второто
-
А на мен всичко ми стана ясно. Строил на своя глава, а сега ще пие една студена вода...
Rara avis in terris
-
bebitor - Активен потребител
Благодаря ви за отговорите много сте мили и компетентни стана ми и на мен ясно че или не сте достатъчно компетентни или просто не искате да дадете отговор на моята дилема
- dimisoft
- Нов потребител
Виждам, че ти тежи на душата.
Питам се, от къде си сигурен, че участващите по горе, пък са във възможностите си, да ти дадат сносен отговор.
Адвокатите, нямат право на пряка реклама, но пък тук е възможно, според написаното от тях, да си направиш извод, до колко могат в професията им и после да ги потърсиш на личния им сайт. Форма, да набират клиенти. Защо клиенти, защото считам че тяхното е услуга, а не както се твърди, че ти осигуряват срещу договора и платена договорна сума, правна защита.
Темата ти е: Придобиване на имот по давност. Има не ясноти по описаното от тебе, за да послужи за добра база за диалог.
Не се отчйвай, продължи да си правиш мозъчна гимнастика.
Питам се, от къде си сигурен, че участващите по горе, пък са във възможностите си, да ти дадат сносен отговор.
Адвокатите, нямат право на пряка реклама, но пък тук е възможно, според написаното от тях, да си направиш извод, до колко могат в професията им и после да ги потърсиш на личния им сайт. Форма, да набират клиенти. Защо клиенти, защото считам че тяхното е услуга, а не както се твърди, че ти осигуряват срещу договора и платена договорна сума, правна защита.
Темата ти е: Придобиване на имот по давност. Има не ясноти по описаното от тебе, за да послужи за добра база за диалог.
Не се отчйвай, продължи да си правиш мозъчна гимнастика.
- dakata1950
- Младши потребител
dakata1950 написа:Адвокатите, нямат право на пряка реклама, но пък тук е възможно, според написаното от тях, да си направиш извод, до колко могат в професията им и после да ги потърсиш на личния им сайт. Форма, да набират клиенти.
На вниманието на всички адвокати - форумци:
Разконспирирани сте!!!
Dakata ви разобличи, а вие сега се спотайвате, защото ви е гузна съвестта и никой не ви го е казвал толкова директно, както Даката го направи.
Дака, виж сега, верно че тука пишат много адвокати, но ако те си вадят хляба от форума, трябва яко да са го закъсали . Слава Богу аз не вярвам да е така. А голяма част от тези, които постват лични казуси изобщо нямат и намерение за адвокатска помощ . Tака че ако има адвокати, които чакат на клиенти от форума- гладни ще си останат
Адвокати тук пишат, като сами си преценят по кои теми да вземат отношение, по кои - не - тяхна воля е и какво отношение ще вземат - колко да кажат или дали изобщо да кажат нещо, а понякога заради лошо зададени въпроси и да искат, нищо не могат да кажат.
Няма нищо лошо в това да поискаш помощ във форум, който се чете от юристи. Но помощта е до едно време, после трябва да се преориенираш към извънфорумна платена помощ.
И за тези, които не могат да си уцелят границата за допустимост на форумна помощ, границата им безпогрешно ще им я определят форумците . A последните имат тънко чувство за това кой наистина прекалява и кога да му затворят устата.
[
Последна промяна mirolubabenatova на 29 Дек 2009, 00:22, променена общо 1 път
- Гост
mirolubabenatova написа:dakata1950 написа:Адвокатите, нямат право на пряка реклама, но пък тук е възможно, според написаното от тях, да си направиш извод, до колко могат в професията им и после да ги потърсиш на личния им сайт. Форма, да набират клиенти.
На вниманието на всички адвокати - форумци:
Разконспирирани сте!!!
Dakata ви разобличи, а вие сега се спотайвате, защото ви е гузна съвестта и никой не ви го е казвал толкова директно, както Даката го направи.
Дака, виж сега, верно че тука пишат много адвокати, но ако те си вадят хляба от форума, трябва яко да са го закъсали . Слава Богу аз не вярвам да е така. А голяма част от тези, които постват лични казуси изобщо нямат и намерение за адвокатска помощ . Tака че ако има адвокати, които чакат на клиенти от форума- гладни ще си останат
Адвокати тук пишат, като сами си преценят по кои теми да вземат отношение, по кои - не - тяхна воля е и какво отношение ще вземат - колко да кажат или дали изобщо да кажат нещо, а понякога заради лошо зададени въпроси и да искат, нищо не могат да кажат.
Няма нищо лошо в това да поискаш помощ във форум, който се чете от юристи. Но помощта е до едно време, после трябва да се преориентираш към извънфорумна платена помощ.
И за тези, които не могат да си уцелят границата за допустимост на форумна помощ, границата им безпогрешно ще им я определят форумците . A последните имат тънко чувство за това кой наистина прекалява и кога да му затворят устата.
[
п.п. Една лека корекция, ако позволиш ( съгласна съм почти изцяло с изложеното) - времена на криза са. Според мен именно сега има ужасно много работа - по причини различни, но основно породени от кризата, дела да искаш...
А, такова публично предлагане на контакти не съм виждала никога тук, каквото напоследък. Някъде криза няма, явно, или е ужасно дълбока.
Не е 112, но явно има "спешна помощ". Леко закъсняла, нейсе. Някой отново е вдъхнал живот на стара бездиханна тема.
Ей, и тук е криза...
- Гост.
- Старши потребител
Защо задаваш този въпрос тук? Нали обслужваш един от най-добрите адвокати в Пазарджик, неможе да не си направил консултация с него.Но може би не ти харесва отговора.Мое лично мнение, че магазина ти за компютри не е на подходящо място, но знае ли човек.
- aristotelonasis
- Нов потребител
Да не би тогава poly_g да е преподавателката от Нов Български, професор Поля Голева ... или е просто съвпадение?
- leonardos
- Потребител
leonardos написа:[b]Да не би тогава poly_g да е ............ професор Поля Голева ... или е просто съвпадение?
Това ми хареса!
Приятно е да прочета това за Поли -
Страхотно признание за компетентността Й , което аз също споделям безкористно.
-
Съдейки по снимката в логото, няма видима прилика, но ... вероятно е нещо ретро
- leonardos
- Потребител
Дишай спокойно- нямам общо( макар да бих искала, четейки трудовете и).
- Гост.
- Старши потребител
Споко, leonardos,
Познавам и двете.
Имайки предвид младата проф. Поля Голева, та.... намирам още по-младата Рoli_g за достоен неин последовател. Проф. Голева би се гордяла с нея като юрист, .... както и аз, като добавя че е Човек с голяма душа.
Познавам и двете.
Имайки предвид младата проф. Поля Голева, та.... намирам още по-младата Рoli_g за достоен неин последовател. Проф. Голева би се гордяла с нея като юрист, .... както и аз, като добавя че е Човек с голяма душа.
-
Няма нищо лошо да споделиш мнение по въпроса !
Предположих, че няма как да е истинската професор Голева, поради прекомерната й ангажираност, и едва ли ще вземе пряко участие във форумите.
Предположих, че няма как да е истинската професор Голева, поради прекомерната й ангажираност, и едва ли ще вземе пряко участие във форумите.
- leonardos
- Потребител
dimisoft написа:Благодаря ви за отговорите много сте мили и компетентни стана ми и на мен ясно че или не сте достатъчно компетентни или просто не искате да дадете отговор на моята дилема
Това твоето не е никаква дилема, а проява на глупост отвсякъде. Първо като купуваш къща е редно да провериш статута й, да си наясно с всички особености. Второ, започваш да строиш, ако имаш строително разрешение. Трето благодари се, че съседите ти не са някакви напористи типове, аз ако ти бях съседка и ми пречеше този магазин щях досега да съм докарала багерите да го бутна. Четвърто, никой не е длъжен да ти отговаря, а и никой без да познава в детайли историята няма как да отговори. Имаш нужда, както колегите вече са посочили от адвокат+архитект - с големи връзки в община Пазарджик и от сега да знаеш ще бъде много скъпо, дето се вика тройно ще платиш за глупостта си.
- laridii
- Потребител
20 мнения
• Страница 1 от 1
|
|